Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. června 2018 15:42

paktofonika Jj, je tam jenom jeden, Terk, Cid se mi zvedl, než jsem zaostřila - jsem chtěla pro Malvina ležící foto, a těch moc nemáme. Křeslo jsme odněkud zachránily ještě s mámou a taky je to pro mě . A děkuju.

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 25. června 2018 15:48

Bowle ne, nemůžeš

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. června 2018 18:22

Mutziputzi nepotkala sem tebe a Fanouse dneska na Miraku? Videli sme krasnyho piskovyho buldocka a prislo mi, ze i obojek mel stejnej;)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:09

UFO Su 

Plavčík Rufík 

Alvin 

Všichni gratulanti. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:17

Dnes na návštěvě.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:25

Bledule Čo má murko na hlave? Ináč sú všetci ňuňu 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:30

Dneska jsem našla psa.

Skákal na dv eře u školy a edidentně chtěl dovniř. Myslela jsem, že má pána uvnitř, ale nikde nikdo. Tak jsem ho vzala s sebou do školy, přece ho tam nenechám.

Naprosto boží pes! Srandista, rošťák a ohromný mazel, okamžitě z něj byl kámoš. Kde bylo otevřeno, tam vletěl, což, samozřejmě, totálně nadchlo žáky i kolegy.Největší atrakce za poslední roky. Pes byl málem umazlen.

Volali jsme měšťáky. Přijeli za chvíli i s vodítkem a že ho prý odvezou do útulku do Pcher. To absolutně nikdy! Nedala jsem ho. raději bych ho vzala domů, ač je velká pravděpodobnost, že by to manžela trefilo. Vyfotit skoro nešel, fakt nepostál, jenom pořád lítal a skákal nadšeně kolem nás.

Kolega s ním ještě chodil kolem školy v naději, že zamíří k domovu, ale nic. Až po asi dvou hodinách přišla kolegyně, že prý sousedé hledají psa.. Tak k nim zaběhla a byl to on!

Manžel i pes tedy byli zachráněni! 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:35

Dadoo vypadá jako skvělej parťák:-)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:41

paktofonika Prý nějaký úraz. Ony to jsou takové venkovské kočky, žádná velká péče. Nějaké ošetření proběhlo, ale veterinu určitě neviděly.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:45

Dadoo Je úžasný. 

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 25. června 2018 20:46

Dadoo 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 25. června 2018 23:21
Reakce na 711990:

Mutziputzi nepotkala sem tebe a Fanouse dneska na Miraku? Videli sme krasnyho piskovyho buldocka a prislo mi, ze i obojek mel stejnej;)

To jsem nebyla ja, ale ten obojek je uz kolektivka

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 25. června 2018 23:27

Paní mlynářka z větrného mlýna, zvědavá jak opice. Jen trochu těžce fotografovatelná.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 26. června 2018 05:47

Mutziputzi to asi je, no;) skoda, Fanousuv dvojnik byl skvelej;)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. června 2018 10:08

Co říkáte na tenhle článek? Myslím, že i tady platí všeho s mírou.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 26. června 2018 10:17

Bledule hele, nevim, tohle se mi nějak nezdá

Rufíka to nebaví, a tak neběží, jako fakt já moc psů, který by plnili pánův příkaz jen proto, že by jim to činilo radost samo o sobě, fakt neznám, resp. zrovna aport mi nepřijde, že by se nějak snadno a sám od sebe učil, se psem, kterýho to nebaví, je to sakra těžká práce...

pes neběží za míčkem, protože je to jeho přání, přirozenost, nebo proto, že jej to baví, ale proto, že je tak naučen. Poslušný pes se snaží splnit pánův příkaz a splní je o to raději, když je pochválen a odměněn. Pozorujte někdy páníčka při jeho házecí činnosti. Pes aportuje, přinese míček a je slovně pochválen („ty jsi ale hodný“) a pohlazen. A tak, i když už fyzicky pes téměř nemůže, vždy míček přinese a žadoní o další hod, protože očekává odměnu.

A znám teda i pár psů, který maj s tím přinášením fakt uplně vypatláno, nosí šišky, kameny a chtěj furt něco házet...

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 26. června 2018 10:21

Bledule to mi přijde jako totální kravina teda.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 26. června 2018 10:28

Potrefenáhusa 

Tohle zmiňuje i Šusta v jedné své knize, že existují takoví psi, pro které je odměna opravdu možnost splnit povel. Ukázkovým zástupcem bych řekla jsou border kolie Rufíčkův ano Bonniin případ to rozhodně není. Ale s tím, že prudké brzdění není moc zdravé a že ve velké míře to opravdu psa fyzicky ničí, bych souhlasila.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 26. června 2018 10:32

dzizisketa jj, ty borderky jo, to si pamatuju od Šusty, že borderka je ta šprtka v první lavici, co se hlásí a třepetá rukou :-)) Ale to opravdu není Rufíčkův případ, ani to prudký brždění

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 26. června 2018 10:34

dzizisketa jo a já jsem včera koukala na nějakou borderku na záznamu z obedience a mně to přijde všechno takový jak cirkusový číslo, ne jako vyloženě poslušnost, nebo nevim jak to říct, prostě takový divadýlko (hele hele, jaká jsem strašně poslušná!!! :-))