Potrefenáhusa Twk teraz neviem ci som to s tou dĺžkou nepodcenila. No prepínače určite nie, to je zbytočne veľa materiálu v ruke, pri jednom psovi sa to dá, pri dvoch by som mala plne ruky. To okrúhle sa mi zdá fajn, prečo preferuješ popruh?
Chlpáči a iné
Potrefenáhusa Ináč mi príde že prepínacích je všade dosť.
paktofonika mně je popruh příjemnější do ruky, kulatý vodítko mě řeže a když pes zabere, tak klouže v ruce a pálí, ale to je asi problém až s větším psem.
S jedním psem jsem hodně zvyklá s tím vodítkem v ruce pracovat, povolovat, přitahovat, s tím kratším mi to nějak chybí, taky mi sedí ty různý dýlky, možnost dát na jedno vodítko dva psy, přivázat ho snadno před obchodem...to Čendovo vodítko se hned při první procházce s Rufíkem rozbilo (upadla karabina), tak jsem si říkala, ha, znamení, koupím novým a zjistila jsem, že je problém to 2,40 plochý přepínací sehnat, koupila jsem dvoumetrový od Halti (bylo jinak uplně super), ale musela ho vrátit, že krátký...
a za 150,- nechala opravit to starý vodítko...
Ale taky chodím s odpruženým vodítkem od Ruffwearu, který má snad jen 1,5 a taky je to dobrý, to má tlustej placatej popruh, takže se dobře drží v ruce....ale pokukuju po tom dlouhým...
Mně ty kožený přijdou hezčí, ale i když jsem nepraktický člověk, tak jsem pak už kupovala jen textilní, přece jen jsou lehčí a skladnější. Jenže já jsem měla většího psa, to jsou i rozměry vodítka jinde.
paktofonika ale ne 240, co by měly na konci, kterej se připíná za obojek, kroužek na připnutí zkrácenýho vodítka (ty nový tam maj gumovej zátěr a vodítko se připáná rovnou za karabinu)
(hrozný, co, nestěžuju si, ale vodítko hlídám jak oko v hlavě :-)))
paktofonika My máme kožené vodítko široké asi 1 cm a dlouhé 180cm a je super. Máme i kožené přepínací, nylonové přepínací, popruhové, flexinu... A nosíme pořád jen to obyčejné kožené. Nesmrdí vůbec, po 4 letech je pořád jako nové a to už mockrát zmoklo a vůbec ho neštetříme. Je od DG dog gear, ale na webu teď mají jen dlouhá 120 cm a to se mi zdá málo. Jestli vydrží je podle mě hodně dáno tím, jak je ušité a jak kvalitní je karabina, ne jen šířkou kůže. 
Potrefenáhusa Aha tak to pálenie bude problém.
Ešte minulý rok som mala na Amy také nylonové zapletané vodítko a z neho som mala dlane hrozné. Nové sa mi veľmi kupovať nechcelo, to prišlo až keď som si ich zodrala do krvi. Preto nerozumiem móde tých lanových zapletaných voditok(aj keď sú pekne) alebo obojkov, ved to musí oboch rezať, a to pes nemusí ani ťahať. Teraz mám na farebných podšité ucho na držanie ale aj tak s vodítkom manipulujem hore dole(to by mi to prepínacie vadilo)a na dlaniach to vidno aj keď sú tie vodítka mäkké. No chcela som niečo jednoduché do mesta, na vylety do lesa a pod im nechám tie farebne.
A to prepínacie v dĺžke 240 je v rozopnutom alebo v zapnutom stave. Lebo fakt tu dĺžku 240 (celková dĺžka v rpzopnutom stave) som dnes našla asi na 10 stránkach.
MPLee Tu dĺžku som asi podcenila. Pozerala som teraz faktúru z vodítko ktoré máme a všetky majú 2m takže 190 je ideal. Škoda že ho nemajú v ponuke. Nenapadá ťa iný obchod?
paktofonika uka kde. V rozepnutým stavu. Já už teď nesháním, ale když jsem sháněla, tak všechny týhle dýlky byly buď kulatý, nebo neměly ten kroužek u krku, ale zapínaly se do karabiny (přijde mi to hrozně nešikovný a nepohodlný, přežila bych jen v nouzi) nebo jsou z moc širokýho popruhu na malýho psa a maj strašně mohutný i karabiny. (asi jsem v tomhle trochu autista, haha)
Potrefenáhusa Tak napríklad Tu alebo Tu.. Tých stránok je viac.
Ha vodítka. Je mi jedno jestli kulatý placatý kožený nebo textil...potřebuju ale 3metrový. Objednal nám nějaký majitel cvičáku, ale nebylo ušitý poutko na ruku a navíc vlk mi ho nějak nepozorovaně rozkousal. Máte-li tipy, sem s nima.
paktofonika jo tak, tak kožený jo. Ale jsou těžký, spíš už pro středního psa. Jinak tenhle typ je přesně ten, který mám nejradši. Jen z toho nylonu.
paktofonika Potrefenáhusa no vidím, že by som teda mala kupit vodítko, aby aj vyzeralo pekne. Máme také staré kožené, predlžené reťazou. Ale ked mne je také pohodlné v ruky. Ono to má na knci slučku, ked si zakvačím ruku, alebo navlečiem na ruku ako kabelku. ![]()
Raz som skusila to vodítko v krabičke, no horor, to sa Elza rozbehla, vodítko sa vyrolovalo, chcela som ju pritiahnut, stlačila tlačítko na rolovanie naspäť, šnúra sa utrhla a pes si vôbec nevšimol, že som niečo urobila a veselo šupajdila preč. ![]()
No a raz som zas stupila na unikajucu šnuru a tiež už to nezopakujem. Chrbát ma bolel dosť dlho. Našťastie už sú časy blbnutia na vodítku kto z koho preč.
paktofonika taky hezký vodítka na parádu má Hunter (v obchodě na Újezdě mi přijde, že toho maj víc než na webu), ale dost drahý teda
paktofonika jo tak, tak kožený jo. Ale jsou těžký, spíš už pro středního psa. Jinak tenhle typ je přesně ten, který mám nejradši. Jen z toho nylonu.
Tak myslela som že sa bavíme o kožených :D
Janulik03 no myslim, že vodítko pohodlný do ruky je ta největší výhra!
Potrefenáhusa No Hunter, len ta cena. Mne sa napríklad páčia aj tie Cloud7 a verím že sú úplne úžasné a pes chodí sám a vodítko sa vznáša vo vzduchu ale cena... ![]()
paktofonika aha, no já psala o tom svým, že jsem nemohla sehnat náhradu, já kožený nechtěla, to přepínací už mi přijde dost těžký a takový zbytečně bytelný na 8 kilovýho malýho psa. ale taková ta kulatá kožená šňůra jo, to je lehoučký vodítko.
paktofonika tie vodítka vyzeraju dobre. Ďakujem za nakopnutie.
Janulik03 Ale ja potrebujem hlavne pohodlné vodítko preto sa tu na to pýtam. Tie farebné mam podšité od výroby, priplatila som si za premium verziu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí