Potrefenáhusa to jsou hrozný vražedný grimasy, co oni při tý láskyplný hře dělají, pokaždý mě to udiví, když to foťák zachytí. Goliáš to tedat aky umí :-).
Chlpáči a iné
Ranna vtierka

Janulik03 To je krásná kočka :-).
Janulik03 Jak se tulí zádíčkama :)
jede se na dovolenou 
Na Horšovském Týně

A včerejší kochající se Bonnie

Prosím všimnite si ten sixpack! Ako si som ju vypásla a to sa mi pred barfom zdala dosť chudá. Musela som jej ubrať :D
Myslíš, že z barfu se dá přibrat? Já ho zavedla zejména proto, že Otík potřebuje zhubnout
No, nedaří se ![]()
barbucha No dá, obaja pribrali. Amy mala vyššiu dávku aby pribrala (v marci sa mi zdala pochudnutá) aPercy mal šteňaciu dávku podľa knihy len akosi som časom zabudla dávky upraviť no a výsledok je taký že so štíhlej svalnatej Amy mám doma oplácanú bostonku :D
Dávku som jej upravila a zatiaľ sa tvári že je hladná ale dúfam že to časom prejde a zvykne si :D
Já Otíkovi ani nedávám přílohy, jen (krůtí, t.j. dietní) maso se zeleninou, a je jak bagoun
Dávky jsem mu snížila... venku sice taky vždycky všechno neuhlídám, to jest občas někde polkne kousek rohlíku, ale vypadá, jako by měl dvakrát denně svíčkovou se šesti
Možná je to těma práškama na epilepsii, nebo taky měl míň pohybu než si na ně zvyknul (a v tom vedru), ale už je to fakt moc... a míň nažrat už mu dát nemůžu, to by umřel hlady. Tak už fakt nevím.
barbucha A kolik toho Otíček dostává? U BARFu většinou hubený přiberou a oplácaný zhubnou, ale hodně záleží na krmné dávce a pohybu.
Po těch antiepileptikách může být trochu pomalejší a možná toho nachodí míň i třeba doma, ne? U nás měl jeden čas flat stejnou krmnou dávku jako vlkodav, přitom procházky chodili úplně stejný, ale flat toho prostě víc nalítal jak v rámci procházek, tak se v rámci svý neutuchuající aktivity po příchodu domů.
Právě že je teď míň pohyblivej. Co se ochladilo, snažím se s ním chodit víc, aby se dostal zpátky do kondice. No a masa dostává tak 20, 25 deka plus tu zeleninu (má 15 kilo). Z pamlsků jen sušený kachní prsa, kousek vždycky po vycházce. Žádný piškoty, žádný moučný výrobky, žádný obiloviny.
Dnes sme boli na dámskej jazde ![]()

barbucha Bonnie taky za první měsíc barfu přibrala, 3 kila, skoro se nevešla do postroje, tak jsme museli dávku snížit. Ona teda dostává ve srovnání s Otou daleko víc (250 kostí, 450 masa a 200 zeleniny na 26 kilo), ale i tak je to na dolní hranici dávky dle Novosadové. Na tvém místě bych se klidně nebála mu dávku ještě snížit a můžeš kromě samotného čistého masa krmit i vnitřnostmi, třeba slezina je taky dietní a neprané dršťky jsou přebohaté na vitamíny a minerály.
pecka
My sme tento rok na bicykloch ešte neboli. Som zvedavá či sa to bude Percymu páčiť. ![]()
dzizisketa
já tedy pupka krmím tak od oka takovým cca barfem (má vařenou rýži a zeleninu taky syrovou moc nemusí, aspoň spařenou a nakrájenou na mini kusy), ale mám takový pocit, že mu snad dávám cca tolik, co bonnie, ale on má 40 kg! každý den dostane půl kila masa + zelenina od oka, a nějaké vločky nebo rýže. kdybych mu dávala víc, tak by ale byl tlustý. přes zimu, kdy nechodil ven každý den na dvě hodiny, protože byla strašná zima, dostával stejně, a fakt přibral, měl zadek jak valach. i když bonnie je výrazně aktivnější, já s ním neběhám.
paktofonika náš si na dávky nezvykol nikdy, vždy by chcel viac (spokojne sa tváril, len keď mu rodičia dali asi 400g mäsa na večeru), ale keď vidím, že priberá (po operácii sa trošku zaokrúhlil, keď mal menej pohybu), tak mu dávam k mäsu viac zeleniny a trochu ovocia. Prípadne ak ideme niekam na túru alebo bol s mužom behať, dostane do misky normálne kyslé mlieko, zasýti ho to, dobré na žalúdok a nemá to moc výživovú hodnotu (prípadne ak mu dávam mliečnu večeru, tak tam mu kľudne dám väčšiu gramáž ako mu dávam mäso + zelenina, to sa tvári náramne spokojne).
Ale na Barfe je super, že veľmi rýchlo vieš tými dávkami tú váhu aj znížiť, 2 týždne po znížení dávok (a väčšej tel. aktivite) už je Riki zas manekýn. Asi by som mala aj ja začať barfovať ![]()
DrowRanger No to poznám. Bezedné psy ![]()
Mne je len divné že mi trvalo dlhšie si uvedomiť že je Amy tučná. Predtým mala krásne svaly, teraz trochu aktivity vonku a už sa jej nechce. No uvidíme zatiaľ sa nekonajú žiadne protesty. Možno s tým súvisí aj nedávne nechutenstvo, že už toho mala akosi veľa. Teraz zase nechce jest kuracie chrbáty, myslím si že ju pichla kosť a chrbátu sa bojí a uteká preč takže ho musím lámať na menšie kusy a to zje s chuťou.
No a vďaka drźkám už vonku nežerú somariny a hlavne exkrementy. Hurá.
barbucha kosti nedávate? Náš má inak momentálne pri 12,5 kg na raňajky 1 kurací trup (to sa priznávam, že nevážim, ale myslím, že to je cca 60 - 80g, kupujeme trupy normálne pre ľudí v Lidli) a na večeru 120g mäsa + 50-60g zeleniny. Cez deň ak je hladný/pažravý, tak mu bez výčitky dám trebárs reďkovky, červený melón alebo uhorku (teraz mu neskutočne chutí ovocie a zelenina, v zime musím zeleninu miešať do mäsa), tak má možno Otík aj väčšiu dávku ako potrebuje. Tie kosti sú inak potrebné aj na to, aby si čistil podchvostné žliazky (psi potom nesmrdia a nezapaľujú sa im) + je to výborná prevencia proti zubnému kameňu (aspoň 1x do týždňa dávam veľkú kosť, aby ju ohlodával a čistil zuby).
Ak nechudne, tak mu môžete dávku kľudne znížiť.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí