Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:02

pecka jéééj 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:05

My teraz asi barfujeme, Ovocím 

Elzička je neustrážiteľná, stále oberá ovocie, začalo to čerešnami priamo zo stromu, pokračuje teraz ríbezlím, padajuce marhule tiež nenájdeme na zemi a jahody oberala rýchlejšie ako malý, Otec musel vymysliet system zabezpečenia vstupu do skleníka po tom, ako ju načapal s uhorkami v zuboch, ako si odnáša. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:05

paktofonika áno, držky sú najgeniálnejšia vec, ktorú poznám. Náš si tiež vonku ujedal z exkrementov a iných vecí, po držkách s tým prestal, teraz mu stačí držky dať 2x do mesiaca, predtým som dávala 1x do týždňa. Náš aj keď priberie, tak lietať sa mu chce, teraz chudák pribral kvôli tomu, že po operácií a pooperačných komplikáciách mal mesiac obmedzený pohyb, no ako sme zas začali chodiť von do lesa navoľno, mizne pre očami . Už sme späť na systéme, že po väčšom športovom výkone dostáva obed/olovrant, čiže 3 jedlá denne, ehm...A aj tak mi vždy, keď jem sedí pri nohách a zbožne pozerá, či sa nepodelím 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:09

paktofonika inak ešte ma napdlo, že aj Riki, keď som mu kedysi nastavila veľké dávky, tak si vyberal a ohŕňal nos trebárs nad vnútornosťami alebo mliečnou večerou, občas dokonca ostalo mäso + zelenina v miske. Teraz misku vyprázdni za 30 sekúnd a ešte počuť ako s ňou behá po chodbe, čo ju vylizuje 

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:11

@Jiná realita

My krmíme podle K. Novosádové, kde se dávka počítá jako 2-6 % psí hmotnosti. Krmíme tedy bez přílohy, jen maso, kosti a zeleninu. Podle tabulky jí teď dáváme tak 3,5 %, u Pupika to vychází na 2,5 %.

A každý normální pes by se nejraději prezral do kuličky  Bonnie se taky furt dívá, kde by co kaplo.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:13

DrowRanger Sem tam sa stane ze niečo zjedia, ako minule keď som čakala na kraji lesa na odvoz a našli takú kvalitku že sme išli domov a všetky okná museli byť otvorené  Ale tak za posledné 3 mesiace to bol jediný raz a to je pre mňa veľký úspech.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:55

dzizisketa  DrowRanger 

To je pro mě právě novinka, že na barfu se přibírá, byla jsem přesvědčená o pravým opaku!  Já bych mu to i snížila, ale to už by fakt nedostával skoro nic! Vnitřnosti se mi moc neosvědčily, ty mu nedělaj dobře (ani prvnímu Otíkovi nedělaly).

Vitamíny atd. mu ještě dodávám extra, v rozumnejch dávkách... teď teda je hlavně na mletým ostropestřci kvůli celkový detoxikaxi a játrům, a to mu ohromně svědčí, protože mu od zavedení najednou úplně zmizely ty problémy s ušima!  

Kost občas dostane (spíš kvůli zubům) ale ne kuřecí, kuřata nám nedoporučili jakože alergenní. Kvůli jeho kostem mu dávám taky občas tvaroh (a déčko v kapkách), jinak dost jinejch vitamínů má v ovoci a zelenině (zvlášť si potrpí na kysaný zelí!) a nebo je dostane jako pamlsek (pivovarský kvasnice).

Ráno snídá banán, pak má až večeři... no asi se budu muset zatvrdit a ještě mu ubrat - ale až mi srdce usedá, co ten chudák siroteček malá (a příšernej žrout) bude pak ze života mít 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. července 2018 10:00

barbucha A že sa hlúpo opýtam 15kg je na buldočka veľa? U Bostonov sú 3 kategórie a tá posledná je do 11.kg. Kamarát Amy (buldoček) má 13kg a vyzerá veľmi dobre, ani mi nepríde že by bol tučný veľký... 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. července 2018 10:09

Jaj jasné, zabudla som, že Otíček je chúlostivejší na tieto veci. Ono neviem odkiaľ kupujete mäso -  v Barfshopoch je možné kúpiť nielen celé kosti, ale aj mletú kostnú zmes podľa výberu (dáva sa to šteniatkam, ale starším psom, ktoré pršli na Barf) - na výber sú aj diétne a bezpečné varianty (jahňacina, zajačina a pod.), prípadne si môžete dať pomlieť kosti z toho druhu mäsa, ktoré Otíčkovi nevadia u mäsiara a dávať mu ich ráno miesto alebo spolu s banánom. 

Ono k vnútornostiam - je možné, že má po nich redšiu stolicu, to máva aj náš, k vnútornostiach pridávam trošku kostí aj na večeru, napr. kurací krk na zahustenie (trošku nechutné, ale na Barfe viete pekne podľa exkrementov odsledovať, kedy je zloženie ok, kedy je napr. veľa kostí v strave a treba ubrať, kedy je veľa vnútorností a treba z nich ubrať), vnútornosti dávam max 1x týždenne, kosti inak ale dávam denne práve kvôli vápniku.

Čo ma ešte napadá, tak možno by ste mohli skúsiť ryby, tie by mali byť antialergénne? (tie mám ale problém zohnať v barfshope, celé kusy sa veľmi rýchlo vypredajú a mleté pes nechce), tak kupujem normálne v akcii v obchode a možno jahňacinu a zajačinu, rpípadne divinu (tú ma náš najradšej), občas spestrujem zmesou mletého hovädzieho a bravčového (bravčovým kŕmim pomenej).

Potom možno skúsiť aj ten banán nahradiť niečím iným, nezá sa to, ale obsahuje hodne cukru, tak ak potrebuje zhodiť, nahradiť to teraz menej kalorickým ovocím a zeleninou, kľudne mu dávku mäsa rozdeľte na 1/2 a dajte mu polovicu ráno a polovicu večer (náš pes nikdy nedokázal vydržať do večera, bývalo mu zle a zvracal od hladu, keď som mu na začiatku chcela dať dávky len 1x denne), ono na Barfe sa aj tak odporúčajú 2 dávky denne z dôvodu, že žalúdok rýchlejšie trávi. 

Neviem, či Vás už niekto odkazoval na stránky p. Novosadovej, ale má tam super povysvetľované veci + aj tabuľku, o ktorej si zadáte váhu a vek psa + to či chcete aby schudol/pribral a vypľuje Vám to odporúčanú kŕmnu dávku vrátane podielu mäsa/kostí/vnútorností a príloh. 

http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=335&Itemid=28

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 02. července 2018 10:57

barbucha 

Jako já bych řekla, že život s tebou mu vše předchozí vynahrazuje, tak bych se tolik nevázala na množství krmiva. A pokud denně snídá banán, zkusila bych ho nahradit, jak už bylo zmíněno, něčím s méně sacharidy. Psi sacharidy vlastně nepotřebují, a pokud má Ota sklon k tloustnutí, jako první bych vyřadila právě je, tedy onen banán.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 02. července 2018 11:40

paktofonika 

On i každej buldoček má trochu jinou postavu  Otík I. byl úplnej atlet, ale Otík II. se stejnou váhou je jak buřt s nožičkama.

DrowRanger 

Kupuju maso v lidským obchodě, v tom barfovým se mi moc nelíbilo. Ale dobrej nápad s tím umletím kostí, zeptám se u řezníka!

Jinak jo, podle "výstupu" ze psa je dobře vidět, jak je na tom se stravou. Otík většinou ukázkovej  

Já mu dávám jenom a pořád to krůtí - veterinářka pravila, že je to a) na hypoalergenní dietu vhodný, b) tmavý maso (zvěřina, hovězí) může bejt alergenní, c) že psovi je úplně jedno, jestli má každej den to samý (potvrzuju ).

Ryby - občas kousek dostane (ehm, od nás, když si je děláme), ale nevím, jestli by měl jíst rybu syrovou... A vlastně, dvakrát denně má plátek (krůtí) šunky, balím mu do toho ty tabletky.

Myslím, že se nepřežírá, je to asi hlavně ten nedostatek pohybu. Ale teď jak bude zas teplo, to rozhodně nedoženeme. Snad jednou...

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 02. července 2018 11:42

dzizisketa 

No jo, ten banán mu holt seberu. Co takhle nastrouhaný jabko s tvarohem?

Von je problém, že prostě strašně rád jí  a já chci, aby si eště trochu užil 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:09

barbucha surovú rybu úplne kľudne môže, netreba sa báť ani kostičiek a kostí, otázka je, či mu bude chutiť. Náš je momentálne v štádiu, kedy by žral aj skaly (vonku sa mi pasie na popadaných nezrelých ringlótoch, u svokrovcov vyžieral popadané, nahnité čerešne zo zeme ), takže rybičky mu chutia, ale ako puberťák sa nad nimi riadne ohŕňal.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:20

barbucha Ja kupujem pstruhy z Lidlu. Jednu majú na pol takže balenie je na dva dni. Jeden deň dostane hlavu jeden a druhy deň druhý. Nechce sa mi totiž z tej jednej ryby poliť hlava, stačí že sa na mňa pozerá  nakrájam na tenké podkovy aj s kosťou a pohoda. Veľmi I'm to chutí.

A Otík má alergiu na iné druhy? Ja dávam z kuraťa iba kosti, mäso nie na to reagovala Amy zle. Na kostiach síce mäso je ale asi jej to v tak malom množstve nevadí. S hovädzím alebo bravčovým problém nieje, jedia aj divinu.. No proste dávam im rôzne mäso.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:22

barbucha pozor na mix ovocia a mliecnych výrobkov, môže ho z toho nafukovať. Ale to asi len odskúšať musíte.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:35

barbucha Ono je to fakt různý, kamarádce na barfu výmarák zhubnul a jako bonus mu zmizely ještě různý pupínky a bouličky, který měl po těle a 10 let se toho nemohli zbavit. Ty kosti bych dávala určitě, jestli nemůže kuře, tak jsem někde viděla třeba i mletýho králíka nebo celou mletou kachnu.
Kolik by měl Otík ideálně vážit?

Jiná Realita To bude těma přílohama, protože my krmíme bez příloh a hodí to na 33kilový flety:

Cid 1200 g maso+ kosti, zeleninu cca 200 gramů
Terk 700 g maso + kosti, zeleninu cca 200 gramů, ale těch 700 má až teď, co nemůže na  větší procházky

Terk je tak akorát a Ciďák je hubenej, řekli nám to i na výstavě, že potřebuej trochu nabrat, protože je vylítanej. (Což je nespravedlivý, protože já to všechno absovuju s ním, a přesto stále kalhoty vel. 42!)

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 02. července 2018 17:02

paktofonika 

No Otík když skončil na tom výplachu uší kvůli děsnýmu zánětu, bylo nám řečeno že to může mít z (nějaký, jakýkoliv) alergie. A že kuře je na to snad nejhorší. U lidí se dost těžko prokazuje, natož pak u psa - tak jsem tu dietu nasadila preventivně, tím se nic nezkazí. Kdoví co jedl doteď... No a než se mu objevila ta epilepsie (aby toho neměl málo), dostal se do výborný kondice... tak bych mu ji ráda udržela, resp. znovu ho do ní dostala. Ale prostě ztloustnul.

Zina 

Já ani nevím, teď je tlustej a má těch 15 kilo, tak aspoň o kilo/dvě míň. Aby ho ty nožičky unesly! Nakonec hlavně aby neměl problém s kloubama ještě ke všemu  

Králíka jsem mu párkrát dala, i s kostma, ale ten mu nesed. Pokaždý hodil šavli.

DrowRanger 

Já už mu to jabko s tvarohem dávala, a v pohodě. Kysaný mlíčný výrobky mu vůbec dělaj dobře. Na druhou stranu, po sýru blije jak amina.

No úplná věda, takovej pes! 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. července 2018 18:11

barbucha nášmu tiež ovocie a mliečne výrobky nič nerobia, ale nejak ich nevyhľadáva dohromady (dokonca aj ten banán odmieta ako ospel, asi sa mu zmenili chute ). 

U nás zvracia v prípade, ak mu dám celý prasačí chvost, tam asi na konci nejak nerozhryzie kosť a len ju zhltne, lebo vždy potom nadránom nájdem v žlči aj úlomok, ktorý ho drážil. Ak mu dám len 1/2 chvosta, všetko je ok. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. července 2018 18:52

Tak samozrejme že som to tu zakríkla a od obeda obaja zvracajú, k tomu ešte Percyho štipla včela do labky. Je z toho veľmi nešťastný. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:11

paktofonika 

Chudák... já tahám Otíčka od včel, jak můžu. Teď jsou všude... mám hrůzu, aby ještě ke všemu nedostal anafylaktickej šok, u něj už čekám samý horrory.