Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:04

Potrefenáhusa Jsou to venkovní kočky... mají venku pelíšek, který je zatím v ohrádce. Vše by tam zůstalo jak je s neomezeným pohybem, jen si říkám, aby neutekla/zatoulala... zatím mají "pravidelnou stravu" a pak by měli jen večerní porci. Asi zaúkoluju víc sousedů...

Zase si říkám, že se každým dnem víc učí a osamostatňují a zavřít je na 14 dnů do omezeného prostoru... při první příložitosti by vzala čáru... asi nechám rozhodnutí na co nejposlednější dobu.

Offline barbucha blogger
35936 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:08
Reakce na Mutziputzi:

barbucha Hergot ještě pár let hezkýho života si zaslouží! Držim palce!!!

​No přesně, hergot! A dík.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:08

barbucha ach jo, je to blbé. Vydržte.

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:10

Liesel kočky podle mě neutecou, spis je blby, kdyby se lekly něčeho, kde to neznaj, tam bych se ty ztráty bála vic...jinak jestli je to pro ne doma bezpečný z hlediska moznyho přejetí autem (to mi přijde asi nejhorsi), tak myslím, ze nikam utíkat nebudou, ony kočky ten akční rádius zas tak velkej nemaj (leda by šly za lepším :-))

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:11

Liesel priklanam sa k tomu, aby zostali v známom prostredí. Niekto im bude dávať jedlo pravidelne? 

To je pre kočky klúčové, potom nikam nepojdu, na tu sú ešte malé. Kočky si pomaly zväčšujú teritorium, také malé sa držia blízko.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:15

Potrefenáhusa Janulik03  Děkuji Vám za potvrzení mého tušení, zatím se opravdu drží jen okolo domu a zkoumají zahradu. Strava bude zajištěná, sice jen jednou denně, ale miska plna granulí jim snad na chvilku vydrží...

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:17

Pokud by byla už starší (rok a víc) vůbec bych to neřešila, ale takhle si u koťat nejsem jistá. Jestli u nás mají zůstat, tak zůstanou i tak. Díky moc všem!

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:19

Liesel tak potom ich nechaj doma. Budú v poriadku. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:42

barbucha To je mi líto a držím palce, fakt. Zasloužili byste si to oba.

Jinak my se v tom s Terkem taky pořád pleskáme, pes v podstatě ze dne na den přešel z módu "zvládá hodinovou procházku v lese a běhá, občas popojde" do módu "20 minut je až až a neběhá, jen chodí". Důvod pořád nevíme, vet se začíná tvářit tak, že už je mu holt 11, ale mně nejde do hlavy ten náhlej zlom, kterej z mýho laickýho pohledu spíš vypovídá o nějaký nově se objevivší příčině.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. července 2018 14:34

Zina Co zkusit nejakyho fyzioterapeuta? Treba ho neco trapi po pohybove strance? Dcera od @Moora je psi fyzioterapeut, mozna by to stalo aspon za optani?

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. července 2018 14:40

barbucha Chudák Oťas. Nemohlo to nějak souviset stresem z veteriny a odběrů? Snad po úpravě léků bude zas v pohodě, jen je blbý to čekání, co se zas kdy stane.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. července 2018 14:44

Už jsme objednaní na dornovku, akorát doporučená paní má volno až v srpnu a úplně na blind se mi ho nikam tahat nechce. Jinak se dělalo i RTG, to nic neukázalo, a do CT se nám vzhledem k nutnosti narkózy moc nechce. Napadlo mě taky zkontrolovat štítnou žlázu, protože na ni bere léky a trochu jsme na základě výsledků snížili dávku, ale ta za tím skokovým sešupem imo taky nebude.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. července 2018 15:00

Liesel Já bych je pryč nevozila. Nejde domluvit, že by je sem tam někdo pustil dovnitř a pak zase ven, aby moc nezvlčela? K nám chodí na zahradu kotě od sousedů, když nejsou doma. Když jsou, moc ho nevídáme. Tak bych řekla, že daleko vám neutečou.

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 12. července 2018 15:39

Liesel Hlasuju za omezený prostor a společnost. Jinak se nejspíš vrátíte a koťata nenajdete.

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 12. července 2018 15:40

barbucha Otíček

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. července 2018 15:48

barbucha Držím palce aby bolo lepšie. 

Offline Kiore
208 příspěvků moje polička 12. července 2018 16:03

Liesel Spíš bych je nechala doma, ony kočky tu změnu prostředí nesou dost špatně, pokud teda někam nejezdí pravidelně a už od mala. Kór když jsou zvyklé být venku a teď by měly utrum. Pokud je soused při krmení vždycky i pohladí, tak za těch 14 dní určitě nezvlčí 

Offline Kiore
208 příspěvků moje polička 12. července 2018 16:09

barbucha Ach jo, tak snad to bude jenom nějaká ojedinělá epizoda... Drřím palce!

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 12. července 2018 22:08

Kiore Taky se postupně přikláním k tomu, že je nechám "doma". Sousedka je nakrmí a s pohlazením taky nebude mít problém. Ještě je měsíc čas, zase o kus vyrostou a možná dostanou i trochu rozumu, zatím to jsou přetrhdíla. A jestli se mají ztratit nebo mi je někdo má vzít, tak to může udělat i když budem jen v práci a děti ve škole...

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 12. července 2018 22:12

dynda Mám pocit, že se zavíráním bude za pár dní konec, už teď je nalákat do ohrádky je legrace. Zatím vždy zabere jídlo (šunka, maso ...), pro samé hraní nemají čas.