ice chudak Josef! Tak drzim palce at je mu brzo lip.
Chlpáči a iné
Dadoo ale paktofonika už dávnejšie spomínala, že Amy má dáke problémy s kožou, kvôli ktorým má tú srsť veľmi riedku a jemnú, čiže termoregulačnú funkciu zrejme neplní tak, ako by mala. A nedá sa porovnávať pes ako pes, chrty, vipety a pod. sú dosť zimomrivé, Amy a Percy podľa mňa majú podobnú srsť a sú to štíhle psi bez nejakého množstva podkožného tuku, čo je na tom zlé ich obliecť, keď vidí, že im je zima? Niečo iné je obliekať psa ako módny doplnok, niečo iné, keď to ten pes potrebuje na dlhodobejšie fungovanie - či už v byte alebo vonku...
Ja mám cairna, má podsadu aj srsť a aj tak v zime keď ideme z bežiek ho balím do deky a uteráka v aute, lebo ho klepe od zimy a nezáleží na tom, či je -30 alebo +2, je mokrý a studený od snehu.
711990 DrowRanger Tak to mi nějak uniklo. Pak je to naprosto jasné . Mohla to paktofonika napsat rovnou, že k tomu jsou důvody a ona k těcm ujetým nepatří. Jsou pro to racionální důvody. To je potom vše v naprostém pořádku
Máme sousedy, co si pořídili před lety jorka. Kdybyhom to nevěděli jistě, asi to nepoznáme. Zdůrazňuji, že bydlíme v přírodě, na chatě - a oni kousek vedle nás. Přesto je jejich pes neustále zavřený. oni chodí na procházku, sedí venku, dělají kolem chaty - a pes je neustále zavřený doma sám. Ráno a navečer se s ním na deset minut, na špagátě!, projdou po cestě a zase šup za katr. Žádná tráva, louka, les. Po cestičce a na špagátě. Aby se neumazal, přesto ho po každé procházce koupe, protože paní je doslova úchylná na pořádek.
Když jsem se ptala, kde mají psa, tak prý musí být doma, protože se všeho bojí.. Jistě, nedivím se. Není naprosto zvyklý. I na tom špagátě s ním neustále trhají a řvou na něj, pocem, nelez tam, poď.. A to je fakt chudák pes. mít volnost za dveřmi a moci max na dva metry na pár minut denně. A právě oni kdysi kritizovali, že si lidi pořizují psa do paneláku, že je to chudák.. ![]()
Dadoo Nerekla bych, ze jsem magor, co musi mit psa navlecenyho v sateckach, presto Ziza chodi oblekana - hlavne v tricku, tech ma asi pet ruznych) - kvuli jizvam na zadech. Ma bavlnena a viskozova. Pak ma dve mikiny (jednu po Inkoustkovi), softshellku, plastenku (taky po Inkoustkovi) a zimni bundu. Proste kdyz teplota spadne pod deset, tak je ji zima i kdyz kozisek ma. A u takhle maleho pejska proste nebudu riskovat, ze ji za tech 10-15 minut v -5 nastydnou ledviny, 1200g prostydne mnohem rychleji nez 12/20/45 kilo. A fakt to neni o tom, ze bych mela pocit, ze nutne potrebuju nacancaneho pejska. Inkoustkovi zima nebyvala, tak mel jen jednu mikinu a plastenku. Vic nebylo treba. Kazdymu podle potreby, ale jak pise Paktofonika - vidim li, ze je psovi zima, tak ho proste obliknu a ne, ze budu tvrdit, ze mu zima byt nemuze, vzdyt je prece 10°C ...
Jejda, to jsem tu zas cosi spustila... To jsem vůbec nemyslela, že by se psi neměli oblékat šmahem, jen mi vyvstaly hlavně ty čivaví oblečky za x tisíc, džínečky, flitry třpytky, kapucky lemované mrtvou veverkou, spíš než funkční oblečení pro psy do zimy, nebo pro pejsky s problémem..
Solathis hele, fakt není potřeba se vymezovat vůči mému názoru (na kterém trvám) pokud k oblékání psa mám racionální důvody.
Mně vadí pes jako hračka, módní doplněk, majitelé, co ze psa dělají dítě a nedovolují mu chovat se jako pes.Z lásky se nadělá spousta pitomostí ;-)
Nevadí mi zodpovědný majitel, který to dělá s rozmyslem a pro dobro psiska. Není třeba to vztahovat tedy na sebe a omlouvat se tu. Prostě se tě to netýká ![]()
Ať zvedne ruku ten, kdo tady má psa na práci, a ne jako společníka, kamaráda. Pokud to kamarádění zahrnuje i oblékání psa, to je mi úplně u zadku, stejně jako to, kolik má pes doma pelechů, jaké značky a za kolik peněz, to tomu psu ubližuje úplně stejně, jako ty oblečky. Jsou opravdu věci, kterými lidi psům ubližují, ale ne, oblečky to fakt nejsou.
dzizisketa já mám psa na práci! na hodně moc práce! mojí práce
se člově snaží, ale von se sám neučeše, ani si pořád neuvaří! zatím umí akorát krást brambory.
dzizisketa No my jsme měli psa (a budeme mít psa) a priori na hlídání domu - ale ten vztah z toho pak nějak stejně plyne sám, čili samozřejmě ho máme rádi. Pokud teda tohle patří do ranku "pes na práci", tak se hlásím.
My sme tiež brali psa na stráženie. Ona teda už velkosťou odplaší asi nezvaných, ale tým, že je u nás stále kopa aj cudzích ľudí, tak je prítulná.
Ale! Fakt sme ju mali za takú maznavú princeznú. No teda prekvapila. Minulý týžden som bola sama v noci a počula som z vonku nezvyčajné zvuky. Elza sa znepokojila a prišla ku dverám že chce von. Ja som otvorila dvere a moj pes sa zmenil na krvelačnú beštiu. S revom sa rutila po schodoch, fakt z nej išiel strach. A to nám nejaká cudzia kočka mlátila Micku. Mamička bránila mladé.
Som si uvedomila, že stále je z nej riadne zviera. Takže je aj na prácu.
Janulik03 Šelma má zůstat šelmou
! Statečná psí holka!
Gellnerova no podcenovali sme ju, že nie je drsná. Je a poriadne. Normálne ma obehla a rutila sa. Išiel z nej strach, len maličko som ju povzbudila že bež. Potom ma oblialo horko, čo keby tam k nám išiel niekto cudzí. Tak nema tam čo liezť v noci ale aj tak.........
pražáci a okolí, máte velké poslání, ztratil se takovýto rozkošný pes! já bydlím poněkud z ruky, ale aspoň přeposílám.
představa, jak mi takhle vlakem odjede pupek, je děsivá.
https://www.facebook.com/lenka.kardova/posts/10210646299347938
Janulik03 cvičenej obranář zastaví, ale nesežere
.
Nutno podotknout, že ta naše potvora sice budila respekt přes plot, ale na dvoře by všechny sežrala - samou láskou. Naštěstí to na čele napsaný neměla.
Janulik03 Ty jo, ridgebaka bych vůbec nepodceňovala. Mamčin Bart byl taky zvyklej na hodně návštěv a mohli si pod ním hrát mimina, ale na zahradu jako cizí bych mu teda nelezla ani náhodou.
A jako správnej hlídač moc neštěkal, stejně jako vlkodavka, prostě žádný varovný blafání. Jednou jsme tam byli a šli na koncert, Terka jsme měli s sebou, Bart a Belisa zůstali na statku. Vraceli jsme se už někdy po půlnoci, podvědomě čekali při návratu hlasitý štěkání, ale všude ticho a tma jak v hrobě. A když jsme otevřeli dveře vejminku, tak ti dva tam stáli potmě vedle sebe na schodech, úplně bez hlesu, tlama vedle tlamy, a čekali, kdo se v těch dveřích objeví. Jako bejt to někdo cizí, tak zažije hodně nepříjemný překvapení.
Ale oblékáním lze zchoulostivět i psa, ne?
My kupovali netopýrku od chovatelky, která se mé otázce na nutnost oblečků srdečně zasmála a předvedla mi medvědí kožichy své smečky. Pak jsem si ještě na mp psala s realblond, která si pořídila papillona zhruba ve stejné době, a dostalo se jí od chovatelů instrukcí, že oblékání je u papillonů naprostá nutnost.
Sweet Potato Podľa mňa to záleží aj od konkrétneho psa, nielen plemena. Percyho som obliekala takisto ako Amy a chulostivý nieje, furt mu je teplo, nerád leží pod dekou a tak. Len on ma fakt aspoň 2x viac srsti ako ona. Neviem či tam hra rolu aj pohlavie.
Včera som Amy obliekla len kvôli fotke. V lete ju do mikiny fakt nervem aj keď sa vonku triasla ale proste v zime nevydrží keď je chladno. A ja chcem byť vonku dlhšie ako 15 minút. Hlavne keď je mokro tak je úplne vytrasená ako osika. Ale mne je jedno kto ako psy oblieka. To fakt psovi neubližuje, na iných psoch vidím iné veci ktorými im majitelia ubližujú.
hehe :-D

jinak Rufíček je 100% pracovní, canisterapeutickej!
paktofonika Tohle potvrzuju, Terkovi je vedro, co ho máme, a Ciďák dokáže v chladných měsících vydržet i v posteli.
Níže zcela nesouvisející foto s kolegou tollerem, an dělá Cidovi návrhy:

A bez návrhu:

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí