Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Potrefenáhusa
39142 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 07:52

moora měli jsme jen korely a andulky a andulky mi z toho vyšly jako nepoměrně spolecenstejsi, milejsi a pratelstejsi papoušci, korely nemám rada... je teda pravda, ze jsme je obě v rozpětí par let našli na ulici, takže kdo vi, co měly za sebou....(z andulek jsme jednu našli a jednu koupili, ta koupena byla jedinej papousek, co nám uletěl 

ale fakt to jednu dobu vypadalo jako centrální distribuce ptáků, mama nasla v rozpětí asi 10 let na ulici ve Vršovicích tři ptáky, pak za par let Čendu, pak svyho kocoura, babičky kočku....my dost ušetříme 

Offline 711990
18340 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 08:44

MP Marge z malych papousku jeste doporucuju Papousicek sedokridly, u vas Pacific Parrotlet.

Je malej, tichej, neprasi, prehnane nelita a neco i rekne. A rad se mazli:) ale je potreba rucne dokrmenej. 

Offline viktorka_od splavu
49507 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 08:47

moora tyjo to je super návod

(akorát na uřvaný korely mám stejnej názor jako Husa)

Offline barbucha blogger
36289 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 10:01
Reakce na Dadoo:

barbucha Je to prostě milášek, no 

Jasně, že si zvykne. Rozhoduje prostě pán. Ale ty oči vyčítavý potom, ty oči.. 

​Jo, pán rozhoduje... ráno mi pán hlásil, že Otík byl úplně vzornej - za prvé šli v šest  a za druhý prej absolvoval celou vycházku bez jedinýho cuknutí a reagoval poslušně na každičkej záchvěv vodítka. No sláva, radovala jsem se.

A pak z pána vypadlo, kudy šli. Nejoblíbenější Otíčkovou trasou k mekáči! Vidina rozsypanejch hranolků...  "Ale já tam chtěl jít taky", pravil ten sabotér   

Offline Pavlena
6939 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 10:04
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 13:04

tak náš pes teda zatím happy end nemá :/

dnes ráno byly apatický, chodí nějak nahrbený, takže se jelo velice rychle.

dostal asi milion injekcí, odběry, čekáme na výsledky, proč slintá, veterinář netuší (ale slintá čím dál víc), záda má prý ztuhlá, že to asi má namožené ploténky. pořád má chuť k jídlu.

ach jo.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 13:08

Jiná Realita o jé :( držím palce ať se brzo podaří objevit příčimu a ať je to něco banálního či snadno léčitelného

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 13:10

ara má novou hru - strašně roztomile se válí v kleci na zádech.

vlezla si tam sama :-))

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:30

moora Tá je ale roztomilá. Aké je to mať v jednej domácnosti vtáky, mačky a psy? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:31

Jiná Realita Držím palce 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:37

paktofonika dá se, kočky a psi v pohodě, i si spolu hrajou a oňuchávají se a ptáky se všichni naučili tolerovat. ne, že by se mi teda nepodařilo neuzavřít nějaký ten potravní řetězec, soužití křepelek a veverek happy endem neskončilo.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:37

moora Díky za super rozepsání dovolila jsem si to doma odprezentovat nahlas, vyšel nám z toho žako nebo andulka (aktuálně teda nic, ale je hezký si o tom kratochvilně přemýšlet :-).

Jiná Realita A Pupovi držím palce, snad je to jen nějaká kravina - oni se někdy nahrbujou prostě proto, že jim není dobře.

Offline Sweet Potato
40751 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:39

Jiná Realita Moc držím palce.

Offline MP Marge
6937 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:47
Reakce na barbucha:

​Jo, pán rozhoduje... ráno mi pán hlásil, že Otík byl úplně vzornej - za prvé šli v šest  a za druhý prej absolvoval celou vycházku bez jedinýho cuknutí a reagoval poslušně na každičkej záchvěv vodítka. No sláva, radovala jsem se.

A pak z pána vypadlo, kudy šli. Nejoblíbenější Otíčkovou trasou k mekáči! Vidina rozsypanejch hranolků...  "Ale já tam chtěl jít taky", pravil ten sabotér   

​Sorry, ale 

Offline Sweet Potato
40751 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:53

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 14:57

MP Marge a ještě bych dodala, že čím větší papoušek, tím větší nárok na prostor - klec i pohyb po bytě. taky větší problémy s převážením někam (na veterinu, dovolenou...), větší zobák = větší škody na zařízení bytu a v případě kousnutí. dále dlouhověkost, též úměrná velikosti papouška, závazek na strašně moc let. taky čím větší papoušek, tím hůř se shání případné hlídání.

ceny papoušků se pohybují od stokoruny po stovky tisíc :-))

s velkými arami (nejen teda) se dá cvičit tzv. volný let, v USA myslím docela populární, určitě se dá najít zájmová skupina, co to provozuje, to je velká krása

Offline MP Marge
6937 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 15:06

moora Jezis, vy jste uzasna, moc dekuju  Podrobne jsem to procetla a nejdriv me velmi zaujal zako, ale nelibilo se mi, ze ma tendenci oblibovat jen jednoho clena domacnosti a na ostatni kaslat, ba i utocit. Pritel je doma mnohem vic nez ja, takze uz vidim, jak se oba proti me spiknou! 

Takze uvazuju o te are! Dle popisu je to idealni papousek pro nas a jeste ted kdyz vidim ty fotky 

My tady v jednom sousednim meste mame obchod, Bird is the Word, ktery, jak nazev napovida, se specializuje na ptaky. Je to zaroven i chovna stanice. Pokud si poridite papouska, ktery se tam narodil, tak je URCITE dokrmovany rukou a vubec socializovany. 

O tom zastrihavani kridel uz jsem slysela a neskutecne me to s..e. To jsou typicti Americani - oni jsou presvedceni, ze zvirata jsou vlastne takove zive hracky, pripadne dekorace do domu. Papouskum ustrihat kridla, kockam vytrhat drapy, psum dat elektricky obojek, aby hlavne ani jednou nezastekali - hnus!!! Pozeptam se v tom obchode, jak to tam maji. On se tam da papousek objednat i predem, tak bych se treba s nimi mohla domluvit, ze memu nic zastrihavat nebudou. Ja chci, aby lital - proto taky asi nechci vylozene velkeho, aby mel u me v bytecku na litani vic mista. (Neni to, pravda, bez rizik. Nasi andulku jsme vzdycky vecer pousteli z klece, aby se prolitala po kuchyni, a ona jednou spadla tatinkovi do pullitru s pivem a ac jsme ji co nejrychleji vytahli za ocasek, tak se stihla namazat a nemohla se pak udrzet na bidylku). 

Offline Sweet Potato
40751 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 15:09

MP Marge Zkárovaná andulka! Já zažila akorát ožralého křečka, škyt.

Offline MP Marge
6937 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 15:09
Reakce na moora:

MP Marge a ještě bych dodala, že čím větší papoušek, tím větší nárok na prostor - klec i pohyb po bytě. taky větší problémy s převážením někam (na veterinu, dovolenou...), větší zobák = větší škody na zařízení bytu a v případě kousnutí. dále dlouhověkost, též úměrná velikosti papouška, závazek na strašně moc let. taky čím větší papoušek, tím hůř se shání případné hlídání.

ceny papoušků se pohybují od stokoruny po stovky tisíc :-))

s velkými arami (nejen teda) se dá cvičit tzv. volný let, v USA myslím docela populární, určitě se dá najít zájmová skupina, co to provozuje, to je velká krása

​Hm, tady u nas na venkove pochybuju   Ale hlavne, ze tady na farmach ilegalne rozmnozujeme pitbuly na psi zapasy...

Hlidani mam zajistene, to se nebojim. Ten zavazek, no, pokud se s pritelem rozejdeme, tak mozna vypukne bitva o to, kdo bude mit papouska v peci 

Offline MP Marge
6937 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 15:10
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Zkárovaná andulka! Já zažila akorát ožralého křečka, škyt.

​Ja pak jeste ozraleho jezka, uz tady v USA, to byla taky sranda - porad chodil do kolecka