andulka01 krasna ![]()
Chlpáči a iné
coralline Třeba se na začátku netrefili :-) znám pár koček kde se podívali blbě a pak měli místo kočičky kocourka třeba. Venca se tak jmenuje díky zbarvení, vypadá jak holštýnský skot, ale přišlo mi divný na ni volat "Krávo" (co na to sousedky, žejo). Tak jsem to vzala přes Cirkus Humberto :-)
andulka01 já už bych kočku pojmenovala jedině Brouček, Milánek, Zlatíčko, Hodňoušek...
Jinak já mám ráda na zvířatech neobvyklý lidský jména a moc se mi líbí, jak maj Brambůrkovi pojmenováno po jídle
znala jsem černobílýho kocoura Šišku, ten byl taky fajn
Potrefenáhusa No aby ses nedivila
Hele já si taky malovala jak budu děsně originální až budu pořizovat kočku. No... ono se to prostě tak nějak samo. Pevně doufám, že z ní nebude žádná kráva ![]()
andulka01 jo, když to přijde samo, je to nejlepší
Goliáš měl bejt Jonáš
teda uplně puvodně Guinness, ale nevymyslela jsem, jak to říkat
taky jsem uvažovala nad Harrym, ale nakonec Goliáš sednul jak prdel na hrnec
jo a ještě měl bejt taky Matylda, protože strejda neavizoval, co přesně veze
Potrefenáhusa Matylda je taky boží jméno :-)
andulka01 krásná kočička! A Vašku byl charakter, tak to určitě žádná kráva nebude!
já dnes odchod do práce:
nesu něco ven na zahradu, utíká mi Goliáš, zatímco lovím Goliáše (jde metr přede mnou se zdviženým ocasem přes celou zahradu, jakmile zrychlím, tak popoběhne, až nakonec zaleze do tůjí na druhým konci zahrady), mezitím mi vniká do baráku černá kočka a než ji stihnu ulovit, vybíhá do patra, kde si rovnou lehá na gauč a dělá, že strašně roztomile spinká. Odnáším černou kočku do sklepa, jdu lákat Goliáše na bonbony, sypu mu cestičku zase zpátky přes celou zahradu až do domu jak slepici, aby neprokouknul lest, vracej se pejskové z procházky, Goliáš je pod dozorem, ale do domu opět vniká černá kočka ... jako fakt udržet to pod kontrolou, aby byli všichni na svých místech, někdo v domě a někdo před domem, je někdy fakt nadlidskej výkon
andulka01 Ona byla tříbarevná. Tříbarevný kocouři jsou rarita, tak to bylo spíš schválně.
Ad jmena a pohlavi...
Jeden nas zelvak je Vanda. Druhy se nastesti dal prechylit, misto Vendulky je to Vendelin.
U zelv jde pohlavi bezpecne poznat az za par let, no chteli jsme dve holky.. ![]()
![]()
Potrefenáhusa Hele, pak se ale nediv, že ti takhle vyrost', já jsem si s tím Cidem taky trochu zavařila.
A ty originální jména - máma nás kdysi požádala, ať jí vymyslíme jména pro dva mouratý kocourky, tak jsme se mohli přetrhnout, aby je nakonec pojmenovala Macek a Mourek...
Zina no však já vim, proto tu navrhuju ty neškodný milý jména!
Zina no a kamarádky teta měla Barbuchu a Barbušku a já jim nějak nemohla přijít na jméno, říkala jsem jim Bobeška a Kokeška, tak si z toho nejdřív dělali všichni srandu a pak už jim to chuděrám zůstalo
Potrefenáhusa ta nase mladsi je Micubiši (jako to auto), jednou ji tak rekla moje segra a kocce to zustalo.
My sme nasich dvoch priselcov pomenovali Pa a Pi, ako z tej rozpravky ( my sme ti Pa a Pi, z macacej planety.....) az nakoniec im otec tak dlho hovoril Murko a Micka, ze im to zostalo. ![]()

Janulik03 to jsou hezky jména, takový správný kočičí
Potrefenáhusa Zas pak budeš mít hrozný ořezovátko, jako já mám Terka, chce to to něco přesně veprostřed.
Janulik03 Micka, Macek, Mourek jsou u koček děsně chytlavý jména, s těma se těžko bojuje.
andulka01 To jsem nikdy moc nechápala, jak se mohl někdo podívat blbě, vždyť je to vidět skoro hned, ne? Ale "u nás " v Novohradkách to bylo taky tak, hned několik sousedů určovalo pohlaví kočky podle velikosti hlavy, když to mělo velkou hlavu, tak to byl kocour, a hotovo.
Zina tak kočky to maj oproti psům trochu divny a schovaný, ale na tom cca dvouměsíčním koteti fakt už jistojiste
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.