Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:29
Reakce na Zina:

MP Marge Vnitřnosti imo nejsou nijak zásadně nezbytný, já jich třeba dávám docela málo, důležitý je krmit syrový maso s kostma (ne jenom svalovinu).
Těm menším psům se to dá mlít, tady to můžeš koupit i semletý, ale většina lidí v mým okolí, co krmí mletým, to mele na masovým mýnku, nebo seká v robotu. Kdyby tě to fakt zajímalo, tak Solathis krmí (nebo minimálně krmila) barfem Inkousta a Žížu, proti nim je Chico mám pocit docela obr

​Aha, tak to by me zajimalo velmi, to ja ji zkontaktuju a zeptam se, diky

Akorat mi asi budete k Vanocum muset poslat mlynek na maso, to je tady zcela neznamy koncept! 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:31
Reakce na Zina:

viktorka_od splavu Hele, fakt jsem to nemyslela tak, že má MP Marge koupit 3kilový kuře a hodit ho Chicovi celý do misky... i když třeba by se zabavil :-) :-)

​Hele, kdyby to znamenalo, ze od nej bude chvili pokoj, tak mu tam flaknu klidne i celyho krocana!!!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:35

Zina Krmila, Zizinka je ze zdravotnich duvodu uz skoro rok vegetarian. Nicmene i krysarici zvladaji kureci trup - ne teda ti moji, tem jsem to vzdycky musela vzit palickou a trochu ty kosti dopredu nalamat, ale Inkoustkova chovatelka jim klidne trup nebo kridla predhodi, stehna bych asi nechala lidem (nebo obrala svalovinu a klouby a kosti jim nedavala, ty uz ki prijdou velky)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:38

MP Marge S krocanem by se možná zabavil na celý svátky :-D. Jinak teda v tom pohledu na psa, jak se vypořádává s kostí, je něco tak archetypálního, že se na to i já jako zavilej vegetarián dost ráda koukám.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:41

Solathis A co jako vegetarián dostává?

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:43

Zina Hm, tak to ja zatim mam vyhled tak leda na to, jak se archetypalne vyporadava s moji botou Pripadne s toaletnim papirem.

Pokud to chapu dobre, pro psika jako Chico jsou kureci kosti nejvhodnejsi? (Je vetsi nez krysarik, tak by mozna dal i ty stehenni?) Nejake jine kosti by jeste sly? Jedna moje klientka ma ekologickou farmu a navozila by mi kosti, kolik bych chtela, ale zatim chovaji jen kravy! 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 20:11

Zina Veterinarni dietu, ma vrozenou vadu jater, takze specialni granule a kapsicky, nejbliz masu je v tom precistenej kureci tuk...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 20:12

MP Marge Kazdopadne bych to zkusila, ale do zacatku tto stejne bbude chtit vzit palickou, nebo fakt strojkem, nez sse to nauci sezvykat. Pokud na farme morkovy kosti narezou, urcite bude nadsenej a myslim, ze ccasem by se Chicovi mohly libit i ohanky

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 20:18

MP Marge Ohryzavani kostí je fakt čistá esence psího štěstí, akorát maj tendenci si to z misky vyndavat a omatlat půlku bytu (u nás to řeší zahrada)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 20:31

MP Marge Napadá mě třeba ještě králík a ryba. Jinak aby nedošlo k mýlce - když se tu bavíme o kostech na krmení, tak se tím myslí masitý kosti ve smylu celý kuřecí stehno s kostí, masitý kuřecí hřbet atd., jenom samotnýma kostma se krmit nedá, nebo dá, ale blbě by to dopadlo.

Hodně psů má třeba rádo morkový kosti, ale to je v podstatě kombinace pamlsku a hračky, nic, co by se mělo objevit v misce.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 09:27
Reakce na MP Marge:

​Ne, to prave vim, ze jsou nebezpecny, ale ja mam iracionalni strach i z tech syrovych, coz je asi blbost - urcite by mu sly k duhu! 

​Hele my pro běžný krmení kupujem maso u lidskýho řezníka (resp. u našeho drůbežího stánku anžto je Poppy na krůtím - kuřecí mi po předchozích zkušenostech s alergiema nesmí do baráku) - prodávaj tam takovou "směs na guláš", jen holý nasekaný maso převážně prsa bez kůže atd., rozdělíme to po porcích, nakrabičkujem do mrazáku a šlus.

Ale jak potřebujou i ty kosti, který Poppy jako taky malej pejsek moc nedává - i když se s takovou morkovou zabaví půl dne - tak kupuju v našem barfshopu mletou krůtu i s kostma. Je to počítám tak půl na půl určitě (kdoví jestli tam těch kostí není dokonce víc), takže tím doplňuju tu potřebu... jednou dvakrát tejdně. 

Možná by ti řezník taky namlel nějakej skelet, jestli teda máte řezníka - a skelety! - u vás

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 09:38

Jinak Poppy mi dělá samou radost, fakt po roce se její útočnost znatelně zmírnila... buď ji to přešlo samo od sebe, nebo - jak jsem zjistila - jí dělá dobře ta chvála, kterou nešetřím (a pokud možno už předem )... mnohem lepší výsledek jsem zaznamenala, když jí prostě vykládám jak je hodná a nejlepší, než když jsem jí přísně poroučela nebo zakazovala.

Má dokonce už dalšího novýho kamaráda, malýho bostoňáčka! Ten se do ní zamiloval na první pohled, když jsme se poprvé potkali, strašně fňukal jak se k ní nemoh dostat (páč jsem se bála je pustit k sobě čumák na čumák). Ale včera jsem už nevydržela, a vidouc že Poppy je celkem klidná a jen na něj čumí, dovolila jsem majitelce aby ho k ní pustila... a Poppy kolem něj začla rozverně poskakovat, bostoňák nadšenej... až mě zamotali do šňůry, že mi málem uřízli nohu, pitomci. Majitelka dojetím div neplakala, jak se její miláček konečně seznámil (větší hyeny ho prej taky nemusej, chudáka) a já málem taky uronila slzu, jak si spolu krásně hráli

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:01

barbucha  No já myslím, ze kazdej je radši chvalenej!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:13

Potrefenáhusa 

Že jo! 

Jako zkraje jsem měla takový tendence jako nedovolit... přísně nakázat... ale pochvala holt dělá divy. Musím to teda stihnout eště než k něčemu vůbec dojde

Vona je strašně zlatá vzhledem k lidem... tak mě furt mrzelo že je na psy tak hnusná. Velký jsou teda furt problém, ale už aspoň vydrží když jde ňákej jen kolem. Teda většinou

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:17

barbucha Já si navíc fakt myslím, ze oni ty zákazy mnohem hůř chápou. Myslím, ze je pro ne fakt snazsi snažit se něco získat (pochvalu), než se něčemu vyhnout (trest)

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:26

Potrefenáhusa 

Určitě, teď to vidim.

Já ani s sebou nenosím ňáký odměnky - snažila jsem se zkraje ale kolikrát jsem zapomněla a vona ta slovní pochvala příslušným tónem a pohlazení úplně stačí!

(teda ne že bych ji předtím řezala nebo tak! ale cuknout za postroj a zle houknout... to proběhlo bohužel)

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:28

barbucha No jako to jak komu, některým ne :-))

ale poppy super!

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:30

Ale my prej málo chvalime!!!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:30

Potrefenáhusa 

Jo, super A dokonce si teď začala hrát i doma!!! Předtím na to zjevně nebyla zvyklá... ale teď se honíme s parůžkem, s balonkem... jakože sama to chce!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 10:31

Potrefenáhusa 

Zas boží fotka!