Zu Samozřejmě kdybys to chtěla dělat jó složitě, tak na FB jsou skupiny, kde se dozvíš, že pes musí mít v dávce 5,6 % vnitřností, 27,6 % kostí a 6,5 borůvky, ale to už je asi lepší se zaměřit třeba na teorii strun :D.
Chlpáči a iné
Zu Ja na dovolenke kupujem konzervy, ak je v dostupnosti obchod tak normálne mäso a kostí v obchode. Ja mam I po 2 rokoch s tým, že zabúdam vyťahovať maso z mrazáku a kupovať každý druhý deň kosti. Kosti totiž nemrazim, to už by bolo toho kombinovania okolo rozmrazovania až až :D
Zina Takto som to praktikovala prvý pol rok. :D presná gramáž koľko čoho na chladničke. Teraz už to hádžem od oka, len mäso pri porcovaní vážim, ale na začiatku mi prišlo chystanie od oka ako niečo nemožné :D
pravdu díš, jen se právě bojím, že v tom jídle něco opomenu, u sebe mi to kupodivu nevadí :))
Zu Ja jsem z toho mela takovy nervy, ze jsem s BARFEM nikdy poradne nezacala, protoze nez jsem se na to teoreticky pripravila, tak pes zacal syrovy hovezi odmitat
To me vydesilo, tak jsem to vzdala. Ted mu, holomkovi, varim ![]()
Zu Takze si ze me NEBER priklad!!! Ja fakt varim, ze BARF je pro ne to nejlepsi. Akorat ja jsem jeste v nevyhode v tom smyslu, ze se tady v obchodech tezko shani veci jako kosti, vnitrnosti, apod. To byl dalsi duvod, co me odradil.
Zu Já to chápu, taky jsem z toho měla vítr, hlavně v době, kdy jsem s barfem začala, žádný tabulky nebyly. Řídila jsme se vyloženě vědeckým doporučením, že na psa velikosti vlčáka by mohly být tak akorát dva větší masitý kuřecí hřbety :-D.
Dneska mi zas přijde absurdní, že jsem věřila tomu, že ideální pestrou a skvěle vyváženou stravu psovi zajistím, když mu každý ráno nasypu nějaký lisovaný hnědý kolečka.
MP Marge A to u vás nejde koupit celý kuře? U nás hlavní zdroj kostí je kuře z Alberta.
Zina mně se doma vůbec to kuře nepovedlo prosadit, prej je to hnus, kterej neni ani pro psy.
Tak kupujem takovej ten hnus rozšmelcovanej v igelitu se všim všudy a kdo se po tom může úplně utlouct, je Goliáš ![]()
Zina Nejvyváženější stravu mám u nás momentálně štěně. Na veterině mě postrašili, že pokud s BARFem nemám zkušenost, horzí u psa nedostatek fosforu a ještě něčeho. Tak jsem okolo BARFu načetla, co se dalo, a každé jídlo přesně vážila. A když už to mám v oku, tak pes povyroste, znovu všechno přepočítávám a važím znovu :-D Teď po třech měsících už nevážím otrocky vždy a vše.
notna Veterináři si na to ještě nezvykli, i když už je to lepší, než to bývalo. U Cida jako štěněte jsem taky zkoukla tabulky, který už v tý době byly, když už ty informace jsou, tak je škoda je opomíjet.
Ale moc na ně nespoléhám, ono se to fakt hodně mění v závislost na věku a hlavně na výdeji. Aktuálně dostává Cidák skoro dvojnásobek toho, co Terk, u Cida je to cca 1,2 kg masa (myšleno kosti-svalovina-vnitřnosti) denně a Terk cca 0,6-0,7 kg.
Oba by teda klidně sežrali jednou tolik, hlavně teď na podzim klidně i bábu s trakařem :-),
Zina My máme prvního psa, jsem vděčná informacím z netu. Krmím zhruba vypočítanou dávkou, někdy trochu víc. Kdybych dávala dle apetitu psa, nevím, jak by vypadal. Žral by pořád a cokoliv.
MP Marge A to u vás nejde koupit celý kuře? U nás hlavní zdroj kostí je kuře z Alberta.
Cely kure jo, ale vetsinou nema v dutine zadny ty vnitrnosti, a ty se vubec blbe shanej, a ja prave myslela, ze ty jsou v BARFu dulezity ![]()
MP Marge ja si teda myslim ze takovej malej pejsek by ti cely kure ani nesezral.. u tech velkych je to jiny. mne treba kocky kureci vubec nechcou, hlavne kdyz je tam kuze netknou se toho kdyby meli pojit hlady
viktorka_od splavu Chico rad vareny. Se strouhanou mrkvi a troskou ryze. Zkusila jsem mu nabidnout syrovy parkrat, a podival se na me, jakoze mi uplne preskocilo!
viktorka_od splavu Kosti jsem nezkusila.
MP Marge Hlavně mu ale nedávej ty kosti vařené![]()
MP Marge Vnitřnosti imo nejsou nijak zásadně nezbytný, já jich třeba dávám docela málo, důležitý je krmit syrový maso s kostma (ne jenom svalovinu).
Těm menším psům se to dá mlít, tady to můžeš koupit i semletý, ale většina lidí v mým okolí, co krmí mletým, to mele na masovým mýnku, nebo seká v robotu. Kdyby tě to fakt zajímalo, tak Solathis krmí (nebo minimálně krmila) barfem Inkousta a Žížu, proti nim je Chico mám pocit docela obr.
viktorka_od splavu Hele, fakt jsem to nemyslela tak, že má MP Marge koupit 3kilový kuře a hodit ho Chicovi celý do misky... i když třeba by se zabavil :-) :-)
Ne, to prave vim, ze jsou nebezpecny, ale ja mam iracionalni strach i z tech syrovych, coz je asi blbost - urcite by mu sly k duhu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.