Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 12:43

Zu Samozřejmě kdybys to chtěla dělat jó složitě, tak na FB jsou skupiny, kde se dozvíš, že pes musí mít v dávce 5,6 % vnitřností, 27,6 % kostí a 6,5 borůvky, ale to už je asi lepší se zaměřit třeba na teorii strun :D.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 12:51
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 16:00

Zu Ja na dovolenke kupujem konzervy, ak je v dostupnosti obchod tak normálne mäso a kostí v obchode. Ja mam I po 2 rokoch s tým, že zabúdam vyťahovať maso z mrazáku a kupovať každý druhý deň kosti. Kosti totiž nemrazim, to už by bolo toho kombinovania okolo rozmrazovania až až :D 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 16:02

Zina Takto som to praktikovala prvý pol rok. :D presná gramáž koľko čoho na chladničke. Teraz už to hádžem od oka, len mäso pri porcovaní vážim, ale na začiatku mi prišlo chystanie od oka ako niečo nemožné :D

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 16:09

Zina

pravdu díš, jen se právě bojím, že v tom jídle něco opomenu, u sebe mi to kupodivu nevadí :))

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 19:38

Zu Ja jsem z toho mela takovy nervy, ze jsem s BARFEM nikdy poradne nezacala, protoze nez jsem se na to teoreticky pripravila, tak pes zacal syrovy hovezi odmitat To me vydesilo, tak jsem to vzdala. Ted mu, holomkovi, varim

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 19:40

Zu Takze si ze me NEBER priklad!!! Ja fakt varim, ze BARF je pro ne to nejlepsi. Akorat ja jsem jeste v nevyhode v tom smyslu, ze se tady v obchodech tezko shani veci jako kosti, vnitrnosti, apod. To byl dalsi duvod, co me odradil. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 11:03

Zu Já to chápu, taky jsem z toho měla vítr, hlavně v době, kdy jsem s barfem začala, žádný tabulky nebyly. Řídila jsme se  vyloženě vědeckým doporučením, že na psa velikosti vlčáka by mohly být tak akorát dva větší masitý kuřecí hřbety :-D.
Dneska mi zas přijde absurdní, že jsem věřila tomu, že ideální pestrou a skvěle vyváženou stravu psovi zajistím, když mu každý ráno nasypu nějaký lisovaný hnědý kolečka.

MP Marge A to u vás nejde koupit celý kuře? U nás hlavní zdroj kostí je kuře z Alberta.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 11:12

Zina mně se doma vůbec to kuře nepovedlo prosadit, prej je to hnus, kterej neni ani pro psy. 

Tak kupujem takovej ten hnus rozšmelcovanej v igelitu se všim všudy a kdo se po tom může úplně utlouct, je Goliáš

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 15:35

Zina Nejvyváženější stravu mám u nás momentálně štěně. Na veterině mě postrašili, že pokud s BARFem nemám zkušenost, horzí u psa nedostatek fosforu a ještě něčeho. Tak jsem okolo BARFu načetla, co se dalo, a každé jídlo přesně vážila. A když už to mám v oku, tak pes povyroste, znovu všechno přepočítávám a važím znovu :-D Teď po třech měsících už nevážím otrocky vždy a vše.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 15:50

notna Veterináři si na to ještě nezvykli, i když už je to lepší, než to bývalo. U Cida jako štěněte jsem taky zkoukla tabulky, který už v tý době byly, když už ty informace jsou, tak je škoda je opomíjet. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 15:58

Ale moc na ně nespoléhám, ono se to fakt hodně mění v závislost na věku a hlavně na výdeji. Aktuálně dostává Cidák skoro dvojnásobek toho, co Terk, u Cida je to cca 1,2 kg masa (myšleno kosti-svalovina-vnitřnosti) denně a Terk cca 0,6-0,7 kg. 

Oba by teda klidně sežrali jednou tolik, hlavně teď na podzim klidně i bábu s trakařem :-),

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 16:08

Zina My máme prvního psa, jsem vděčná informacím z netu. Krmím zhruba vypočítanou dávkou, někdy trochu víc. Kdybych dávala dle apetitu psa, nevím, jak by vypadal. Žral by pořád a cokoliv.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 16:23
Reakce na Zina:

MP Marge A to u vás nejde koupit celý kuře? U nás hlavní zdroj kostí je kuře z Alberta.

​Cely kure jo, ale vetsinou nema v dutine zadny ty vnitrnosti, a ty se vubec blbe shanej, a ja prave myslela, ze ty jsou v BARFu dulezity

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 18:46

MP Marge ja si teda myslim ze takovej malej pejsek by ti cely kure ani nesezral.. u tech velkych je to jiny. mne treba kocky kureci vubec nechcou, hlavne kdyz je tam kuze netknou se toho kdyby meli pojit hlady

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 18:58

viktorka_od splavu Chico rad vareny. Se strouhanou mrkvi a troskou ryze. Zkusila jsem mu nabidnout syrovy parkrat, a podival se na me, jakoze mi uplne preskocilo! 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 18:58

viktorka_od splavu Kosti jsem nezkusila. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:19

MP Marge Hlavně mu ale nedávej ty kosti vařené

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:22

MP Marge Vnitřnosti imo nejsou nijak zásadně nezbytný, já jich třeba dávám docela málo, důležitý je krmit syrový maso s kostma (ne jenom svalovinu).
Těm menším psům se to dá mlít, tady to můžeš koupit i semletý, ale většina lidí v mým okolí, co krmí mletým, to mele na masovým mýnku, nebo seká v robotu. Kdyby tě to fakt zajímalo, tak Solathis krmí (nebo minimálně krmila) barfem Inkousta a Žížu, proti nim je Chico mám pocit docela obr.

viktorka_od splavu Hele, fakt jsem to nemyslela tak, že má MP Marge koupit 3kilový kuře a hodit ho Chicovi celý do misky... i když třeba by se zabavil :-) :-)

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 19:27
Reakce na Dadoo:

MP Marge Hlavně mu ale nedávej ty kosti vařené

​Ne, to prave vim, ze jsou nebezpecny, ale ja mam iracionalni strach i z tech syrovych, coz je asi blbost - urcite by mu sly k duhu!