Potrefenáhusa Já si vždycky vzpomenu, jak se bál i pomalu na chodbu :-)
Chlpáči a iné
Potrefenáhusa Vždycky přemýšlím jak.on se dostane domů, když přijde z tahu v nejakou nekrestanskou hodinu. To si mnoukne za dverma nebo zazvoní? ![]()
Kora ma na krku klice?![]()
711990 úplně ho vidím jak si odemyká ![]()
Kora zívne, rukavice a bilou hedvabnou salu hodi do cylindru a ten soupne v predsini za zaves, oklepe se a s ocaskem hezky nahoru nakraci k misticce ![]()
Když přijde v nekrestanskou hodinu, tak buď vleze kockovlezem do sklepa a tam počká, nebo čeká venku pod jalovcem a nebo má mimořádný štěstí, ze někdo v neděli v 6 rano nemůže spát a jde zadelat housky a vidí ho z kuchynskyho okna, jak podlejzá vzadu branku a peláší tím deštěm zahradou a jde ho ke dveřím vyzvednout.
Potrefenáhusa Někdo je docela hrdinka, teda.
Zina No zjistila jsem, ze došlo sušený droždí, takže jsem nakrmila kočky a vrátila se do postele :-)
Poradíte mi a dáte tipy?
Potřebuji nakupovat.
Růženka v chovce dostává Britt Care no grain.
Pak potrebuju nějaké mlsotky za odměnu, tedy něco drobneho.
Co byste mi doporučily? A v jakém eshopu nakupujete?
Granule bych asi koupila 2 X 3 kg? 12kg pytel je asi moc, že? ![]()
Prosím vás, radte a doporučuje cokoli, všechno mě zajímá, štěně jsem neměla přes 30 let ![]()
Dadoo koukám, že ještě nikdo neodpověděl, tak ti napíšu své zkušenosti s tím, že rozhodně nevím, jestli je to dobře nebo špatně, nejsem žádný zkušený chovatel.
- chovatelka taky krmila Britem, takže aby pes si nezvykal na x nových věcí včetně jídla, vzala jsem je taky, ale nezdály se mi, tak po zkrmení (nevím, kolik kg jsme měli, ale trvalo to cca 3 měsíce) jsem postupně přešla na dražší řadu Acany a teď mám Barking heads, ale už kupuji velké pytle a pořád a neustále přemýšlím nad barfem. Postupně jsem začala dávat ovoce, zeleninu, co mám doma, má ráda mrkev a papriky, tak to máme občas jako odměny. Jo a držťky, které měly pomoci, aby nežrala bordel, moc to nepomohlo, celé týdny klid a tuhle našla ovčí bobky, tak chtěla posvačit... Citlivějším povahám se omlouvám za vsuvku.
Odměny - ze zoo shopů jí chutná vše, ale to složení mívají dlouhé a nebaví mě to zkoumat, takže nejvíc používám tyhle peletky (ale mám 8 kg psa, pro ní je to ideální velikost, často jí to ještě rozpůlím v ruce než splní povel) a dávám je do pytlíčku, kterej zaháknu za kapsu nebo pásek. A střídám to, resp. mám v pytlíčku vždycky ty odměny různé, s těmi ze zoo shopů, které občas od někoho dostaneme, může se třeba utlouct po takových salámcích asi z DM, beru to jako takovej Mekáč a když jí po tom nic není, tak jednou za čas proč ne. Určitě je ale spousta zdravějších věcí :)
Já jsem líná nějak hledat ceny, tak třeba naposledy před karanténou jsem objednala panickou zásobu krmení z Alzy, předtím na spokojenypes.cz, na psi-hratky jsou různé hračky a pomůcky třeba na agility.
Osvědčené hračky - miluje plyšáky, ale leze to do peněz, tak kupuji co největší nebo nejlevnější - ti velcí se potom dobře sešívají, dokud z nich něco zbývá.
- na házení tenhle míček - nenasákne slinami, jde omýt, máme ho snad už půl roku (pozor na cenu a velikost, já to vybírala přímo na výstavě psů přímo na našeho, pro většího psa by mohl být malý míček nebezpečný
- tenhle děrovaný míček je taky boží a věčný, máme malej, ten chytá do tlamičky, chtěla bych ještě větší, do toho jde dobře kopat :)
-pullery (moje i psí asi nejoblíbenější hračka)
Na větší výlety a teď v teple i na větší lítání jí beru lahev s vodou a skládací misku
(ale voda se dost dobře dá nalít i do dlaně, když miska není a já tedy nerada, když pije z kaluží a tak, jsem cíťa, z rybníků a řek jí napít nechám :)
Jo a pak plnící oválný míček. Do něj se nastrkají odměny a ty potom vypadávají, aby jí to vydrželo o chvilku déle, napasuji tam vždycky jednu větší, která sama nevypadne ( chtěla jsem koupit Kong, ale naživo jsem ho ještě nepotkala).
A pak máme čmuchací kobereček, od nějaké tvořilky z výstavy, mě se s tím nechtělo dělat, do toho jí občas dám celou večerní dávku granulí.
A ještě než zničila dvě sady psích tenisáků, tak jsem jí dělala hlavolam z formy na muffiny - jídlo dovnitř, zakrýt tenisákem (na instáči si najdi hashtag hersenwerk, tam se dají najít zábavy :) )
Zu super! Díky moc za cenné rady. Cmuchaci kobereček vůbec neznam![]()
Dadoo taky jsem o jeho existenci neměla ponětí, ale na hersenwerk jsem dostala tip tady a spousta věcí se dá doba nějak vyrobit. Teď mi dávala kamarádka tip na nějakou lízací podložku, na kterou se natře nějaká paštika nebo jídlo, v létě se to prý dá i zmrazit a že to lízání je uklidňuje. Někdy si jí půjčím a vyzkouším, poslední dobou uklidňovat naší střelu nemusíme, myslím, že jí dost vyčerpává náš neustálý pobyt doma :)

Dadoo cmuchaci decku a jine hlavolamy a hensenwerky pro stene stafforda urcite doporucuju, jinak te sezere :)
nebo jsme jen my meli piranu a ostatni jsou milacci
pullery bezva, ale nesmis mu je nechat, jinak je za sekundu po nem, jen na spolecne hrani si
bezne hracky z obchodu jsou pro stafforda vyhazovani penez, co trochu vydrzi je: west paw design, chuckit!, planet dog, kong
baltik vypadá zatím na pěknou piraňu. https://www.instagram.com/p/B_K8TApnNKR/?igshid=1xzi2gcb1ma8p
Odolné hračky vozila vždy dcera z Anglie, tady jsem pár zkusila ale pro Dadoo to byla vždycky otázka několika set málo pikosekund ![]()
Dneska mi dorazil přepravní box.
Uz jen 3 týdny.. ![]()
Dadoo jojo, videla jsem ji. ![]()
Ty znacky, co jsem ti psala, mame overene a maji je na ceskych eshopech. Ale je to fakt na hrani s nami, mame to supliku, hazeme si, pretahujeme, dohrajeme a schovame. Na samostatne kousani, jak jsem tu psala uz milionkrat, jsou nejlepsi ta teleci kopytka.
Dadoo Já ke granulím nemám co říct, protože s nima nekrmím, ale obecně bych vzala menší balení, protože to třeab budeš chtít změnit a nebudeš pak muset řešit, co se zbylými 9 kily.
Z hraček ten Kong, už jsem to tu psala, mají i speciální pro pitbully, ty by měly vydržet vše. Šla bych do originálu, většinou se to vyplatí.
Jako odměny dávám sušené maso, psí granule, nebo prostě piškoty, a ano, klidně i lidské :-D. To sušené maso mají i v klasickém zooshopu, můžeš si tam vybrat různé druhy a velikosti.
U hraček (hlavně těch chlupatých) jedna rada, když jí je budeš nechávat v plen, take je vykuchá, nebo je bude brát jako samozřejmost, tak není úplně blbý si jednu nechat a hrát si s ní jen společně a pak vždycky schovat. Bude ji brát úplně jinak, jako největší vzácnost, což se pak bude hodit, až přijde puberta a odstředivý tendence. Asi stopro nevydrží ta jedna, ale obecně je dobrý něco takovýho mít.
Zina hele, kdy tak u malýho psa může přijít puberta? na netu píší od 10 měsíců, tak abych to neprošvihla ![]()
Potrefenáhusa Když někdo nemůže v 6 ráno v neděli spát, tak možná aspoň stihne tu kočku mokrou a špinavou nepustit do ložnice. Vendelín přišla v tu samou hodinu, oknem (zablácený stopy na zdi included) přes vypraný prádlo do čistě povlečený postele, kde se uložila a pak teprve umyla
Moje čisťoučká kočička je teda pěkný prase.
ice Naprosto boží fotky
a u tý druhý, to abychom místo značky "pozor, žraloci" dali do ústí Čertovky "pozor, vlci".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí