Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. června 2020 15:15

baltik Podle mě by to za zkoušku stálo, kamarádovic výmar se toho díky krmení syrovým zbavil, laicky si to vysvětluju tak, že se organismu uvolnily kapacity na to se s tím nějak poprat. Odměny osobně neřeším, někdy máme šunku, někdy piškot a občas zbytek bábovky, ehm, ale kdybyste chtěli být důslední kvůli té zdravotní stránce, tak už existují i různá sušená masíčka jako odměny.

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 01. června 2020 19:30

Daneček 

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:59

ionicera ?
Jsem možná něco přehlédla, ale dlouho jsem tě tu neviděla! Jsem ráda, že jseš zpět!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:29

kocoureksuggy Díky :-) Já jen občas nakouknu do chlpáčů. 

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:19

ionicera 
Škoda, já tě ráda četla a i tipy na nákupy byly fajn. Myslím, že mrzelo víc uživatelek, že nepřispíváš, jednou se to tu i probíralo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:24

Krehutka Jak to vypadá s vaším marodem? 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 01. června 2020 23:15

Renusatko no vypadá to tak, že letošní dovolenou asi strávím v Cernovicich v nějakém pěkně vypolstrovanem pokojíku.

Ve čtvrtek proběhla operace, vzali mu slezinu i s vic jak dvoukilovym nadorem, vcelku bez komplikací, metastaze nenasli (histologie by měla být v pátek). Probuzení z narkozy i krevní obraz vzhledem ke skutecnostem docela dobrý, v pátek ráno nám volali, že si pro něj máme prijet, že už jim tam dělá bordel a říká, že chce domů.

Tak jsme si pacienta převzali do domácí péče, najeli na rutinu nazrat, napít, spát, vzbudit se, vycurat se v 2-3 hodinových intervalech, i v noci, potud ok. Akorát byl vic a vic unavenejsi a v sobotu nad ranem i zacal poknukavat, takže jsme rano znovu vyrazili na veterinu, že mu dají třeba něco na bolest. 

Tam mu doktorka namerila dost vysokou teplotu, takže k původním antibiotikum jsme přidali další dvoje, dostal 4 ruzne injekce a jeli jsme domu. Po ceste začal pes hyperventilovat a naříkat, dojeli jsme, vystoupili, trochu se zklidnil. Dosli jsme domu, zas zrychlene dýchání, bušení srdce, nechtěl si lehnout, nechtěl se napít. Vzali jsme ho ven, dychani v normě, ale bušení srdce zustalo a bylo na nem vidět, jak mu neni dobre a je unaveny, ale lehnout ne, sednout ne, na nohách se skoro neudržel.

Takže další cesta na veterinu, těch pár minut v autě bylo fakt peklo. V ordinaci zas hyperventilace, neklid, ani doktorce se nepodařilo ho zklidnit, museli ho znovu hospitalizovat. Jako ten pocit, když pes chce odejit pryc a ty vis, ze ho tam prostě musíš nechat... no ten narek už asi budu slyšet do konce života. Ještě po pár hodinách, když jsme mluvili s doktorkou to nebylo o moc lepší, vždy ho na pul hodinu pripichli, trochu se zklidnil a pak cele nanovo, nemohli ho drzet pod sedativy celou dobu. I v jejim hlase byla teda slyset dost velka zoufalost a to je vzdycky profesional.

V noci se pak zklidnil a od neděle uz má stav zlepšující se tendenci, spí sám, katetr už nemusí mít a venci se venku, je tam nejaky zanet, ale antibiotika snad zaberou, taky do něj perou vodu kapackou, protoze pije min nez by mel, ale aspon žere. Bylo podezření i na nějaký otok mozku, tak mu davali nejake leky i na to. Volají nam ráno a večer, domluvili jsme se, že navstevy by byly kontraproduktivní. 

Já v podstatě přežívám od telefonu k telefonu, dneska byl první den, kdy jsem dokazala jakžtakž fungovat, jinak totálně rozsypaná. Snad už to bude jen lepší a lepší. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 01. června 2020 23:53

Krehutka To je strašný, čím teď procházíte. Pro mne je vždycky nejhorší ta bezmoc...

Moc držíme palce i tlapky, aby to už bylo jen lepší a abyste už brzy byli všichni spolu doma.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. června 2020 07:12

Krehutka To je peklo  Myslim na vas, fakt!!!

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 02. června 2020 07:12

Krehutka to musí být vyčerpávající... držíme tlapky

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 02. června 2020 07:24

Zina diky

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 02. června 2020 07:48

Krehutka  Snad už bude brzo lip!

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 02. června 2020 07:51

Rufik začal poslední tyden spát za dverma ložnice, dala jsem mu tam aspoň starej pelisek, ať neleží na tvrdým a studeným (zbytecny). Hlida tam jak Kerberos a kočička má smůlu 

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 02. června 2020 08:00

Potrefenáhusa nikdo neprojde!

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. června 2020 09:18

Potrefenáhusa jezis ten je tak hunatej

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 02. června 2020 09:37

711990 je a vazne uvazuju, ze ho ostriham, má fakt tesne nad kůží hustej zdredovatelej filc, ani kartáčem to nejde

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. června 2020 09:41

Potrefenáhusa Pošli fotku do toho útulku, kde říkali, že nemůže být v kotci, protože na to nemá kožich :-).

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. června 2020 09:53

Potrefenáhusa no mozna to neni spatnej napad

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 02. června 2020 09:59

Zina No!!!! To je nějaká vořeší finta, jak se přizpůsobit jakýmikoliv prostředí...já teď měla na návštěvě lidi, co znali ještě Čendu, tak se mi smáli, ze sekam ty psy podle jednoho mustru

ale Von to fakt nemel, fotky 2 roky zpět!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2020 10:05

Krehutka Chápu, my máme kočku doma, ale jinak to prožíváme podobně. Určitě vše u vás dobře dopadne a v těch Černovicích se nepotkáme. Moc držím palce. Dobrá je snad alespoň ta zlepšující se tendence.

Já už začínám být trochu otupělá, obrečela jsem to a byla úplně mimo minulý týden, když byla na infuzích a 2x už to vypadalo na uspání. Teď je doma, trochu pije, a strašně málo žere. Včera už jsem zase myslela, že budeme muset dnes už jet a večer zase žrala o něco víc. Zatím ale stejně vůbec nežere nic z diety, protože jsem ráda, že sní alespoň něco. Vlastně ani nevím, co je horší a vím, že dobré nebude ani jedno. Pořád nevypadá nijak špatně, vrní, chodí na svá oblíbená místa, umývá se. Jen na rozdíl od toho psa se na ní nepozná, kdy se to horší, asi poznám jen ten konec. Kluci tvrdí, že určitě poznáme až to vzdá a já mám ten pocit, že hranice mezi tím, kdy jí pomáháme a kdy už jí budeme trápit je moc tenká a nevím, jestli to poznám.