Dadoo ta je
jak je ted uz velka? POrad vypada jak holcicka
Chlpáči a iné
0zero7 pro zajímavost jsem se mrkla na podminky uchovnění (Tady) a přijde mi to velmi lehce splnitelne i finančně dostupné (to je jako protiargument, že nekdo množí na papírové feně nepapírová štěňata).
Jak je reálné, že k nakryti fr. buldočka dojde omylem, to úplně nedokážu posoudit, ale obecně mám za to, že to bude méně časté než u hodně rychlých a behacich plemen.
To s tím prodejem po jednom štěněti jsem taky nepochopila a byl by to pri mě zdvižený prst.
Osobně bych takový přístup nepodporovala a šla do psa s PP.
Krehutka je tech papirovych stenat malo protoze malo psu splni podminky pro chov? Podle odkazu Se mi to taky nezda nijak komplikovane. Samozrejme plus naklady a pece, to je jasny.
prekvapilo me, ze chteji za stenata skoro 50k.
To s prodejem Po jednom psovy Se mi taky nezda.
jinak buldocci dokazou bejt rychlejsi nez zizlava cara :)
Ještě k těm buldočkům - je to, bohužel, módní plemeno a nabídka silně pokulhává za poptávkou. Papírových štěňat je tudíž málo, mimo jiné i proto že porod je pro fenu dost rizikový a mnohokrát končí císařským řezem. Trochu to teď sleduji, fb i oficíální stránky obou klubů. Celý život jsme měli buldočky a nyní jsme už několik let úplně bez psa. Já si začala pohrávat s myšlenkou, co kdyby....A ne, po konzultaci s několika veterináři, po přečtení mnoha smutných příběhů na fb, prostě ne. Celý chov se ubral špatným směrem, při snaze o dosažení dokonalého psa, se vybírali co "nejkratší" jedinci. Důsledkem toho je, že momentálně se k mnoha dalším problémům přidaly problémy s páteří
http://www.animacanis.cz/clanky/spine-anomalies-in-french-bulldogs
Krehutka jenze pro uchovneni je nejdulezitejsi bonitace, uplne snadna a levna zalezitost to neni. K bonitaci se smi az po ruznych vysetrenich u vetetinare a je to s nejistym vysledkem. Plus se plati clenstvi v klubu, registrace na bonitaci. U nas s plemenem, o ktery neni zajem vyslo uchovneni na cca 15 tis. Samozrejme hraje i roli narkoza pri vysetreni, ktera je u velkych psu draha, ale i u jinych plemen to uplna lace to neni.
Kdyz chce pak majitel fenu nabidnout ke kryti musi hledat psa, nejlip po vystavach nebo na doporuceni, musi se ta dvojice nechat schvalit a az pak muze dojit k pripusteni. Zadna sranda to neni.
Cimz nechci podporit nakup stenete bez puvodu. Ale argument, ze uchovnit je snadny, tak proc nemit chovnou fenu, kdyz chci prodavat je mimo.
Málo je všech psů, protože lidí sedí doma na zadku, tak nevymyslí nic lepšího, než si pořídí psa. A protože je poptávka, tak ceny jsou oproti předloňsku dvojnásobný, někde i trojnásobný, což je voda na mlým množitelů, který vám klidně prodají vořecha za 20k.
0zero7 Já bych do toho nešla ani náhodou. Ona situace byla trochu jiná třeba před 20 - 30 lety, kdy byl chov bez PP mnohem běžnější a dneska, kdy se o tom všude hodně mluví a píše, a kdo chce, tak psa poměrně snadno uchovní (notabene u společenských plemen, kde není zkouška z výkonu). Moc bych se nedivila, kdyby z plánovaný návštěvy nakonec nějak sešlo, nebo kdyby rodiče viděli při návštěvě úplně jinýho psa, než je matka štěněte. Ale i kdyby to nakrásně bylo štěně od lidí, co prostě jen mají 2 buldočky a rozmnožili je čistě z neznalosti, aby fence "dopřáli" štěňátka (taky hroznej blud tohle), tak bych to neriskovala, protože dost pochybuju, že před tím krytím udělali nějaký zdravotní vyšetření, a zrovna buldočci jsou na tom pokdu vím s tím zdravím fakt mizerně.
0zero7 Ta historka hodně smrdí, promiň.
0zero7 ona je Růženka maličká. Její sourozenci jsou i o víc než 5 kg těžší a to přitom ona vypadá jako baculka. Zrovna mi psala Chovatelka, že bude hlídat výstavy, že je moc pěkná a chtělo by to ji ukázat.
Ale to bude chvilku trvat a do té doby ji i trošku zhubnu, přece jen ta zima znamená méně pohybu.
Před dvěma týdny jsem ji vážila a měla 13 kg. Je prostě drobek.
jje strašně hodná, poslušná. Takový radostný a pohodový pejsek. Strašně ráda se tuli. Prostě staficek![]()
Má za sebou první hárání. Dospívá. Teď ji Poroste víc hlava.

0zero7 mne sa to zdá takisto podozrivé a i ta cena za psa bez PP ma trochu šokovala.
Ja som v tomto striktná, buď pes z dobrej stanice, alebo útulok. Dosť som sa napozerala videí o množírnach a že šteniatka vyzerajú dobre neznamená, že fena neleží niekde polomŕtva v stodole. Brr, mrazí ma, len o tom píšem.
A&P majú PP, ale nie sú štandardný, takže sú neuchovnený. Chovateľ na kastrácii trval.
Dadoo
Ruzenka je krásná, Rozinka zdraví![]()
Vilemina rozinka je tak krásná
mamá super zbarvení ![]()
Dadoo ale začíná jí šedivět čumák
letos jí bude sedm. Asi bych jiný plemeno nechtěla, jsou to fakt sympaťáci![]()
0zero7 Já bych do toho také nešla. Je to celé podezřelé, nečetla jsem celou diskuzi, takže cenu atd nevímn, ale je to velký risk. Buldočci jsou oblíbené plemeno, jsou to milí psi, ale zdravotně je to opravdu průšvih. To, že měl předchozí buldoček problémy s ušima, kůží a alergiema není smůla, ale naprosto běžná věc u nich. Bohužel, platí daň za to, co jsme si vyšlechtili. Pořád je ale lepší mít psa s PP, kde by rodiče měli být testovaní aspoň na nějaké choroby. Osobně bych taky chtěla štěně po rodičích s co nejdelším nosem a co nejširšíma nozdrama. To, co jim chovem způsobujeme se jmenuje odborně BOAS, něco k němu je třeba zde a nebo tady Dá se chirurgicky řešit a mělo by se to dělat, protože ti chudáci se jinak opravdu celý život dusí. Jenže cenově se pohybujeme někde kolem 40 000 za operaci a nedělají ji samozřejmě všechny veteriny. Tady na fotce je myslím jasně vidět rozdíl, komu se bude dýchat lépe:

Další průšvih jsou páteře. Na klinice jsme měli každý týden minimálně jednoho brachycefalika po operaci vyhřezlé plotýnky a několik pacientů s problémy s páteří, kde to ale lidi řešit nechtěli, nebo z finančních důvodů nemohli. Hrozně moc těch psů bylo mladých, kolem 4, 5 let, spousta se jich vrátila opakovaně s výhřezy na různých místech páteře. Zase se bavíme o složitém specializovaném zákroku na vybaveném pracovišti za 30-60 000, kolikrát opakovaně. Další problém je, že jakmile se toto stane, musí se operovat co nejdříve, jinak se rapidně snižuje šance, že se pes uzdraví. Jenže spousta majitelů přijde až za 2 dny po tom co pes začal tahat nohu za sebou... Alergie, uši, kůže a tak jsou proti tomu banality. I ta cena za štěně, se v tomhle uplně ztratí.
A to píšu jako veterinář. Podle spousty lidí, bychom měli být za takové psi rádi, protože na nich vyděláme. Ale pravda je taková, že se veterináři celosvětově snaží změnit standarty pro chov, aby ta zvířata tak netrpěla a nebo tedy chov některých plemen zakázat (to platí hlavně pro mopsy, ti jsou na tom ještě výrazně hůř). Naprosto chápu, že někdo touží zrovna po buldočkovi nebo mopíkovi, ale je potřeba opravdu dobře vybírat rodiče, protože spousta těchto problematických znaků se dědí a na dobré štěně se vyplatí si počkat. Bohužel, je běžné že na dobrý vrh se čeká i rok, ale opravdu to za to stojí ![]()
A vyjímečně chrtík bez gauče ![]()

MPLee Už jsem si zvykla, ale v některých případech mi tu ta ramínka pořád chybí. Moc díky za odborný pohled.
Taky jsem necetla celou diskuzi, ale stene modniho plemene bez PP fakt ne! Uchovneni psa neni sranda ani u naseho "nemodniho" novofundlandaka. Nakonec jsme se na to vykaslali, ma jen svod a vystavy. Jen pro predstavu, krome toho je potreba RTG vysetreni kycli a vysetreni na cystinurii. Pak vsechno donest na vystavu a tam ho clenove klubu mohou a nemusi uchovnit. Pro nas to je uplne zbytecne, nebot medveduv tata je jeden z asi tri aktivnich chovnych psu a tim nam skoro dosly dostupne feny
. Na stene z nasi chovky se taky ceka, ale maji fantasticky exterier a fakt ty psy kontroluji.
Zina dik moc! Mam na to v podstate stejnej nazor. Jsem rada ze jsem to sem napsala!
MPLee super. Diky. Buldocka jsme meli dvakrat. V podstate celkem 24 let. Problemy dychani, Pater atd znam. Poslu dal co jsi psala. To je bezva info. My jsme k buldockovy prisli jak slepy k houslim, uplnou nahodou, protoze firemni pravnik rodicu ho mel v kanclu v ohradce a nemel na nej vubec cas. Krasnej 15kilovej Arnold z nej vyrostl.
MPLee bozi fotka ta druha!
Dadoo bozi je!
Vilemina taky krasna.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí