Honey čumáček zrzavej
dávej fotky častěji!
Chlpáči a iné
Vzali jsme si male kotatko, co nasla jedna znama nekde pohozene. Dostane ho dcera jako darek, je to jeji sen.
Jak ji mam osetrit -odcervit a dal? Ockovani proti vztekline?
My jsme meli doma jen takove ty venkovni kocky, kdyz jsem byla dite, toto bude pul na pul venkovni a domaci.
Tipujeme ji 3 az 4 mesice.
Candance zajdi z ním na veterinu. Určitě odčervit, asi nějaké očkování, koťata z venku mívají často svrab v ouškách, případně něco v očích.
To budou ale krásné Vánoce!
tv mně jde vložit fotka když udělám její kopii, ta vložit jde.
Catherinnezkusím..mne už to nejde nějakou dobu. Jakmile chci nahrát fotku, celé mi to spadne. Přitom na mail, fcb mi to vložit jde.
Candance Určitě vemte kotatko co nejdřív k veterináři. První základní ockovani se dává ve 2. měsíci, pak ve 3. měsíci a třetí dávka v 1. roce a následně každý rok, zvlast když počítáte s tím, ze bude chodit ven a potenciálně se může potkat s jinou pozitivní kočkou.
S odcervenim se standardně začíná ve 3. týdnu věku a odcervuje se co dva týdny třeba pastou Caniverm(je hořká) do 3. měsíců, pak se interval prodlužuje na 1. měsíc do 6. měsíce věku(včetně), pak další odcerveni v 1. roce zivota. Jestli má kotatko už 3.-4. měsíce a není podvyzivene, tak je dost staré na to, aby vám vet dal Stronghold Plus(řeší i vnější parazity jako blechy, svrab apod. a následné odcerveni po Strongholdu by mělo být po měsíci, da se aplikovat 3 dny po vakcinaci), tím bych začala, ale je otázka jak rychle se teď v období svátků dostanete k vetovi. V lékárně můžete koupit Caniverm Mite tablety, jsou ochucené sardinkami. Ohledně četnosti odcerveni bych se stejně radši poradila s vetem, vzhledem k tomu, ze kotatko asi jeste vůbec nebylo kontinuálně odcervovano a může být silně zacervené... Jestli se do konce roku nedostanete k vetovi, používala bych Caniverm Mite, určitě bych neubirala na dávce a začala bych odcervovat raději co 2 týdny. Pak co nejdřív ockovani a Stronghold. On je totiž problém, ze ty červy mají různá stadia, kdy se vyskytují v různých orgánech, tak aby se vám je podarilo zachytit a davkovat radši trochu nad váhu. Když byste poddavkovala, tak by ty červy umiraly moc pomalu a vyprodukovaly by víc toxických zplodin, které by to kotě mohly otrávit.
Synchron

Hlavně žádný stres...

Potrefenáhusa miminko očividně milujou ![]()

Přijely dcery, tak je nutno se na ně nalepit![]()
tv Vím, co prožíváš. Nám se před pěti týdny ztratil Hugo. Můj nejmilovanější z naší smečky
. Největší mazel, miláček prostě. Není den, abych na něj nemyslela. Už je to dlouho, ale pořád stejně maličko doufám, že se může objevit. Nejhorší je ta nejistota, že vůbec nevíme, co se stalo. Je někde omylem zavřený? Žije ještě nebo ne? Moc už jsem se nabrečela.
![]()
![]()
![]()

vanilka ach jo, to mě hrozně mrzí...![]()
![]()
Luďka byla naprosto výjimečná kočka, měla nás ráda, pořád s nami trávila čas, jídlo ji nezajímalo, jen my..ano, ta nejistota je hrozná. Pořád se tím trápím, že třeba někde dlouho trpěla. Posílám obejmutí.![]()

tv ako sa hovorí, nádej umiera posledná, sama som bola svedkom mačacích návratov po takmer 2 mesiacoch a v druhom prípade po 1 mesiaci. Úplne chápem Tvoje pocity a je mi to ľúto![]()
U nás únava z příprav

Renusatko to jsou ale upracované kočičky ![]()
![]()
Daridari No, že to tady navštěvuju to vlákno. To s blechama se nám stalo taky kdysi před lety. Kočky za kratko veselé,čisté, vyvoněné a blechy si vesele žily ve sklepe, kde se tak po ruznu stěhovaly k nám do obrovského dvoupatrového baráku....Jako byl to boj drsnej, nechci si to zopakovat:-D. Můj táta musel v tom sklepě spálit všechno v kotelně do čista, několikrát vystrikat, pak i vybilit, a jak píšeš, vysávat, číhat, strikat a zoufat si:-D.
Mít DVĚ věčně hladový kočky, který žerou všechno, co videj, je docela narocny (brambory, piškoty, vanocku...
)
Potrefenáhusa diky, já pořád doufám...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.