Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 09:41

Karja Ono asi bude pravda, čo sa píše, že ak má mačka blchy, tak na sebe má cca 5% a 95% v okolí, v mojom prípade v domácnosti. 

Celkom to aj dáva zmysel, takže nie je nad prevenciu. Hoci mne nenapadlo, že mojim bytovým mačkám niekedy prinesieme na topánkach blchy. 

Máme asi aj vinníka, dole v záhradke si žije ježko, kŕmili sme ho granulami, dočítala som sa, že ježkovia sú prenášačmi bĺchteraz sa zazimoval, no desím sa čo bude na jar a v lete. No nemám to srdce ho niekam dať, keď je tu zvyknutý. 

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 09:52

Daridari No jistě, to bude jezek. Jj udržet odbleseniu kočku je snadne, stačí párkrát vystříkat, ona už i tak voní a blechy z ní odskacou na jiné hostitele! Po mně naštěstí nešly, ale ony vydrží opravdu měsíce žít jen tak bez potravy, takze i kdyby se nikdo nenamanul bivakujou si doma dál. My máme do sklepa kočičí dvířka a samozřejmě to tam donesly nějaké cizí kočky Teď v posledních letech tam už žádné kočky nechodi, ona se tam ani ta naše moc nezdrzuje, je hodně s námi doma a když je venku tak chodí k sousedům asi ležet nekam na seno bych řekla:-D

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 10:43

KarjaJa odvtedy paranoicky každý deň, keď chlpáčov hladkám, tak hľadám blchy v ich kožúškoch

Prevencia je samozrejme jednoduchá, každé tri mesiace pipetu a je vybavené. Len ich nechcem zase zbytočne dopovať chémiou, pipety sú pripravené, zatiaľ už ťaháme na štvrtý mesiac od podanie prvej a iba som ich zatiaľ vnútorne odčervnila. 

Mám inak výbavu proti blchám, sprej na textílie, celkom voňavý, s tým občas rohožku pred dverami sprejujem, potom aj penu proti blchám na ich kožuchy ale aj tak sa mi javí ako najlepšie tá kombinovaná pipeta, spot on, proti vonkajším a vnútorným parazitom. 

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 22:12

Daridari odblešit ježka

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 08:01

SunEclipseAle s čím? To čo je pre mačky na odblšenie môže ježka zabiť

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 08:31

Daridari A nemohla by ses zeptat v nějaké záchranné stanici třeba? Ono i mně jednou prodali v obchodě něco co je pro kočky nevhodné nebo snad pro koťata, ani ten prodávac to nevedel...ono pro ty kočky a ostatní zvířata se to nějak úplně liší....Ale nevím no, oni ti asi poradí odstěhovat ježka, a nebo na jaře půjde někam jinam sám. 

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 08:40

KarjaUrčite to na jar poriešim so záchranármi, ježko je chránené zvieratko, všade som sa dočítala, že spot on proti blchám pre mačky nie je pre ježka vhodny a môže ho zabiť. Na jar poriešim, teraz ho už nechám v kľude spinkať

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 10:24

Karja kočky nesmi výrobky proti blecham s permethrinem, jiným savcum by snad vadit nemel 

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 13:13

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 13:18

Potrefenáhusa No snad to nebudeme ani potřebovat:-D

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 15:43

Karja já už kupuju jen bravecto, vybije to postupně všechny ty stadia

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 26. prosince 2022 15:57

Malvin ty tvoje kocky

Online Miru
16826 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 09:41

Malvin 

ňuňuňu

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:21

Dneska jsme museli nechat uspat potkanku Eftynku. Získala jsem ji díky tomuhle vláknu, když jsem se předtím po letech chovu zařekla, že žádného potkana už si nepořídím, leda by ho ke mně přivál osud, a že tomu ani nijak nepůjdu naproti třeba tak, že bych sledovala potkaní skupiny na FB. I muž, který potkany kvůli jejich krátkému životu a většinou smutným koncům nechce, musel uznat, že když se o potkanovi dozvíte na fóru o parfémech, tak to nic jiného než osud být nemůže.

Efty byly v době, kdy se ke mně dostala, zhruba 3-4 měsíce, žila tedy neskutečné 3 roky, přitom u potkanů se dá mluvit o štěstí, když to dotáhnou na dva. Aby nebyla sama, pořídili jsme jí společnost, 2 potkanky z chovatelské stanice, obě přežila. Aby nebyla sama, pořídili jsme jí další dvě společnice, chvíli to vypadala, že "udolá" i jednu z těch nových. Dělali jsme si s mužem občas srandu, že ty mladší potkanice možná nějak po upírsku vysává a žije z nich :-)

No a dneska jsme se s ní museli rozloučit. Už jsme delší dobu bojovali na víc frontách, a i když by to ještě týden nebo možná dva nebo tři nějak šlo, hrozilo, že se dostaneme do situace, kdy jí uprostřed noci, kdy jsou potkani aktivní, praskne nádor na slezině a my to zjistíme moc pozdě na to, abychom jí s tím dokázali pomoct. Za ty léta chovu jsme se naučila potkaní odchody zvládat bez slz, ale dneska jsem to na veterině obrečela a teď to není o moc lepší.

Moc děkuji Viatori , že mi Eftynku před těmi skoro 3 roky svěřila . Efty byla to jedna z nejskvělejších myšek, co se mi kdy dostaly do rukou. 

Offline AprilTwelve
1025 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:41
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:48

Zina  dostala se u vas do tech nejlepsich rukou

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:04
Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:17

Zina to je smutný a zároveň krásný příspěvek. Děkuji, vím, že u vás byla šťastná.

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:44
Offline Catherinne
10849 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:58