Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:09

RoSa to muselo být slušné trhnutí.

Pustila jsem to včas, jenom mi proběhlo, že si jednak spálím ruce a pokud to zastavim tak mi ty ruce vyrve z kloubů a poběží klidně dál.. Vůbec nevím jak jsem tam nechala ty dva prsty. Než jsem ho stihla proklít tak byl zpátky.

Online Janulik03
20005 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:15

Catherinne uuf, docitam a snáď si ro sadne. Držím palce.

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:37

RoSa tak to máš štěstí na šikovnýho maséra

Offline RoSa
10063 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:47

SunEclipse bohužel už umřel žák Koláře... a klasika: slepej, ohromně šikovnej..

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 09:37

RoSa já už jsem to sem určitě psala, ale mamce její  ridgeback takhle vodítkem připravil o kus prstu, byl to vcelku čistej řez

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 09:38

bublifukto je nepříjemný, ale dobrý je, že hned přišel

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:17

Zina On se vrací rychle. Akorát to jsou chvíle, kdy nic nevnímá. Stačí když rupne větev, něco uvidí, co ho zaujme a běží. Nebo se dostane na nějakou stopu, to se může motat kolem mě a nic.  To jsou chvíle tak na EO, ale do toho se mi nechce.

Offline RoSa
10063 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:21

bublifuk můžeš jen pípat, nemusíš tam pouštět rány! já jsem ho pořídila a pes funguje jak voják, na první pípnutí ho mám u nohy

pořizovala jsem to teda až u druhýho RR, ta první Sára (s tou srnkou a ukazováčkem) za zvěří vyrážela, tenhle jouda by možná na to ani nebyl...

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:29

RoSa jojo, akorát mám pocit, že při nácviku by tu ránu dostat měl, aby věděl. Nejsem si jistá jestli bych se to naučila používat správně. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:49

bublifuk Jo, bez podnětu to fungovat nebude. My jsme to kdysi ze zoufalství koupili kvůli vlkodavce, ale pak jsme na to neměli ho používat a skončili jsme stejně se stopovačkou. To správný načasování je imo taky oříšek, mně osobně přijde, že kdo ví, kdy přesně to zmáčknout, ten už to v podstatě nepotřebuje.
U retrívrů v tomhle ale fakt pomáhá dobrý cvičák, zaměřený na lovrcká plemena nebo ideálně na retrívry, oni se pak naučí, že i se zvěří se pracuje v páru s posovodem. Je to podle mě snazší než u honičů, který tam mají větší podíl samostatné práce. Ale jestli se ti po pár skocích vrátí, tak jste na dobré cestě, respektive už skoro v cíli.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 31. prosince 2023 11:07

Zina tak zas tak rychlý to není.. spíš jsem tím myslela, že nezmizí na desítky minut někam do lesa. Jo mám knížku Trénink s retrívrem, trochu jsem se zasekla na prvních stránkách - pes sleduje svého vůdce on se občas ohlídne jestli tam jsem a když nejsem tak mě valí hledat, ale taky je schopný stát minuty na napnutém vodítku a čučet vpřed bez jakékoliv reakce na jméno. (kdyby četl příručky, tak by věděl, že se má aspoň ohlédnout )

Offline RoSa
10063 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 11:16

bublifuk jo, při nácviku asi 2-3x dostane ránu, ale je tam stupnice, jsem si to vyzkoušela na stehně a jde spíš o leknutí než bolest... mám Dogtrace d-control 400

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 18:25
Reakce na RoSa:

bublifuk můžeš jen pípat, nemusíš tam pouštět rány! já jsem ho pořídila a pes funguje jak voják, na první pípnutí ho mám u nohy

sorry jako brouku

Offline RoSa
10063 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 19:23

barbucha doma na gauči mu ho samozřejmě nedávám!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 11:42

Tak nevim, včera vypadala v klidu i přes ty dělbuchy... ale co dneska přišla z vycházky, zalezla do kouta a už hodinu tam takhle nehnutě sedí ani na jídlo nereaguje, nežebrá

Normálně po venčení jde hned na sedačku...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 13:03

bublifuk EO prosím ne

Jinak spousta věcí jde natrénovat, reakce na jméno, přemýšlení ve stavu vysoké excitace, emergency recall (což je v podstatě alternativa k tomu "pípnutí", jak to fanoušci EO nazývají).

Přímo na lovení je fajn Predation substitute training Simone Mueller

Když má člověk svého psa nakoukaného a věnuje mu na procházkách pozornost, většinou je čas zasáhnout ještě dřív než dojde k fázi honění zvěře. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 13:34

Krehutka díky, podívám se na to. O emergency recall vím, to mi vyvolává nějaké otázky.

Většinou chodíme sami, takže když začne víc čuchat/větřit/pozorovat tak reaguju, včetně toho, že se snažím vidět dřív než on. Jenže stačí nečekaný zvuk/pohyb a běží. Teď prošel pes, pak dlouhý vodítko a já - až vedle mě se ozval z křoví zvuk na který pes vyběhl. To už se ho snažím jenom zastavit, což se někdy nepovede. A to ho nevytrhne ani píšťalka.

Teď mě čekají koncepty, tak uvidím kam se pohneme.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 16:17

bublifuk na koncepty nedám dopustit, nám pomohly a pomáhají hodně. Kde se na ně chystáte? Od Kristýny Dostálkové?

Od té Mueller doporucuju přečíst Hunting together, je to docela útlá knížečka, prakticky orientovaná (kupuj kdyžtak jako e-book).

Ten ER jsem poprvé slyšela od Šusty na jeho webináři. Nácvik podrobně popisuje v jedné ze svých knížek, ale teď si nevzpomenu přesně ve které konkrétně (lidsko-psí konverzace?

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 16:53

barbucha Chudinka malá, snad bude brzy v pohodě.

Online Zu
2760 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 17:47

Tady se musí včerejšek dospat.

ohňostroje tu jedou i dnes, tak doufám, že alespoň petardy už všem došly