Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Karja
44213 příspěvků moje polička 24. června 2024 11:58

Potrefenáhusa Ty jo, segra takhle jednou dovezla vlastní kočku pryč, kolikrát necháš třeba stažené okénko na větrání, to je hned prostě!

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 26. června 2024 10:54

Jo my přidali ke svaté trojici klíče mobil peněženka jeste KOCKY. Muž posledně smiroval přes kameru jak se mají, a zjistil že se celý den objevovala jen kocka, tak vyslal sousedku se zradlem a ten pitomec kocour se den předtím nechal zamknout ve stodole, tak ho jel tchán vysvobodit. A ne že mu ten vul nastoupil do auta, než zamkl stodolu?:D 

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 26. června 2024 15:02

rasaNori možná byste měli doplnit ke svaté trojici spíše brýle
ale uznávám, že na kočku by byl i dalekohled krátkej... 

to se ti u psa stát nemůže, ten je člověku věčně za zadelí

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 30. června 2024 00:24

frbulka mojí kamarádky měla cca před 2 dny mrtvičku... dneska jsem ji viděla, má hlavičku nakřivo a maličko horší motoriku, ale dá se říct, že z 90% funguje normálně/jen ta hlavička...

někdo tady kdysi zmiňoval psí fyzioterapii, sice to tenkrát byl tip na plotýnky/páteř, ale určitě zvládnou i rehabilitaci po mrtvici... už nevím, Zina ? děkuji moc za kontakt!

a vůbec: máte s tím zkušenost? jaká je léčba/prevence recidivy? jako u lidí? ředění krve a tak...?

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 30. června 2024 12:41

RoSamůj pejsek ji měl když jí bylo asi 14,5. Veterinář řekl že se s tím už nic moc nedá. (Je to přes 20 let). Za půl roku pak umřela, ale i ten půl rok vypadala spokojeně a užívala si nové koťátko

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 30. června 2024 12:44

Jak se fotí černé kotě? Blbě

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 30. června 2024 12:45

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 30. června 2024 12:45

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 30. června 2024 12:50

rysamona hmmm, týhle je teprve šest let, to je hrozně brzo...

doktor dal nějaký vitamíny B, kortikoidy a doporučil magnetickou rezonanci - což si mmch myslim, že je tahání prachů z kapes, protože to není léčba, ale jen diagnostika... a že to byla mrtvička je tak nějak jasný... spíš tu rehabilitaci asi bude potřebovat...

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 30. června 2024 14:24

RoSa aha. To je v nejlepších letech.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 30. června 2024 14:43

RoSa tchánu pejsek měl mrtvici v sedmi letech,  týden se nepostavil na zadni nohy.  Osmý den poprvé obešel barák, další den už chtěl na procházku do lesa,  dostal se z toho. Kdo ho zná,  vidí,  že se mu trochu změnila chůze,  ale to je vše.  Vet tenkrát říkal,  že většina psů se zotavi bez následků.  Bere Carsivan a za měsíc oslaví šestnácté narozeniny. Snažili se se předejít takovým těm stresovym situacím,  jako že na sebe řvou s jiným psem a podobně.  

Držím palce ať je to v pořádku. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 30. června 2024 14:46

RoSa s tou magnetickou rezonanci s tebou souhlasím,  tak mi to přijde zbytečný.  

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 30. června 2024 14:56

RoSa Naše psice měla asi slabou mrtvičku v osmi letech, oslepla na jedno oko a lehce ji ochrnula polovina tváře. Nějak jsme to neřešili, dožila se necelých třinácti

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 30. června 2024 15:00

RoSa Já bych zas neřekla, že je MR zbytečná, i ta léčba, na kterou se ptáš, by se měla nasadit na základě toho, co je příčina. Já když jsme sama měla problémy s jednou půlkou těla, tak jsem absolvovala docela dost vyšetření , než se vyloučily možný příčiny a zbyla ta jediná. Ale chápu, žej e to drahý jak blázen a ne každej si to může/chce dovolit.

Fyzio ale pomůže v každým případě a taky bych ho hledala. S klasickou fyzioterapií u psů osobní zkušenost nemám, vím, že jedno takový centrum je někde na Pze4, myslím Kamýk, a kamarádi teď jezdí měkam do Kladna a jsou spokojení; jestli chceš, zeptám se kam přesně. 

Ještě by to mohli doplnit Bowenovou technikou, což je takové jemné působené (tlačení) na konkrétní místa svalů, úponů, krom toho, že ulevuje od bolesti (sval, kloubů), tak pomáhá se zlepšením držení těla. Mě ji kdysi udělal RD na Terkovi, když ze dne na den ztratil rovnováhu a vůbec nebyl schopen jít rovně a zabralo to úplně zázračně, hned potom byl znatelně lepší a do druhého dne tak o 80 %, nevidět to na vlastní oči, neuvěřím. 

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 30. června 2024 15:05

Raduza brrr  díky za sdílení zkušenosti!

Karsivan vyřídím... a preventivně ho pořídím i Ronýsovi asi, v září mu bude třináct!

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 30. června 2024 15:12

Zina díky! to s tím Kladnem bys byla hodná, kdybys zjistila, jsou z Břevnova, tak by to měli kousek... na tu P4 jsem narazila, to asi bude ten Aqua-Dog... Bowenovou techniku jim řeknu, ať si najdou na netu... kdo je RD? edit: jo už mi to docvaklo, Desenský!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. června 2024 18:41

Ehm.. vypadl mi z ruky pytlik s hovnama.. pes ho okamžitě sebral a už 15 minut dřepíme na místě a čekám až to pustí.....

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 30. června 2024 19:50
Offline Raduza
příspěvků moje polička 30. června 2024 20:56

bublifuk už ho pustil?

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 30. června 2024 21:17

RoSa je to teda na druhé straně Prahy, ale skvělá je Šárka Seemanová https://www.foreverfree.cz/ v Čakovicích.