mooraProsím te a vyrobeny na vys.ani do peřin jsou taky? Protože to nás přivítalo dneska večer!
Chlpáči a iné
brrr taky máš pochvalu ![]()
Karja hele a má zachůdek? a umí ho používat? nebo si to značkuje... já teda nejsem kočkomil, ale prej takhle vyjadřujou nějakou nelibost
RoSa Tak to je od ní teda milý:D Zachudek samozřejmě má a radovali jsme se asi předčasne, z toho že ho umí používat a nejsou s ní tudiz žádný starosti...dneska značkuje celej večer, zítra musím bezpodmínečně vstát dřív než sambo nebo kočka leti. Navíc jedu teď na dva dny pryc a to jako pokud na ten záchod nebude chodit, coz teď teda od večera predvadi, že ne...tak to jako nedají tady. No fakt jako jsme se radovali předčasně no. Nejen, že se vysrala do peřin, ale normálně si vyskočila i na bojler v koupelně? Jakože co z toho má?!
Karja a kolik má Ema týdnů? Chápu správně, že první dny na WC u vás chodila a teď přestala. Má stejnou podestýlku jako doma? Nezačalo ji něco rušit, když na svém WC byla. Nevytáhla ji některá z holek, té si s ní chtěla hrát?
Furt je to mimino, které bylo odtrženo od své smečky a je nucena žít s vámi
.
MalvinTy jo, já vůbec nevím, kolik jí je, oni si to moc přesně nepamatovali, tak jsem po tom nepatrala, ale je to spíš větší kotě. Právě první dny chodila úplně ukázkové, jediná změna dnes byla, že jsme byli celý den pryč, ale pak nám to zopakovala i třikrát večer, kdyz jsme doma byli...
@Karja Oni můžou mít i zdravotní problém. Proto chovatel dává k miminkům výbavu, kde jsou granule a mokré, co to mladé dosud jedlo. Ty už to máš samo připraveno doma a nové věci zkoušíš opatrně dávat postupne. A pokud má nějaký bolení břicha, tak může reagovat, že nechodí na své WC.
Karja a i to učení být sama by mělo probíhat postupně. Kór když byla zvyklá na smečku. Může to tak dávat vedet, že není spokojená. Můj starší kocour je velka konzerva. Chtěla jsem na jare začít používat jiné stelivo. Měsíc si nestěžoval a chodil na WC jako vzdy. Pak začal čůrat do vany. Musela jsem objednat to původní. Druhému kocourovi je to fuk, tak zásobu nového steliva využívám v druhém wc.
Kamaradcin kocour se jí vždy, když je na ní naštvaný, vyčůra do bot.
Já bych ji ten zachod vyčistila a věřila, že když tam chodila, že zase začne. Spí s vámi v té posteli? Neb do svých pelisků nic nedělají.
Karja oni to nedelaj tobě "naschvál", ale většinou z nejakyho stresu (změna, únava, strach z něčeho, fyzická nepohoda, některý kočky jakýkoliv změny nesou hodně špatně) - muže byt pro ni stresová situace nová rodina se dvěma detma (když si predstavim, co zaziva Mimičiči
), muže mít nejakej zdravotní problém - na veterine už byla? Krom očkováni bude venkovsky kote asi potrebovat odblesit, odcervit, Golias měl i svrab v usich, když jsme ho dovezli.
taky jestli ten záchod nemá třeba někde daleko/slozite/nerusi ji tam nekdo? My ho máme v patre u zachodu a kvůli malinky mimicici jsme přidávali dočasně ještě jeden do přízemí
A my včera na návštěvě u dědečka
ale ubejvaj, ještě celkem nedavno tam byly kozy dvě, koně čtyři...už jsou všichni staří ![]()

Karja Mnohé dobré rady už padly, já ještě dodám, že pokud máte takový ten záchod s poklopem, můžete zkusit vrch sundat - některé kočky preferují "otevřený" píseček. Vysoké nároky také bývají na čistotu, ale to věřím, že splňujete. :) Dobrý postřeh měla Potrefenáhusa s tím rušením, kocourovi třeba u záchodu vadila přítomnost kotle, jak to hučelo při ohřívání vody, bál se. Museli jsme změnit místo. Ale nejdřív bych určitě navštívila veterináře, ať vyloučíte zdravodní problém.
HwiJá si myslím, že byla prežrana a chodila častěji prostě. Protože stolice se jí změnila od prvních dnů. Takže teď ji dávám jen granule. No nějak se to snad uklidni. My ji pak stejně dáme zachudek do zahradní boudy a když nebudeme doma, tak bude venku.
Karja tak pokud jste ji měnili stravu, tak může mít střevní potíže. Je to furt mimino a ani u dospělých koček se nedoporučuje ze dne na den změnit granule.
Neuvažovali jste o kočičích dvířkach? Kamarádka je má a je moc spokojená. Nemá je ve dveřích, ale průchod vedle. Schovaný pod lavičkou, takže nikdo ani neví, že tam jsou. Pouštění je na čip, tak se tam jiné nez domácí kočky nedostanou. Jídlo mají kočky uvnitř, takže nekrmí cizí kočky. Na WC víc chodí venku, ale doma taky je. Nemusí jim otevírat dveře, okno, když si vzpomenou, že chtějí dovnitř,ven. V zimě má jistotu, že se dostanou do tepla.
Malvin my máme kockovlez ze zahrady do sklepa (teplo, pelisek), ale když chtej domu, musej počkat, až jim někdo otevře dvere do sklepa, ale i tak je to dobrý, ze maj útočiště
Potrefenáhusa to máte dobre vymyšlené. To zvíře potřebuje mít možnost jít domů, i kdyz se dostane jen do sklepa či předsíně.
Malvin Kockovlez do domu si určitě nedáme, na to tu nemáme pripraveny, naši ho měli do sklepa, ale že bych si do nového domu udělala díru rovnou na chodbu, kterou by ještě táhlo...no to bych taky s tou kočkou mohla jít někam pryc:D. ale my jsme doma poměrně dost s nasima homeofficema, a bude mít útočiště venku v dílně, jídlo bude doma a v té dílně.
Karja právě proto je ten vlez na čip, že jsou tam dvířka, takže netáhne to dovnitř. Zároveň se bez čipu neotevřou, máš tak jistotu, že ti tam nevleze cizí kočka.
A právě proto, že jste furt doma, byste měli mít vymyšleno, co bude, až doma nebudete. dílna je určitě fajn řešení. Už teď bych ji tam zbudovala pelíšek a sambo by si ji tam měl občas vzít s sebou, aby to brala jako své teritorium.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje