DruI jj to víš, ale to tehdy musela a ještě stádo. Tahle holka vedla jednu krávu asi ze zahrady do chlívka;).
Chlpáči a iné
DruI ja som na prázdninách u jednej babky pásla dve kravy. To mi ich pomohli previezť kde bolo treba, nechali ma tam a navečer vyzdvihli. Zišlo sa nás tam zopár rôzne starých detí, bolo to super. No a obed som si nenosila, niečo sme si natrhali, voda bola v studničke. Lepšie ako pomáhať pri žatve ,alebo kopať zemiaky
Janulik03 moje máma pásla krávy, popisovala to jak ty, sešli se parta na louce a hráli karty. Občas jim nějaká zdrhla do škody a dostali na zadek.
Ale teď jako dospělá se krav panicky boji.![]()
continuity a vieš že mám tiež pred nimi rešpekt? U nás pásu kravy popri takej cestičke, z oboch strán ohradnik a keď ideš, sú to tvory zvedavé, všetky sa prídu pozrieť zblízka. Vtedy mám trochu rýchlejší tep
Janulik03 moje máma pásla krávy, popisovala to jak ty, sešli se parta na louce a hráli karty. Občas jim nějaká zdrhla do škody a dostali na zadek.
Ale teď jako dospělá se krav panicky boji.![]()
continuity no ja se nebala. ale kdyz jsem od majitele slysela co takovy milackove dovedou, treba kdyz krave po porodu hrabne, tak uz se bojim taky a do vybehu bych jim nevlezla.
Janulik03 No maminka byla asi z menší vesnice byly prý na ty krávy maximálně dvě. Ale zase to druhé děvče bylo starší a naučilo moji maminku dělat hvězdy, což jsem já nikdy nezvládla ;)
DruI tak víš co, pro nás měštky je to taková rurální romantika ![]()
Mám radost z toho, že, oproti mému dětství v 80. letech, se krávy pasou venku a jsou takový čistý, hezký. Tuhle jsme na kole je-li okolo stáda, který úplně vonělo čistotou.
andulka01 No je fakt, že naše městský dítě teď taky má jako oblíbený cíl cykloprojížďky jet se podívat na kravičky s telátkama ;)
DruI teď mi to připomnělo - v centru Kladna, jak je stará dělnická čtvrť, je i louka. A na ní se pásla kráva a chodila až k hlavní silnici, úplně to byl výjev jak z jinýho světa. Stejně tak statek s koňma mezi paneláky na výpadovce z Prahy.
andulka01 No mně úplně stačí když na Pankráci vylezu z paneláku a u chodníku tam na mě panáčkuje zajíc :)
Mno a past se slona na louce uprostred zastavby jste videli? (Oblibena kratochvile, kdyz prijede cirkus, vyhanej slona na pastvu)
moora ajoajo, v Krči, před nemocnicí?
Takové podvečerní tulení...
andulka01 No je fakt, že naše městský dítě teď taky má jako oblíbený cíl cykloprojížďky jet se podívat na kravičky s telátkama ;)
Já jsem takhle každej den na chalupě chodila s harantama do kravína
Byl takovej menší, domáckej, a vždycky nás tam rádi viděli a provedli, ukázali co je novýho (tele) i čerstvý mlíko nám nabízeli (to jsem se teda neodvážila). Nejlepší atrakce to pro haranty byla, i sami tam lezli ![]()
Kristepane to je vobluda! ![]()
Sumec? Jak si k němu přišla?
Raduza vyplavila voda - včera si to našel pes, aby se měl k čemu tulit.
bublifuk sikovnej ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje