Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Magráta
8164 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 08:06

tv Nám ten difuzér doporučila veterinářka, když měl jeden z kocourů opakující se záněty močového měchýře + struvity, že prostě toto je způsobeno jen tím, že je ve stresu... Koupili jsme difuzér a nic se nezměnilo, choval se pořád stejně, resp. já jsem nevnímala, že by se něco změnilo. Ještě měl takový ten obojek na zklidnění, který ho spíš stresoval tedy .-) 

Daník je prostě stresař odjakživa, resp. on je v pohodě, ale občas na ostatní členy smečky syčí a oni syčí na něj a na sebe, ale většinu času jsou v pohodě

Ty záněty se nakonec upravily změnou stravy

Offline Fiction
1680 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 11:19

tv Zkusili jsme Feliway a efekt 0. 

Offline tv
4331 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 14:34

Magráta Fictionjá už to včera v záchvatu zoufalství objednala. No zkusím. Dáša je taky stresarka odjakživa. Ten kocour je fakt hodný, i když trochu plašan. On si jen lehne v obýváku na zem, ona leží na gauči, sleduje ho a pořád vrčí.

Ale teď jsem byla celé dopoledne na houbách a prý byli úplně v klidu, že prý jsou v nervu beztak ze mě, říkal sambo.

Offline Catherinne
10927 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 09:22

tv u nás to taky nepomohlo...

Hlásím, že antidepresiva fungují od prvního večera, je to divný, ale my voláme halelujááá. Áďa spí celou noc a když tak kníkne, ne ten hroznej ječák na 5 minut. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 19:08

Catherinne To je skvělý, že to funguje, mám z toho radost s vámi.

Offline JankaM
3159 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 07:15

Na dovolené nás navštívil bača, ovce jsou mimo záběr a další dva psi také. Všichni byli zlatíčka, největší mazel byl ta v popředí, asi 13 let a byla obrovská . 

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 09:09

JankaM je, vidím Briarda!

Offline Raduza
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 10:42

JankaM to je úžasná smečka

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 10:53

Catherinne dobrá zpráva. Snad už bude líp!

Offline JankaM
3159 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 11:42

continuity to nevím, na briarda byla docela malá, ale se stádem to uměla krásně.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 15:44

tv jooo mně vždycky říkají, když tu nejsi, tak je hodnej! (pes)

Offline tv
4331 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 18:35

Catherinne jsem ráda, že je to u vás už lepší 

Offline Catherinne
10927 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 08:33

Zina bublifuk tv díky, my jme moc rádi, že to funguje, ale má to i své mouchy, bohužel. Po týdnu vidíme, že Áďa je hodně utlumená i přes den, takže začínáme řešit velikost dávky ( má je udělané na míru v malých tobolkách). V podstatě prospí den i noc, moc nejí ani nepije, což není dobře. Před týdnem měla 2.90 kg, tak ji dnes zvážím, jestli díky tomu nehubne. Často leží v krabici a apaticky kouká před sebe, takže začínám chytat chmury, jak to zase vyřešíme. No, třeba to postěžování si tady pomůže. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 09:07

Catherinne moje zkušenost s lidskými AD je, že můžou první týdny přesně takhle působit, zapříčinit nechutenství, motání hlavy, malátnost a prohloubit depresi, dokonce ji i způsobit, když jsou nasazené z jiných důvodů, le to samozřejmě neznamená, že to bude podobné u koček, a s tou váhou si nechutneství nemůže moc dovolit. Tak držím palce dál <3.

Offline Catherinne
10927 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 09:20

Zina děkuji a pak, po více týdnech, se to u člověka změní? Ono bylo zajímavé i to, že všichni říkali, že to bude i týden trvat, než to zabere a ono to fakt mělo 100% efekt od první noci.

Nejhorší je ten pohled na totálně apatickou kočičku. To si říkám, co je lepší, ale ta vystresovaná kočička taky moc klidu na srdci nedělá. Jako, je to fakt náročný. Dva roky denodeního stresu, nejdřív všechny nemoci Ebbinky a teď psychika Adinky. 

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:00

Catherinne jj, u lidí trvá týdny než si to sedne jak má. Minimálně 14 dní bych počítala. U lidí se taky dělá, že se dávky zvyšuji pomalu, aby ty vedlejší účinky nebyly tak silné. 

Je možné, že vám zatím nezabrala jako antidepresiva, jen ji to prostě utlumilo. Na ten AD efekt se musí počkat. 

Offline Janulik03
20490 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:03

Catherinne ach joje to s nimi krásne aj ťažké 

Offline mirajo
2777 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:13

CatherinneLidem bývá na začátku špatně od žaludku, něco jako kinetoza nebo nevolnost v těhotenství. To je možná nejčastější nežádoucí účinek vůbec. Ten optimální efekt by měl nastoupit cca za 3 týdny a nežádoucí naopak odeznít, ale snížila bych dávku a zvyšovala pomaleji nebo třeba bude Adě stačit malinko, když je tak hubená. 

Offline Kokoska
35393 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:26

Catherinne nedostává teda Adinka zbytečně velkou dávku? Co na to veterinářka? Ono se to musí asi nějak vyzkoušet, co a jak snáší, snad se brzo všechno usadí.

Offline Janulik03
20490 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:42

U nás Elzicke už zas trochu horšie. Stále berie lieky, zvýšenú dávku, je trochu viac apatická, už len kratučké prechádzky do sadu. Pookreje keď príde domov syn ,toho neskonale miluje, vtedy vyzerá plná elánu a ešte keď ju malá volá von tak ide ale vydrží chvíľu. Potom vidno že má už bolesti, kriva , obávame sa tiež už