Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. června 2017 08:21
Reakce na palahniukowa:

No situácia:

Sme doma sedím na gauči, čítam knihu cize je ticho. Vonku počuť psa štekať. Amy spozornie, zacne vrčať, rozbehne sa do kuchyne a zacne pobehovať od okna k oknu a vrčať a sem tam štekať. Sama v tej chvili neviem čo a uz sa mi aj stalo že som ju okrikla(viem ze je to zle, ale ja strašne panikárim a stresujem a potom neviem čo skôr) no a ked prestane pes štekať ide si znovu ľahnúť a v kľude zaspí. Domnievam sa ze ked je sama doma nerobi to. Pýtala som sa susedky a vravela že nič nepočuje(a ak by štekala, počula by)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. června 2017 08:26
Reakce na palahniukowa:

Lol, napisala som Šunka je krásna miesto Zunka je krásna. 

Amy je fajnovka, nechce ležať na betóne. Ak je unavená chce ísť na kolena a tam spí ako zarezaná. Si hovorím, ze ak jej kúpim cestovný pelech aj tak,bude špekulovať. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 26. června 2017 08:29
Reakce na paktofonika:

A já si tu lámu hlavu, jestli se ten bílý pes jmenuje Šunka

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 08:31
Reakce na paktofonika:

mozno ta naozaj iba upozornuje a ochranuje, ktovie. ako sa tu uz rozoberalo, Amy urcite reaguje na milion malickosti, ktore by nikomu ani na rozum neprisli a vsetko si to v hlave poprepaja a pospaja ako sikovny pes :-) reagovala by som uz v momente, ze Amy zacuje zvuk spoza okna a spozornie; necakala by som, kym sa rozbrese, skusila by som ju upozornit :"ano, ja ich tiez pocujem, decka nevychovane/psy uvrieskane/(whatever), tu bud pekne pri mne, kasli na nich, pozri, aky tu mas vankusik a luxusnu spolocnost". aby teda vedela, ze ano, aj ja to pocujem, no a? pohoda, klud. skus, nic tym nemozes pokazit :-) ale na nieco zaujimave narazim na nete, dam vediet.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. června 2017 08:33
Reakce na paktofonika:

Presne toto robí aj riki, myslím, že je to skôr také úzkostné vrčanie, ekdy upozorňuje na niečo, čo počuje prvý raz alebo na nejaký zvuk, ktorý sa mu nepáči (jeden čas tu chodilo auto s ampliónom na streche, pán predával zemiaky, kompóty atď., to sa nám pes išiel pominúť od strachu a štekotu) + v lese šteká ak počuje neznámy zvuk alebo vidí nejaký zvláštny tvar, strom, prípadne auto na mieste, kde obvykle nebýva.

V lese ak sa dá ho beriem k veci, na ktorú šteká, aby si ju oňuchal, príp. už aj on sám si zvykol ísť k nej bližšie, domakeď začne štekať, tak ho púšťam na balkón, tam sa ukľudní takmer okamžite - zrejme preto, že tam identifikuje o aký zvuk ide. 

Okríknutie nepomáha, ten balkón pomáha dosť - muž má tendenciu na rikiho skríknuť a ak neprestane, tak sa prudko postaví a ide  k  nemu, čo väčšiou vyvolá u rikiho reakciu, že sa ho snaží ukľudniť - vrtí chvostom a nahodí taký ten postoj, že poď sa hrať, ale šteká ďalej (a muža neviem odnaučiť tento postup, mám pocit, že rikiho zdravý rešpekt začína v jeho prípad eprerastať do strachu).

Ale zas, Riki (a to musím poklopať), nešteká nejak veľmi často, väčšinou je ticho aj keď počuje iné psi, šteká takmer výlučne, len ak sa bojí.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 08:36
Reakce na paktofonika:

tak Zunka je tiez poriadna Sunka :-D dik za novu super gastro prezyvku - uz je to Zunina-Panina, oddnes to bude aj Zunka-Sunka 

Sweet Potato biely pes je Wolf :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 08:43

a este teda spoznajte Zunkinu stratenu sestru (o ktorej som presvedcena, ze fakt to mozu byt sestry: Zunu som brala z ulice, v tom istom case (!) sa do utulku dostala Purina - rovnaky vek, rovnaka lokalita, rovnaka hlava a srst - jednoducho stratene sestry 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:21
Reakce na palahniukowa:

Chudák Zunka-Šunka 

Dnes na to skusim ísť kľudne a pokojne. No to moje stresovanie a panika tomu nepomáhajú veru. Potom šteká uz len keď sa hráme alebo ak sa bojí. V oboch pripadoch je to fakt minimalne. Nešteká našťastie ani ked odídeme z domu. A ked sme na návšteve a niečo počuje tak nereaguje, takze to súvisí s naším bytom a preto sa domnievam že jednoducho stráži. Trubka jedna 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:23
Reakce na palahniukowa:

teda ale to vypadá fakt jako rodná sestra!!!

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:24
Reakce na palahniukowa:

a máte vy to evil twin nebo je ještě praštěnější než Zunka?

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:27
Reakce na paktofonika:

zeptam se asi blbe, ale kdyby strazila/hlidala tak asi i kdyz nejste doma? ze spis pozaduje z nejakeho duvodu interakci od tebe/pritele?

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:35
Reakce na Potrefenáhusa:

ja mam toho diabla  ale nedam  Zunkina sestra je absolutne zlaticko :-) Purina je viac uzkostliva a citliva, Zunina je rodena asertivita a vzdor. ale maju sa velmi rady :-) 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:36

sousedi na dvoře a pár Godzillek s Rufíčkem

on:

ona

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:38

mozno za to najcennejsie doma povazuje prave paktofoniku, preto si strazi ju :-) 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:38
Reakce na palahniukowa:

:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:41
Reakce na DrowRanger:

No ja sama neviem. To stekanie vonku ked sa niečoho bojí je iné. Skôr r taký ostrý krátky štekot . Kdežto doma pôsobí rozhodne ale aj nervózne. Asi budem najprv musieť zistiť čo za štekot to je. A ako podotkla viktorka tak ak niesme doma nestráži/nebojí sa? Vonku na štekajúcich psov nereaguje, doma áno, ale iba ak ich nevidí. Okrikovať ju nechcem, myslím že to nieje správne. 

Častokrát s stáva že sa zľakne vecí ktoré este nevidela. Minule to bol hydrant, zľakla sa ho no a ja som s ňou odstúpila a počkala nech sa popozerá, nech si poňuchá a väčšinou už keď ideme ďalší krát okolo je v pohode. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:41
Reakce na Potrefenáhusa:

co fotka, to pohladenie duse, skutocne. od prostredia (interiet/exterier) cez farby a kompoziciu az po uzasne charaktery na fotkach  ku kazdej by som si vedela vytvorit pribeh. moje oblubene.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:42

Hm, to ma nenapadlo ale na vynútenie si pozornosti ma iné špeciality na ktorých pracujeme. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:43
Reakce na palahniukowa:

mozno za to najcennejsie doma povazuje prave paktofoniku, preto si strazi ju :-) 

LOL 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:07
Reakce na palahniukowa:

Holkám to moc sluší.