Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:15
Reakce na palahniukowa:

dík, někdy to dá práci - odříznout, co tam nemá být, například nějakej nepublikovatelnej binec nebo sousedku "v teplákách" s kafem v ruce (1. fotka)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:16
Reakce na paktofonika:

Imo doma sama neštěká, protože by jí to k ničemu nebylo. Šteká na vás, protože je možná lehce nervní, rozrušená a chce, abyste to nějak řešili. Řídila bych se tím, co píše palahniukowa, plus bych teda zvolila trochu pohrdlivý nebo udivený tón ve stylu "co jako blbneš/ tak je tam pes, no/ to tě nemusí zajímat". Když budete výrazně uklidňovat, tak v podstatě dosáhne svého a může se to stupňovat. Ten klidný udivený tón nám fungoval docela spolehlivě, tak to zkuste. A určitě si nezazlívejte nějaké minulé okřiknutí, jsme lidi a taky máme občas tak právo na nějaké neideální reakce. :-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:21
Reakce na paktofonika:

U rikiho mi to príde také, že vonku sa rýchlejšie dostane do tej úplne ustrašenej - ujačanej fázy, kedy sa nekašle s nejakým povrčievaním ale rovno začne naplno štekať. 

Doma to začne najprv hrdelným vrčaním a potom takým hlbokým krátkym bafkaním, až následne to občas prerastie do štekotu a čo si teraz uvedomujem, väčšinou začne viac štekať, keď ho okríkneme, resp. sa muž postaví. Keď sa kľudne dvihnem, len ho mierne pokáram a pustím na balkón, aby si pozrel čo sa to deje, ostane to pri tom povrčaní a hrdelnom štekote, do tej ustrašenej fázy sa nedostane a potom sa ukľudní.

Ale on nejak nešteká, ani pri hre, to skôr "rozpráva" - vydáva rôzne natešené pazvuky, ktorými sa dožaduje škrabkania, hrania atď.

A čo sa týka tej ustrašenosti, tak aj u nás to cca mesiac dozadu začlo, bojí sa úplných blbostí - konárika, plechovky, sáčku, kríkov...čiže ideme vonku po cestičke, kade chodíme denne, zrzu pes odskočí so stiahnutým chvostom o meter, lebo vietor pohol konárom  takže zastaneme, ja k tomu prídem, chytím sa toho a volám ho, aby si to prišiel očuchať. Potom sa toho už nebojí, ak s to dá odniesť, chytí to do papuľky a hrdo s tým vykračuje...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:23
Reakce na Potrefenáhusa:

No ale to je důležitý!!!!ruficek ma no name,do kteryho zapomněli vyriznout díru na pindika 

neee!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:32
Reakce na DrowRanger:

take to "rozpravanie" pri hre si vsimam u vacsiny terierov: oni su proste umrncany a mrzuty, ked nie je vsetko podla nich :-D a ked su k tomu este maly... :-D 

ad strach: cez vikend otec kosil zahradu. mal na sebe monterky, okuliare, rukavice a v ruke motorovu kosacku - Zuna sa isla zblaznit, brechala ako sibnuta. problem vsak nebol v kosacke: ona nespoznala v tomto odeve otca  no normalne sa musel vyzliect - akoze nie uplne :-) - aby sa Zuna ukludnila!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:36
Reakce na Potrefenáhusa:

vysledok stoji za to! 

ionicera dakujem :-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:38

Jak jsem dávala fotky Tiffany s Flatem, tak Flat z ní byl úplně hotový, pořád nám ji olizoval a oslintával. Chvilkama vypadala jako  úplně mokrá ( doma šla do vany). Ale líbilo se mně, jak si ho sama dokázala srovnatz. Když jí to vadilo, ohnala se mu po pysku a naznačila cvaknutí zubama, ne že by ho chtěla kousnout, ale jen tak jako dej pokoj... a  oni se fakt tak nějak porovnali sami, i když  Flat váží tak 10x tolik , co ona. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:41

a este teda cez vikend: nejake cudne individua chodili susedom po zahrade - zahrady su dlhe az pod les, niektori obcania chodia do k nam do zahrad ako do supermarketu  suseda zakricala, ze co to tam robia, ze je to sukromny pozemok, ci ma zavolat policiu alebo vypustit psy. a potom "palahniukowa, doma ste? vypustite, prosim psy na chvilocku von?"  slunce, seno... suvix :-D 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:57
Reakce na Berta:

feny jsou fakt princezny a psi si od nich většinou nechaj skákat po hlavě. To je vtipný, jak i malá dokáže srovnat velkýho do latě!

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 26. června 2017 11:05

My byli o víkendu na chatě

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 26. června 2017 12:35

A já si připadám, že mám několik psů v jednom, začali jsme na jako špicovi, pak nám po ostříhání připadala jako foxteriér a tady Lussynka vypadá jako štěně vlčáka

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 26. června 2017 15:14
Reakce na Berta:

z těch fotek to vypadá, že ho dokáže srovnat :-) fotky jsou fakt úžasný

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 26. června 2017 15:15
Reakce na dzizisketa:

ta první fotka mě rozesmála už včera a i teď se směju nahlas

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 26. června 2017 15:34
Reakce na Magráta:

jj, Bonnie v centru pozornosti

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. června 2017 16:05
Reakce na Zina:

Jee ty super. Terka a Cid musia byť veľmi radi ze ta majú. Vieš s nimi pracovať. Ako asi aj mňa má Amy rada ale niekedy sa nerozumieme často to vyzerá tak ze na mňa pozerá či nie som magor. 

Ďakujem ti za radu. Budem to skúšať a dúfam ze to pomôže. Ešte by som dodala, že keď šteká tak ježí srsť na chrbáte. 

A ďakujem aj za predchádzajúce rady. Amy už nechávam doma iba vjednej miestnosti a zatiaľ nič nevyparatila. Púšťam jej rádio a keď prídem domov je v pohode. Teším sa z toho. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:46
Reakce na dzizisketa:

modelka Bonnie :-) je krasna a aj ti jej partaci okolo su super! pobyt na chalupe zavidim :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:50
Reakce na paktofonika:

samozrejme, ze ta ma Amy rada :-) a ten psi pohlad plny nepochopenia poznam! u Zuny niekedy hranicil s pohrdanim :-D a este sa mi paci taky jeden Zunin vyraz, ked jej nieco nechcem dovolit, ale ona by velmi, velmi to nieco chce a bojuje sama so sebou, ci posluchnut mna alebo hlas svojho srdca :-D a to je vyraz znudenej pubertacky "ale mami, nebud trapna, bozeee" :-D

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:52
Reakce na palahniukowa:

Rufík k tomu udělá i ten zvuk toho božeee (my tomu říkáme ježyš!!!)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:52
Reakce na Berta:

Tiffka uz viackrat dokazala, ze to nie je ziaden kabelkovy minipes!!!   :-)

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:53

přijdu domu, pes mě nadšeně vítá s botou, kočka leží