No ja už som si to akosi domyslela z fotiek. Vedela som, že chlpáči nesmú do postele a bolo mi divne ze ich tam stále vidím
Ja sa realizujem na gauči. Si myslím ze keď budeme mať dvoch Bostonov tak ubrániť spálňu bude ešte náročnejšie ![]()
Chlpáči a iné
tak voni chlapi většinou uměj zachovat to racio, takže bych se toho až zas tolik nebála :-D
samozrejme, vztah medzi clovekom a psom neurcuje to, ci ten pes moze spat v posteli alebo vyskocit na gauc a vobec neplati, ze ho nelubis, ak ho nekrmis kaviarom zo zlatej lyzicky, cha :-) vacsine psov je to podla mna aj tak jedno :-) a to sa mi na psoch velmi paci, ze si vobec nejdu tieto postele & gauce, rozkosne obojky, multifunkcne voditka, high end kozmetiku, znackove pelechy, najlepsie recenzovane antiparazitika, cistokrvnych kamosov :-D a pod., ale staci im zopar pravidiel a dohod a clovek, na ktoreho sa mozu spolahnut v kazdej situacii. mam k tomu este daleko, lebo tiez zvyknem panikarit a stresovat, ale ucim sa.
Ale je to bezva, ráno si jen sáhnout pro tu hromadu chlupů a pořádně se pomazlit ještě rozespalí před opuštěním postele, jojo ![]()
no já si myslim, že jim je příjemný spát pohromadě (komu ne, mně třeba taky jo), ale jde taky o to, jak jsou zvyklí. Rufík spí většinou vedle postele (už jsem na něj párkrát šlápla) nebo si lehne nejlíp někam do cesty nebo spí sám v kuchyni přes dvě místnosti (hlídá mi tam dost často tašku před kočkou, chudák tam pak musí spát celou noc, když nechám někdy kabelku na zemi)
Aha tak už je z neho hlídač kabeliek a batohov ako bol Čenda? ![]()
![]()
to nějak hned od začátku, taky tu kočku, co strká hlavu do tašky s nákupem, nějak špatně snáší :-D
Amy včera vyhrala Mr. Bonejanglesa. Poletí k nám až z Texasu. Dúfam že sa po ceste nestratí

ano, bude to aj o tej vzajomnej blizkosti, to urcite. ale poznam psy, ktore maju rady svoj osobny priestor a delit sa on pocas spanku s niekedy 3x vacsim clovek pre ne nie je prijemne.
nedavno, ked sme boli na seminari o problemovom spravani, jedna pani tam bola s ovciakom, ktory ju v noci napadal - spaval v posteli. riesenie podla trenerky jednoduche: nebrat ho do postele; co pre tu pani riesenim nebolo, lebo ona ho v tej posteli chcela. ale vysvetlovali nam na tom seminari, ze niektore strazne psy, ktore si to teritorium skutocne niekedy az prehnane chrania, nie je napr. dobre tahat do postele, aby ten pes v polospanku nezareagoval skratovo - ale to je extremna situacia.
tym straznym psom som, samozreme, vobec nemyslela Rufika, skor tie ovciaky :-)))
Pani chcela späť so psom ale on s ňou nie? ![]()
![]()
mně ty některý lidi přijdou šílený, jako mám ovčáka, co mě v posteli kouše, tak nepustit ho do postele by asi bylo první řešení, co by mě napadlo, ale fakt spousta lidí to má asi jinak
já jsem viděla i nějaký výukový video, jenom demonstraci od nějaký americký trenérky, kde se takhle cicmala s dobrmanem a on jí právě taky dával najevo, že už je to moc důvěrný, právě říkala, že by měli lidi počítat s tim, že jsou psi, který takhle blízkej kontakt rádi nemaj a dávat pozor na signály.
presne! presne tohle ten ne/respekt k osobnimu prostoru jsem mela na mysli kdyz jsme tuhle probirali ty psi povahy a shiba inu. ja to neumela takhle popsat. ve mne predstava spolecneho spani uplne budi paniku a byt tim psem tak potece krev;-) tohle chovani se mi hnusi u lidi ale prave i u tech psu... kdyz mi nenechaji muj osobni prostor
tak von neni každej pes takovej připináček jako třeba teď ten muj
mně přijde, že s tím psem je zrovna docela snadný tohle zařídit, nechci s nim spát v posteli, tak s nim prostě nespim, nechci, aby po mně šlapal na gauči, tak ho nenechám. Já mám "problém", že mě většina tadytěch věcí nevadí a pak si stěžuju, když mi kočka stojí na žaludku :-D
tak jasně, ale já bych zas nechtěla aby byl ten pes nešťastnej.. když je náturou "připínáček" a já ho nenechám, což samozřejmě nenechám - tak nebude spokojenej. a opačně, kdybych ho nechala dělat co mi vadí tak by mě štval a to neni dobrý ani pro jednu stranu.
No tak si treba vybrať plemeno podľa toho čo očakávate. Ja co som očakávala aj mam. A mam pocit ze sme všetci šťastný. Jasne aj ja si zanadávam sem tam. A keď som prežila prvý rok tak už zvládnem všetko.
tak ale zas mně přijde, že pes je asi jedno z nejpřizpůsobivějších zvířat a kor to štěně se dá v tomhle docela dobře tvarovat. U Rufa těžko říct, co je fakt povaha a co vzniklo vlivem jeho života. Ale je fakt, že to jsou smečkový zvířata a ten sociální kontakt nějakej nutně potřebujou.
jj právě. já se kvůli tomu poohlížela po těch "primitivech":-) a pak se tu některé podivovaly jak může někdo chtít takovýho psa. jen jsem to neuměla vysvětlit.
já mám úplně přesně to, co jsem chtěla, až je mi to fakt dost podezřelý, protože dopředu bych nikdy neřekla, že bych chtěla přesně tohle. Mám v tom takovej trochu kontrast s mojí mámou, která nikdy není spokojená s tím, co má (samozřejmě včetně mě teda
), a to má teď ty kočky tři, já to mám všechno bezvadný včetně kočky, až je mi to fakt trošku nápadný :-D
kontakt určitě, já si třeba neumím vysvětlit proč si pořídí psa lidi co ho pak zavřou na zahradu do kotce, jen prostě potřebuju taky svůj klid a prostor. jestli je to víc o výchově než o plemenu tak to je super
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje