Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. července 2017 14:35

Tak my máme za sebou první veterinární pohotovost. Tonda zblajznul v lese igeliťák.

doporučení našeho veterináře- vyvolat u něj zvracení roztokem soli. Do šíleně se vzpouzejícího štěněte jsme nějak dostali maličko roztoku a a jediný výsledek byl rozbitá sklenice a uražené zbědované slané štěně. Pak na doporučení na internetu - hořtice. Tun slízal s chutí a nic.

Tak do Stodůlek, kde ho zmučili 3 dávkami peroxidu a konečně ho vyblil. Pak tam chvíli pískal a pak si chtěl hrát.Prý ho máme naučit nežrat odpadky. JAK? Jdeme tedy koupit samonavíjecí vodítko. no ale i sám pan doktor uznal, že s těmi retrievry je to složitější, že jsou popelnice. Mají tam prý labradorku, kterou už 3x operovali, že něco snědla a v čekárně s nimi byl labraDOR, KTERÝ SLUPNUL PONOŽKU. 

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 14:46
Reakce na ionicera:

no já už jsem tu psala, že kamarádka, když dělala sestru na veterině, tak tam měli labradora, kterej na nějaký grilovačce slupnul špíz i s tou jehlou uprostřed

(a pak taky kočičku, co měla v břiše pětikorunu, to už prej bylo trochu záhadný)

jinak na to žrádlo jsou i takový hry na kontrolu, jednak ho můžete naučit žrát na povel (vezmi) a daj se taky hrát ty sebeovládací hry, že si vezmete do ruky piškot, sevřete ho do dlaně a dokud se tam bude dobejvat, tak nic, až toho nechá, tak povel vezmi. Další level, že rozevřete dlaň a když si bude chtít vzít bez dovolení, tak jí zavřete. Až zas na povel vezmi. Ale nevim, jak moc je retrívr odolnej jedinec, abyste s tim nestrávili půl života, Rufík tohle pobírá docela rychle (blbý je, když zvyšuje kritéria kočka ochomejtáním se kolem misky, to zatim moc vychytaný nemáme a že Goliáš by si ze psího rád dal )

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 13. července 2017 14:50
Reakce na Potrefenáhusa:

Kocka zvysuje kritera  

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 14:51
Reakce na moora:

Rufík kočku ve svý misce dost špatně snáší, musim teda přiznat :-D

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. července 2017 14:55
Reakce na Potrefenáhusa:

No zkusíme tedy sebeovládací hry. Zatím to vypadá, že když máme oblíbený pamlsek- takové ty klobásky tuším Vital, tak pod nohama předvádí všechny povely co umí, aniž bychom ten povel dali. To si sedne, dá pac lehne- tedy práskne sebou, hlavně ať už vydáme tu dobrotu. My máme vážně ADHD štěně.

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:06
Reakce na ionicera:

no vona většina štěňat je ADHD :-D

Ale myslim, že naučit je žrát na povel, neni vůbec špatný

(velmi ošklivá vzpomínka, jak jsem jednou Čendovi venku tahala z huby obrovskej lůj pro sýkorky.....)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:21
Reakce na ionicera:

Ty hry sjou dobrý, bude ho to bavit. Pak bych taky naučila NE! (fuj, nebo klidně na jiný slovo), když se sehne k něčemu, co nechcete aby žral, napoprvé klidně houkněte, a jakmile se na vás podívá, šup jedlá odměna. Můžete to trénovat třeba doma s buřtama na zemi, ale musíte mít rychlou nohu a stihnout zašlápnout, než to vdechne. Jakmile se na vás podívá, tak zase prokrmit. Dá se dosáhnout toho,  že když bude ve vašem dosahu a najde na zemi kus řízku, první, co udělá, je že se na vás instiktivně podívá, nebo k vám i dojde.

To "když bude ve vašem dosahu" je docela důležitý, když bude někdo poletovat v tomhle žracím období a vy budete daleko, tak to stejně zblajzne. Jinak nemáte štěně s ADHD, máte štěně retrívra :-D, ty jsou prostě aktivní a žraví, znám fakt jen minimum výjimek. Ale dobrá zpráva je, že narozdíl od labradorů, který jsou schopný si tu popelnicovitost udržet až do smrti, se to u toho zbytku většinou srovná na nějakou rozumnou míru. Pak teda nastoupí hypersexualita .

Online Magráta
8098 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:22

moje klubíčka

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:31
Reakce na Potrefenáhusa:

Teda ten špíz s jehlou je děsnej, ten hravě trumfne i náš nanuk s dřívkem, úplně mi z toho přejel mráz po zádech.

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:34
Reakce na Zina:

dopadlo to teda ale dobře, protože tam prej pažravec futroval celej den, takže měl ten žaludek plnej jídla a nic mu to nepropíchlo. Akorát pak ta operace

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:35
Reakce na Magráta:

edit ještě a

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:40
Reakce na Zina:

Toller a zlatý retrievr je pro nás velký rozdíl. Tenhle brouček se choval jako zlatý retrievr na Kvildě, po nejméně 10 km  denních túrách.  

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:44
Reakce na ionicera:

Oni jsou ti zlaťáci takovní rozumní, labíci až na to žraní myslím taky. A leminimálně u sebe jsem zjistila, že tu zlatost taky dělá milosrdná paměť :-).

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. července 2017 15:52
Reakce na Zina:

To máte pravdu. Zlaťouch jako štěně utekl babičkám k sousedům, skočil tam do čerstvých základů baráku, odkud se nemohl vyhrabat. Pak nechtěl plavat.

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 16:14
Reakce na Zina:

no přesně, jsem to teda nechtěla psát, ale když mi moje máma minulej tejden básnila o tom, jakej byl Čenda vzorný zlatíčko... Tak jsem jí pár kousků ze zlatýho fondu musela připomenout.

Offline Janulik03
20000 příspěvků moje polička 13. července 2017 16:22
Reakce na ionicera:

ADHD stena , hlavne že to dobre dopadlo.

Offline Janulik03
20000 příspěvků moje polička 13. července 2017 16:26

Dnešná porcia rozkosnosti.

Mrchy jedni, všetci traja. Likvidujú zahon. 

Pekne pod dozorom

Potom akože vyženie ich

Online barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. července 2017 17:02
Reakce na jinx:

Ja vim, ze jsem mela najit nejakou roztomilou, ale...

Mně připadá, žes jí vyprávěla nějakej fakt dobrej vtip 

Online barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. července 2017 17:03
Reakce na jinx:

No a Suzettka. To je proste takovy knoflicek, placha, bojacna, nezlobi a miluje me :-)

A tohle zas vidím tak na dvě promile 

Online Magráta
8098 příspěvků moje polička 13. července 2017 17:30
Reakce na Janulik03:

jo, jen jako