Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 13. července 2017 18:17
Reakce na Janulik03:

Elzička a koťata. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 13. července 2017 19:03

barbucha ze by Suzettka mela vecirek jo? 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. července 2017 21:37
Reakce na ionicera:

Tak ono šteňatá v rannom veku veľa vecí ochutnávajú práve tlamou, Riki bol strašne žravý, zbieral zo zeme všetko, čo bolo podľa neho jedlé - staré kosti, chleba, odpadky, ohryzky, exkrementy... Aby nežral exkrementy, na to zabrali neprané kravské držky, aby nám prestal zbierať zo zeme, k tomu musel dorásť a mne pomohlo nemať ho na samonavíjacom, ale na krátkom vodítku (človek lepšie a rýchlejšie zachytí, kedy niečo zo zeme zobral) a povel vymením - Ak zo zeme zdvihne niečo nejedlé,poviem mul "vymením" - on pustí čo má v tlame a dostane odmenu. Zaberá to lepšie ako fuj, viem ho momentálne oklamať aj kúskom trávy alebo nejakej jedlej rastliny, to má rád (len teda, ak mu poviete vymením a on pustí, dajte mu niečo - hračku, odmenu, papek, šišku, aby nebol sklamaný, že nič nedostal, inak Vám to časom nebude zaberať).

Čo sa týka hier na výdrž - doma to plnil na 110% vonku bol slepý, hluchý a tváril sa, že minimálne rok nežral - nepomohlo to. 

Odporúčam potom nedávať mu odmeny na zem a potom mu ich na povel nechať zožrať, riki mal potom tendencie stále sa vŕtať vonku v tráve a hline, či tam niečo nie je.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. července 2017 21:57
Reakce na DrowRanger:

Na travičku jsem ho lákala, na odměnu, myslím, že ten igeliťák byl od řízku. Teď ho tu mazlíme a domlouváme mu, aby nebyl tak sebedestruktivní, co bychom bez něj dělali!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. července 2017 22:06

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. července 2017 22:06

Tady je náš průserář. MMc- kam píšete popis obrázku, aby byl u fotky?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. července 2017 22:15
Reakce na ionicera:

Tak ono to treba najprv skúšať aj doma na niečom menej lákavom, ja občas aj teraz keď riki nájde v tráve starú kosť mu ju musím páčiť z huby násilím, je to pažravec 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 13. července 2017 22:54
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak si tu čtu o tom žraní na povel. Náš pes umí a vydrží u misky nebo pamlsku na povel počkat, ovšem venku dokáže bleskem pohltit něco, o čem tou chvílí člověk ještě ani netuší, že to tam je a mohlo by ho to zajímat, natož že by to mohlo být sežratelné.

Naštěstí to z něj vždycky vyšlo přirozenou cestou, ale měli z něj velkou radost, když s ním několikrát za noc střídavě běhali ven a uklízeli podlahy, jak to bral oboustranně.

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 23:03
Reakce na Kokoska:

No jo, R.taky tuhle vytáhnul z křoví kus bramboráku  nastesti on docela odevzdává,víceméně dobrovolně 

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. července 2017 23:04
Reakce na ionicera:

Krasnej je! A uz velikej!

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 13. července 2017 23:07
Reakce na Potrefenáhusa:

Já jsem u toho přímo nebyla, mně se to s ním naštěstí nestalo, ale mám představu, jak se pejsánek s širokým úsměvem vynoří z křoví nadšen, jakou nádherně shnilou věc se mu podařilo sežrat a nerozdělit se, ani neukázat!

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 13. července 2017 23:08
Reakce na Janulik03:

Nepřitáhla ty mrňata domů náhodou Elza? Vypadá, že se dost baví :)

Offline Janulik03
20000 příspěvků moje polička 14. července 2017 06:24
Reakce na ionicera:

Riadne vyrástol, zlatíčko.

Offline Janulik03
20000 příspěvků moje polička 14. července 2017 06:29

Celú noc som nespala.Ešte o deviatej večer boli krpci na terase . O hodinu ked som ich kontrolovala, zmizli. POtom som chodila po dvore , po ceste a volala na nich. Nič.  Ráno od 5,00 hladám kočky. Až teraz, ked som išla do auta, milostiví sa vytiahli z garáže. Objavili mačacie dvierka!!!!!!!!!!! No tak uffff 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. července 2017 07:16
Reakce na ionicera:

Toníček teda poriadne vyrástol. Je krásny. 

A som rada, že ste z neho ten sáčok nakoniec dostali. Mohlo to dopadnúť aj horšie. Odkedy bola Amy na zákroku tak som v strehu. Naučila som ju povel fuj. Keď poviem fuj okamžite dvihne čumák a pribehne, funguje to aj na dialku ak je na voľno. Ona je veľmi žravá a je jej jedno čo by zjedla. Po vonku chodí s ňufákom na zemi a hľadá obživu(aj keď je najedená) Najhoršie sú kôstky z čerešní ktorých je teraz všade plno. Tie by si dala hneď. A dokonca ak si ju nevšimnem a stihne čosi vziať do papuľe tak to vie zamaskovať a tváriť sa že tam nič nemá. Ale ja už tie jej pohľady ja nič ja muzikant poznám 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. července 2017 07:17
Reakce na Janulik03:

Ach to sú stresy. Ešteže to dobre dopadlo.  Možno im bolo večer chladno tak si zaliezli.

U nás bolo ráno o štvrtej 9 stupňov, celkom sviežo :D

Offline Janulik03
20000 příspěvků moje polička 14. července 2017 07:31
Reakce na paktofonika:

Kôstky z čerešne, to je márne. Elzička konečne už im dáva pkoj, my ich totiž máme plný dvor, ale sestrin pes sa nevie od nich odtrhnúť. Prvý rok som chcela tu obrovskú čerešnu na dvore vyrezať, ale dáva krásny tieň a Elzička už teraz má rozum.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. července 2017 07:44
Reakce na ionicera:

Tomíček je krasavec. Už pěkně vyrostl. 

Online Magráta
8098 příspěvků moje polička 14. července 2017 07:55
Reakce na ionicera:

fešák