Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:01

Noren teď jsem četla článek na aktuálně.cz o tom dokumentu a prasátka z toho teda nevyšla moc hezky  (lstivá, agresivní, neovladatelná atd.). Mají to obecně v povaze, nebo záleží jako u psů na konkrétní rase a hlavně přístupu k jednotlivci? Večer se teda budu koukat, včera jsem zahlédla upoutávku a splnila účel .

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:13

Elzička nosí bundu iba ked plánujeme byt dlhšie vonku a je vietor alebo mráz.  Nie že vybehne na dvor na chvílu. Ale ona je zimomrivá, lebo je to vnutorný pes. A RR celkovo zle znášajú zimu. Ona má problém aj labku dat do snehu a  zo začiatku našľapuje ako baletka. potom už je to dobré, ked sa aklimatizuje. 

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:16

Zina 

Má obleček na zakázku (aby byl oranžový), ale teda ještě jsme ho nepoužili.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:22

Janulik03 my jsme potkaly s mámou v tatrách dva obří pěkně takové měkce oblé dobře živené RR bez oblečku. docela jsem se divila, že jim není zima, to tater bych jim asi oblek pořídila, ale nezdálo se, že by nějak trpěli.

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:39

Jiná Realita sestra má psa vonku. Stále, iba niekedy ho vezmu na chvilu dnu. Ten je zvyknutý a potom nepotrebuje oblek. A ked je echt zima, čo tuto zimu teda ešte fakt nebolo, tak mu zakuria v bude, prípasne prespí v zimnej záhrade. 

Elzička ale je fajnovka najväčšia a tá teda eee. Ale tak ona je fakt stále dnu, von chodí iba vybehat sa a vtedy to nepotrebuje. Dlhšie prechádzka vo vetre je vhodný čas na bundu. Tuto zimu ju mala oblečenu 3x. 

Naše kočky su uplne rozdielne tiež. Murko, kucúrik je stále vonku a ked ide dnu, tak max. za pol hodinu čaká pri dverách. Zatiaľ čo Micka  tá ked sa dostane dnu, tak nie je možné ju dostať von. Obaja sú väčšinu času vonku, ale akonáhle prídem domov, Micka ide dnu a Murko iba nakukne. Na noc s vonku a spia jeden v garáži a druhý neviem kde. Ale vypasení a spokojní sú obaja. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:39

Zina suhlasim. sice obliekam, aj ked je mierne nad nulou a ked fuka studeny vietor, ale Blačko uz je postarsi pan, nebudem riskovat zapal klbov a pod. a pri Zunke a jej inkontinencii tiez nechcem pokusat osud (aj ked pravda je, od marca som jej nedavala sirup a stale jej to drzi, ziadne mlacky zo spanku, velmi sa tesim :-) obliekam cestou na cvicak, ak ideme peso alebo aj na prechadzku, ked ich mam na vodzkach. ale na cvicaku vyzliekam, prip. ked maju psiny niekde na zahrade "volno" a mozu behat - to sa zahreju. 

a tiez mam velke stastie na sikovnu kamaratku, ktora im usila super vetrovky - kedze to bola jej premiera, mali byt povodne na lietanie po zahrade, aby ich v tom nikto nevidel :-D ale su perfektne! nosia ich normalne von.

a uplne najzlatsi su, ked idu obaja v zltych vetrovockach, to mi je vzdy smiesno, ze vyzeraju ako z filmu It :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:43

KoraKora janička24 dzizisketa Zina tolko krasnych ciernych psov 

janička24 Medved je dobracisko, vidno mu to na ociach :-) 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:43

Můj potomek vlků pochopitelně se zimou nemá problém a neměl ani jako malinký štěňátko. Co mu vadí, je vítr do uší, to trpí. Ale s tím mu asi nepomůžu, čepici by asi nesnesl 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:05

Zizinka nosí tričko furt, i doma (protože by si mohla rozškrábnout ty jizvy, co má na zádech), Ven chodí buď v mikině, nebo, pokud je míň jak pět, v kabátku. Má krásnej červenej vánoční, s modrými lemy (šila jsem). Má skoro holá celá záda a levou kyčel, takže bych to neriskla. Možná, až dohojí a zasrstí, zkusím ji přestat v létě oblékat, ale že by chodila jako chodíval Inkoustek frajírek i v -10 jen ve svým vlastním kožíšku teda nepředpokládám.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:15
Reakce na Krehutka:

Noren teď jsem četla článek na aktuálně.cz o tom dokumentu a prasátka z toho teda nevyšla moc hezky  (lstivá, agresivní, neovladatelná atd.). Mají to obecně v povaze, nebo záleží jako u psů na konkrétní rase a hlavně přístupu k jednotlivci? Večer se teda budu koukat, včera jsem zahlédla upoutávku a splnila účel .

​Prosim, nebyl by link na ten clanek? Ja porad snim o tom, jedno si poridit, tak sbiram informace...

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:17

Krehutka Dekuji 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:21

Krehutka Aha. Tak myslim, ze prase si opravdu porizovat nebudu 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:25

MP Marge tak podle jednoho článku bych se nerozhodovala, třeba Noren občas přispívá, takže ji prasátko ještě neohlodalo, a to ho má myslím v bytě. Mně taky pes podhrabal kus zdi, protože se nudil - moje chyba, sežral několik kusů spodního prádla a levých bot - taky moje chyba, protože jsem bordelář .

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:26

MP Marge zda se ze jde o mazlika pro obzvlast zaryte masochistky;-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:26

MP Marge https://magazin.aktualne.cz/televize/kousou-je-do-krve-demoluji-domacnost-sezerou-dvere-presto-pa/r~0c6f59befd3511e786cf0cc47ab5f122/?_ga=2.222096024.1260890579.1516314908-799021266.1466725805

​"Dokument mimo jiné vykresluje její domácnost, v níž žije s manželem, batoletem, dominantním psem a dominantním prasetem."

"U nás doma to vypadalo tak, že prase se snažilo zabít manžela a psa, pes se snažil bránit manžela a zabít prase. A takto jsme žili rok a půl zpočátku v garsonce na třiceti metrech čtverečních. A zvládli jsme to."

Dnes už bydlí v domku za Prahou s velkou zahradou. Tuto změnu využila Kamila i k tomu, že se ujala ještě jednoho prasete, obzvláště agresivního a nezvladatelného, jež nebydlí v bytě, nýbrž na zahradě.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:36

No ja si rikam, ze s nekterymi temi majiteli nebude neco v poradku...

Je pravda, ze ja jsem poznala jen jedno bytove prase, ktere tedy take strasne vyrostlo, ale chovanim clanku neodpovidalo - bylo velice hodne. 

Tak snad to v realu neni takova katastrofa, ale ten clanek me fakt vydesil, nektere ty pripady jsou na psychiatra - a rozhodne ne pro to prase 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:36

palahniukowa no pro masochisty, jak píše viktorka_od splavu 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:46

Potrefenáhusa predpokladam, ze v clanku je opisany extrem, ale aj tak  mat doma zviera, ktore vazi viac ako ja a este je "nezvladatelne" - je jedno, ci je to pes, prasa, ponik - 

MP Marge s poslednou vetou absolutny suhlas. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 15:48

palahniukowa no aspoň vo ty děti že se ty lidi nebojej?