Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Noren
616 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 20:27

Krehutka Zatím mě sice nesežral, ale občas se nemůžu zbavit dojmu, že by rád

Co se týče chovu prasátek, tak podle mě záleží jak na povaze, tak na výchově. Bude to znít asi hnusně, ale na Kvida platí "pár facek". Ne, že bych ho nějak mlátila, ale když udělal něco hodně špatnýho, tak jsem ho prostě pleskla trochu po rypáku...Mám dojem, že kdybych to nedělala, mám doma něco podobného, jako v tom článku. Hodně záleží, jestli je to samec nebo samice. Kamarádka si pořídila samičku a ta jí několik let  kousala a útočila na ní. Ale jako fakt zákeřně, třeba v noci ve spánku, nebo kolem ní nemohla projít, měla pořád modřiny...Prostě to pro ní byla konkurence. Já jsem si Kvida pořídila ještě v době, kdy jsem byla na škole a on pak dost těžce nevycházel s mým tátou. Sice si nikdy nedovolil kousnout, ale šel po něm dost agresivně a trvalo to tak 4 roky minimálně, než se spolu naučili vycházet.

Jinak znám fakt šílené případy, kdy prase totálně ovládlo domácnost. Historky, kterým bych snad ani nevěřila, kdybych neviděla na vlastní oči a ty lidi neznala. Přiznám se, že i když je Kvido proti jiným fakt zlato, tak jsem měla několikrát hodně silnou chuť ho "dát pryč", protože to s ním bylo někdy naprosto k nevydržení. A to, co tady někdo psal, že někteří chovatelé jsou na psychiatra, tak pod to bych se bohužel taky podepsala. Sama jsem musela odejít z klubu chovatelů kvůli dost hnusným útokům v době, kdy jsem to s Kvidem těžce nezvládala...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 21:39

Janulik03 prosím si pak info o havranovi! mně všichni krkavcovití a příbuzní fascinují, protože jsou opravdu chytří, minimálně někteří. 

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 21:49

Janulik03 Ano, jsou velmi chytří, majetničtí a teritoriální. Prý není lepší hlídač, než krkavec.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 21:52

Noren A tušila jsi tenkrát, že může přerůst?

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 08:21

Sweet Potato Právě, že netušila. Měl mít 8 kilo, když ho hodně překrmím tak 10

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 08:31

Jiná Realita znami meli krkavce a teda sla z nej hruza. samozrejme zavrenyho ve voliere.

49114 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 08:33

Noren  tjo na jednu stranu respekt, ale stejne si furt rikam, proc? stoji to za ty trable?

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 08:50

Janulik03 a nevíš kde k tomu havranovi kamarádka přišla? Jednu dobu jsem se o ně dost zajímala, ale nesmí se chovat. V ČR tedy, můžou se pouze opatrovat pokud ho třeba někde najdeš zraněnýho, ale jak ho pořídit jinak nevím...stejně tak vrány.

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 09:15

ice myslím, že od chovateľa a musí sa niekde nahlásiť za poplatok. Moc o tom neviem, nebývame v osobnom kontakte často, viac si píšeme. Ale popýtam sa. Aj som zvedavá nanho, len viem, že to nie je žiadny maznáčik. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 09:18

Janulik03 Aha, tak u vás to bude asi jinak, ale budeš hodná když se zeptáš, docela by mě to zajímalo.

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 11:32

Moje mamka má krkavce a tedy jde z něj respekt, ale na mamku je hodný, nechá se hladit, nosí ho na ruce a fakt skvěle hlídá. Umí taky štěkat a mňoukat, jelikož to odposlouchal od dalších zvířat. Zvládá i jednodušší věty, ale moc se mu nechce mluvit, když je někdo venku. Je ve venkovní voliéře, museli ji však velmi dobře zabezpečit, protože je schopný odkoukat, jak klec otevíráte a později si ji otevře sám. V ČR jsou chránění, naši k nim přišli tak, že byl jako malý zraněný v záchranné stanici a odtud si ho ze známosti vzali do opatrování.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 11:56

Noren  tjo na jednu stranu respekt, ale stejne si furt rikam, proc? stoji to za ty trable?

​No a jaká je jiná možnost?

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 11:57

Allania Mně je líto krkavce, kterého už roky mají u jednoho domu na Vyšehradě. Přijde mi, že tak chytrý pták musí sám v malé voliéře strádat.

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 11:58

Krehutka 

Zřejmě sníst pašíka

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:06

viktorka_od splavu Ono moc možností není...A navíc je to člen rodiny, jen tak se ho zbavit prostě nejde. Ale Kvido je oproti jiným zlato, takže ani není důvod. Ale já ho mám ráda a nedala bych ho

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:06

dzizisketa Takových případů bohužel už taky pár bylo...

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:20

Noren a preto som sa nikdy nekamarátila s domácimi zvieratami ako sliepky, zajace a prasiatka. 

Inak už som párkrát mala chuť Elzu dat na porážku, ked bola príliš nespútaná. 

Nieeeeeeeee, kecám

49114 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:36

Krehutka venovat:-) dzizisketa tak vlastniho mazlika bych nesnedla

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:36

viktorka_od splavu + palahniukowa 

Já ty řeči o dominantních zvířatech beru trochu s rezervou, jeden čas to byl hrozně módní termín, a každej druhej nevychovanej pes byl hned "dominantní".

Myslím si, že skutečně dominantních psů je málo, ale jestli tam tomu fakt tak bylo a bylo tam k tomu ještě stejně útočné prase, tak si myslím, že to pro ty lidi bylo (skoro) o život.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:40

tak vlastniho mazlika bych nesnedla

​já možná jo!

(ale chtělo by to asi větší pekáč)