Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 04. února 2018 11:39

Jiná Realita jo, snopky občas jsou v pohodě

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. února 2018 11:41

Se priznam, ze ja se vubec nebojim toho, ze bych Zizika prilehla (kdyz byl jeste Inkoustek, bylo to trochu narocnejsi, vybalancovat dve zviratka a moji spaci polohu). 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. února 2018 12:21

999 No Amy veľmi o hladkanie nestojí ale Percy by sa mojkal stále. :D Dúfam že mu to vydrží 

jinx Bledule Renusatko No je to poklad, vôbec som nedúfala že tam vydrží sedieť, z fotky mám veľkú radosť. 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 04. února 2018 16:59

Jiná Realita myslim ze susedia maju tvojho Pupicka. Pozorovala som ho oknom. Priniesol si k branke v zuboch kartonovu krabicu. Najprv ju pohadzoval, potom rozcupoval na marne kusky. Zmizol a vratil sa s botou. Tu chcel zahrabat, ale neslo mu to dobre. Tak odisiel a priniesol plechove vedro. Zoparkrat s nim tresol o zem a teda to bol riadny buchot. Vtedy vybehol sused a krical na osa, kam zmizli solarne lampy, ktore lemovali vstupne schody. Potom som este pocula suseda ze ho asi zaskrti a ze preco vytrhal ten zivy plot. A to bol jeden den. Pred chvilou som pocula akonsa sused rozprava so psom: “ty somar sprosty, este jedn pruser a ideme z domu obaja, no mam to ja potrebne? Takeho lotra? Kedy z toho vyrasties?”

no aj luto mi ich je 

pes je krizenec labradora a vlciaka a ma cca 10 mesiacov. Malucky.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:17

Janulik03 

pupek má absťák už hned ráno - první, kdo vyleze na dvůr, se stane předmětem naprostého šílenství, pes běhá hore dole, doleva doprava, hází kosti, není možné ho nijak zklidnit  

nevím, nakolik s ním soused chodí ven, ale možná má málo pohybu a aktivit. pup potřebuje denně aspoň jednu hodinovou procházku s házením míčku a běháním do kopce, a ještě jednu aspoň půlhodinovou s házením dvou míčků naráz. to je minimum, aby nezbořil dům. je jedno, jaké je venku počasí, i kdyby čagany padaly, tohle musí být. ideální by myslím byly tak tři hodinové během dne, ale to prostě nezvládám.

pupík bude mít dva roky...a konečně začíná být trochu klidnější 

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:24

Dam sem jednu z utulkacov. Misko sa ide ockovat. Strach ma preveliky, vidiet mu to na zrenickach, ale bol statocny.

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:27

A este moje krmitko. Fotene z okna.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:30

Micuska Krmítko i s ptáčky ... jako z pohádky! 

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:36

Dalia Chodim fajcit na terasu a to krmitko mam ako kino. Skoda, ze nasu vevericku co chodila na orechy vlani preslo auto. Nasla som ju na hlavnej ceste, kusok od nas .

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:57

Jiná Realita sused nikam so psom nechodi. Tu sa to moc nerobi, prechadzky so psom, iba par ludi. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:09

Janulik03 u nás to taky neletělo...pak začala chodit se psem máti (za což si mimochodem vysloužila nemálo blbých keců)...a poslední dobou už chodí určitě tak sedm osm domácností pravidelně každý den.

celkově se situace pro psy tady zlepšuje, dřív jich byla polovina na řetěze a zbylá polovina v kleci. to dnes snad nemá už nikdo.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:17

Jiná Realita tu su velke dvory, psy pustene a Nikto nerobi poemech z vencenia. Len nemaju potrebu, ale nekkmentuju ked ideme s elzou. Pristavime sa, psy sa pozdravia cez plot. Potom je tu par takych, co vencia vonku, ale zas netuzia po spolocnosti inych spoluvenciacich. My mame spolocny plot a ked sme vonku, tak psov pustime, nech sa hraju pri nas.. tento mladoch sa naucil otvorit branku k nam a zoparkrat ma cakal na dvore ked som prisla z prace. Potom sme museli dat medzi nas kovovu branku a poriadny zamok. Je to sikovnicek. 

Offline Magráta
8130 příspěvků moje polička 05. února 2018 08:19

paktofonika to je fakt krásná fotka, můžu se zeptat, kde to je?

Offline Magráta
8130 příspěvků moje polička 05. února 2018 08:23

999 Ota je fešák, ale je to takovej truhlík

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 05. února 2018 08:29

Magráta To je někdy u chapů stejný....

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. února 2018 09:12

Magráta Je to lesopark Brezina v Trenčíne. Konkrétne toto miesto je len pár krokov od hradu. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 05. února 2018 09:19

Jiná Realita Bydlíme ve 20tisícovém městě, na řetěze a v kleci jsme tu snad žádného psa neviděla, ale kolem domů je pořád 30-50 % těch, co snad nebyli nikdy venku za plotem. Je mi jich docela líto, jediná jejich zábava je, že celý den lítají kolem plotu a těší se, až půjde někdo okolo, aby na něj mohli zuřivě štěkat. 
Pravda je, že se to postupně zlepšuje, ale jde to docela pomalu.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. února 2018 10:57

Zina v mužovej rodine zastávajú presvedčenie, že pes na reťazi je šťastnejší - pretože môže byť vonku. Muž bol o tomto presvedčený tiež, kým som ho nepresvedčila, aby sme si zaobstarali psa do bytu. Teraz už súhlasí so mnou, že pes na reťazi je chudák, ktorý čaká, kým niekto z domácnosti vyjde von a povenuje sa mu - a to v jeho rodine majú psi aspoń to šťastie, že svokor veľa pracuje vonku a teda pes má poobede a cez víkendy spoločnosť + ho brávajú aspoň pár krát v týždni na vychádzky.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 05. února 2018 11:19

U nás v okolí je len jeden pes na reťazi cca 1,5m. Ale k nim som teda išla iba raz. So strachom som sa modlila, nech reťaz vydrží jeho zúrivé skoky. Neviem teda celkom presne načo ho maju. Všade inde su psy na volno po dvoroch aspon, sem tam vidím kotce, ale pekné, veľké , chránené pred nepriaznou počasia. Ale psov tam nemajú stále, skor ako utočisko psa , alebo ked je treba psa izolovať.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. února 2018 11:45

Janulik03 to je super, ja sa u nás stretávam s tými psami na reťaziach a permanentne zavretých v kotcoch, jeden zo vzdialenejších susedov svokrovcov si zaobstaral 2 stence vlčiaka - pre deti. Kým boli malé, aspoň občas ich brávali von, teraz sú stále zavreté len v kotci, venčiť ich nechodí nik. Jediná zábava pre ne je štekať na okoloidúcich.

Nechápem, prečo si človek zaobstará psa, s ktorým potom nie je v kontakte - pre mňa ideálne by bolo mať dom, v ktorom má pes prístup dnu. cez deň môže byť von kým my sme v práci a poobedia trávi s rodinou, v svorke...