Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 06. února 2018 14:14

Jiná Realita vůůůůbec 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. února 2018 15:04

ice A jak vám jde výcvi a výchova? O čévéčkách a jejich náročnosti se vyprávějí hotové legendy, tak by mě zajímalo, jestli pozorujete nějaké velké rozdíly oproti psům, které jste měli před ním?

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 06. února 2018 19:29

paktofonika a z nove koelkce gucci uz mate urcite vse, ze? :)

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 06. února 2018 23:29

Malý prasisko téměř přestalo pouštět chlupy (cca kilo denně)  Přičítám to mým neobyčejným léčitelským schopnostem (mocně podpořeným přídavky olejíčků do stravy) a nechci slyšet nic o hrozící ukrutný zimě!

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 07. února 2018 05:33

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. února 2018 07:19

Zina Výcvik super, je hodně chápavej, tam moc rozdíl oproti dřívějším psům nevidím. Používám clicker. Chodíme na takovej klasickej cvičák, kde to vede bývalý voják, ale jede na pozitivní motivaci. Povely vydrží plnit tak hodinu denně, pak už je unavenej, nažranej odměn a už ho to nebaví, ale myslím, že bezva, i fyzička se mu dost zlepšuje a ujde tak 5 km (což je legrační, když má uběhnout v dospělosti až 100km a což ho reálně čeká)

Už není ani takový plašan, hodně socializuju, jezdí MHD, chodí do restaurací, miluje lidi hlavně děti, je děsně ohleduplnej k lidem co nejsou úplně ok, třeba bylo zajímavý jak hezky nosil a podrstrkoval šeroslepýmu kamarádovi míček, jak mu ho dával až do ruky a něžně ho pobízel ať háže  A lidi milujou jeho, jít s ním po centru znamená pokecat s tak s 20 lidma, nechat ho pohladit, turisti si ho fotí, kuchaři mu nosí z kuchyně maso.. hrozný pro introverta jako já 

Je docela dominantní, snaží se ze zákazů vytřískat maximum a z postele ho vyhazuju několikrát za noc a ne a ne pochopit, že tam fakt nebude, žebrá úplně neuvěřitelně, oprskle a protivně, je totálně nenažranej. Co může to zničí, před odchodem musím zajistit spodní skříňky, myčku, pračku, koš na odpadky, všechno kam nesmí  pozamykat. Umí vyskočit na linku, otevřít i to s čím já mám problém, sedačka je zralá na přečalounění, sežraná sbírka chilli rostlinek, rozbitej můj vzácnej rtuťovej teploměr (naštěstí trubička se rtutí vydržela)  No a umí se mstít, snad ani nechci řikat jak  Ale půjde to, docela i v noci vzbudí, že chce ven, ale ještě moc nevydrží, chodí doma čůrat a kakat na denní pelíšek, ale postupně se to lepší vzhledem k tomu, že to venku pomalu bere za svoje teritorium. Toho jsem se totiž bála, jak se venku bál tak se nechtěl hnout z místa a tím pádem tam nechtěl ani vykonávat potřebu. Ale láme se to.

Ale srovnat asi nedokážu ani předchozí psy mezi sebou, každej byl jinej a takovej malej knírač, byl daleko hůř zvladatelnej než čv, zato pointr se vychovanej snad narodil.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. února 2018 07:21

baltik No úprimne, kabelka je hrozná ale chlpáči sú nádherný. :D

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:18

paktofonika jo, kabelka vypada jako by ji mamince upravila tvoriva dcerka :)

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:20

ice 

To musí být úplný ňuňánek (mé oblíbené slovo)! A smím-li se ptát, co s ním máš v plánu na 100 km?

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:29

dzizisketa běhám dlouhý trasy, bude bodyguard.

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:37

ice 

100 km? (Ještě jsem chtěla dát smajla, co si plácá mokrý hadr na čelo). Hustý!

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:40

dzizisketa no  

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:45

ice 

Já se včera plácala po zádech za šest, ale já jsem holt založením kavárenský povaleč I když jsem jednou půjčila psa v zápřahu kamarádovi, co běhá tyhle ultratraily, tak říkal že dobrý, ale moc rychlý na něj

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:50

dzizisketa Já právě nechci mít psa uvázanýho při sobě,ale aby dokázal běžet na volno. Ono to je fakt megarychlý když pes táhne, ale to bych nedala. Ale zase se běhá v přírodě a nemělo by být nic, co by ho vyrušovalo. Mým cílem je, naučit ho, že když běžíme, je to práce a nic jinýho neexistuje dokud se práce nedokončí. Shodou okolností, Joeyho nevlastní sestra z minulýho vrhu, to přesně takhle zvládá tak uvidíme 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:54

Potrefenáhusa Úsvit Godzily.

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:55

ice 

To zní úplně pohádkově Sranda, jak si člověk může vybrat plemeno, přesně podle toho, co je mu nejbližší (i když my měli spíše balíček s překvapením z útulku), mně to furt udivuje, co všechno ti psi dokážou s lidma dělat.

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:55

ice teda držím palce, jak jsou na tom vlastně čévéčka s loveckým pudem? Rufíka to až zas tak nezajímá, takže mi to přijde celkem zvládnutelný, ale s čendou to byl v lese celkem hardcore.

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:55

Bledule To byl Soumrak

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. února 2018 10:03

ice 100km? Wow, obdivujem ťa.

To ja zabehnem so psom sem tam 3 a padáme obaja na hubu. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. února 2018 10:04

Potrefenáhusa bohužel loví. Úplně se děsím, až pojede na chalupu a tam na náměstí rybník plnej čerstvých kachýnek, uličky s pobíhajícíma slepičkama a šíroširé lesy plné srn  O víkendu skočil do vody za divokou kachnou, ale bylo to dost studený tak to tam dlouho nevydržel a ulítla chuděrka jen tak tak, je to trdlo rychlý.