paktofonika ja to nejak s doplnkami nehrotím, mám nejaké morské riasy a pivovarské kvasnice - riasy dávam, ak nedávam dlhšie ryby, kvasnice začal vypľúvať, tak mi doma stoja...Väčšinou dávam len mäso + zeleninu, ovocie moc už nechce, ulakomí sa občas na niečo čo jem ja, tak to mu dám aj mimo kŕmnej dávky. Akurát mäso/zeleninu cca každý druhý deň polievam olejom (tý čo používam aj na varenie - olivový, kokosový, tekvicový atď) alebo mu ráno s kosťami dám aj kúsok masla (to sa už naučil a stepuje pri mne vždy, keď si robím raňajky
). Cca 1x týždenne má mliečnu večeru a občas pre spestrenie dostane k večeri alebo po bežkách varené/pečené zemiaky, cestoviny alebo vločky.
Stravu priebežne upravujem podľa hustoty stolice, ak je moc riedka, pridám na kostiach, ak moc tuhá, uberiem kosti, pridám zeleninu, trošku oleja a mäso.
Kosti dávam ráno, mäso večer.
Cca 2x mesačne držky (kým mi vonku vyžieral exkrementy, tak aj 1x týždenne) - tam potom treba rátať s tým, že aj stolica na druhý deň je väčšia a častejšia, vnútornosti má raz za 7-10 dní, tie sa mu snažím nedávať viac dní po sebe, lebo máva z toho občas hnačky.
Inak nejak nehotím ani tú skladbu, že určité % kostí/mäsa/ vnútorností, odhadujem od oka a zatiaľ problémy nemá.
Ryby inak kupujem čerstvépre ľudí v akciách, z barfshopov mi rybacie balíčky (mletý losos, treska a pod.) nechcel žrať a v tomto sa mi ešte ani raz nepodarilo natrafiť na to, že by mali filety z ryby (mávajú len tie piliny a to nechcem).
Inak zeleninu potom strúham na drobno, inak má tendenciu ju vyhŕňať, listovú zeleninu krájam nadrobnučko, pečenú/varenú zeleninu žerie aj samú - asi mu viac chutí.