Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 10. února 2018 18:55

Naco by pouzivali voditka,ved ich psikovia su slusne vychovani  toto ma vytaca u nas v parku-tabule "volny pohyb psov zakazany" a vacsina psov navolno,len ta moja bestia na voditku,aby niekoho nezozrala 

Som zvedava,ako to u vas dopadne,ci sa nieco zlepsi.Kazdopadne drzim palce.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 10. února 2018 18:56

Teda ale ne že by Otíček nepotřeboval dostat za vyučenou... z plachého sirotka se stává pěknej rozmazlenec. Jakmile si sednu, už do mě strká packou nebo hlavou, sápe se a vyžaduje drbání... když si lehnu, v tý pikosekundě je u mě a rajtuje mi po břiše... dá pokoj jedině když něco dělám, t.j. stojím. A dneska ráno na mě dokonce štěkal, když jsem dostatečně rychle nevystřelila z postele! Drzej jak štěnice.

Takže šlus, odteď nastane teror, pláč a skřípění zubů! 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. února 2018 19:01

Pustili sme sa s mužom do trimovania psa, zatiaľ čistý čas cca 1 hodina a 40 minút, niečo ide horšie, niečo lepšie, nás bolia prsty a pes nás má tiež plné zuby, nabudúce asi beriem nejakú krátkosrstú verziu  

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 10. února 2018 19:09

Zlato

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. února 2018 19:48

dzizisketa bozi foto 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. února 2018 19:59

dzizisketa jezis

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 10. února 2018 23:08

dzizisketa nedávej mu to hulení

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 11. února 2018 12:05

Naozaj sa daju zachytit len ked spia

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 11. února 2018 12:52

Janulik03 

Ti teda vyrostli! Mají krásný zbarvení. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. února 2018 13:34
Reakce na DrowRanger:

To Vás len znervózňoval,a by ste kúpili drahšiu verziu. Ja barfujem tak viac menej od oka, tak aby pes nepriberal, ale ani nebol hladný - bežné barf dávkovanie nám prestalo vyhovovať (ale s Rikim veľa beháme, chodíme na túry atď, bežne v týždni je to niekoľko 10+ km prechádzok).

Viem, že z Barf shopov mi nezožerie ryby, z nejakého dôvodu nechce ani králika a zajačinu, tak si frčíme na kuracích chrbtoch z Lidlu (tie má vždy ráno), a na večeru dostáva rôzne druhy mäsa (divinu, bravčové, hovädzinu, kuracinu).

2x týždenne dávam vnútornosti, minimálne 2x mesačne neprané držky a zeleninu pridávam od oka. 

Ak dávam viac dní po sebe chudé mäso, polievam to olejem alebo dám psovi lyžičku kokosového alebo masla navrch mäsa.

Občas pre spestrenie dávam na raňajky alebo večeru kefír/biely jogurt alebo tvaroh s jogurtom.

Ovocie už nedávam, pes nemá rád sladké, občas ak ja jem marhule, jablko albo niečo kyslejšie, tak si pýta, vtedy mu za povel dám ovocie ako odmenu.

Psovi zatiaľ nič nechýba, srsť má krásnu, lesklú, žrať mu chutí, aj keď čím je starší, tým viac vyberá.

Potom odporúčam (aj keď kým je šteňa malé, zje čokoľvek) zeleninu strúhať najemno a miešať do mäsa, môj má tendencie väčšie kúsky vyhŕňať alebo vypľúvať (neplatí pre brokolicu, tú hryzie ako kosť :D )

Inak kým bol Riki šteniatko, kupovala som viac mleté mäso + mleté kuracie skelety, ale tvrdé kosti (hovädzie atď) som mu dávala normálne vcelku, len teda hrýzol pod dozorom.

​Už je to teda dávnejšie čo si písala, chcela by som ťa len poprosiť o info, z ktorého barf shopu objednávaš. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. února 2018 13:48

paktofonika objednávam odtiaľto: https://barfer.sk/ , kvalita mäsa sa mi zdá veľmi dobrá, nič nesmrdí, muž minule skoro navaril večeru z kuracích pŕs pre psa . Jediné čo je pre mňa nevýhoa, je nutnosť objednávať za miimálne 40,-Eur, čo mi vychdáza na cca 13kg mäsa + štítky na sáčkoch sú z dákeho dôvodu po maďarsky.

Ale inak odporúčam hovädzie mäso, divinu - pekné kúsky, nie je to taký odpad ako z iných barfshopov čo som skúšala, kuracie prsia sú normálne prsné rezne pomaly v ľudskej kvalite. Držky a ryby mávajú často vypredané.

Jediné čo sa mi nevyplatilo boli kuracie kosti (hlavy, trupy, beháky), tie pes nechcel žrať a brala som mu odtiaľ aj hovädziu kosť a tá bola na dĺžku väčšia ako on  Čiže kosti a kuracie trupy kupujem z mäsiarstva a Lidlu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. února 2018 13:59

DrowRanger Super ďakujem. Presne tento eshop akurát prezerám. Totiž dnes som išla objednať granule pre psov a teda je to fakt pálka to im radšej za zvyšné prachy nakúpim hračky a iné potreby. Na tri mesiace to vynde 150€ cca a to sa Percymu stále zvyšuje dávka takže za pol roka by sme boli na 180€ na tri mesiace. Ty si písala že to vychádza pre 12kg psa asi 25€ na mesiac. Tak to už je rozdiel čo :D Prepáč že ťa s tým otravujem, kupuješ odtiaľ aj doplnky? POzerám že mnoho vecí nemajú na sklade.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 11. února 2018 14:07

dzizisketa boží fotka  A vůbec všichni tady jsou úplně boží.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 11. února 2018 14:09

Danův zoubek 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. února 2018 14:10

paktofonika ja to nejak s doplnkami nehrotím, mám nejaké morské riasy a pivovarské kvasnice - riasy dávam, ak nedávam dlhšie ryby, kvasnice začal vypľúvať, tak mi doma stoja...Väčšinou dávam len mäso + zeleninu, ovocie moc už nechce, ulakomí sa občas na niečo čo jem ja, tak to mu dám aj mimo kŕmnej dávky. Akurát mäso/zeleninu cca každý druhý deň polievam olejom (tý čo používam aj na varenie - olivový, kokosový, tekvicový atď) alebo mu ráno s kosťami dám aj kúsok masla (to sa už naučil a stepuje pri mne vždy, keď si robím raňajky ). Cca 1x týždenne má mliečnu večeru a občas pre spestrenie dostane k večeri alebo po bežkách varené/pečené zemiaky, cestoviny alebo vločky.

Stravu priebežne upravujem podľa hustoty stolice, ak je moc riedka, pridám na kostiach, ak moc tuhá, uberiem kosti, pridám zeleninu, trošku oleja a mäso. 

Kosti dávam ráno, mäso večer.

Cca 2x mesačne držky (kým mi vonku vyžieral exkrementy, tak aj 1x týždenne) - tam potom treba rátať s tým, že aj stolica na druhý deň je väčšia a častejšia, vnútornosti má raz za 7-10 dní, tie sa mu snažím nedávať viac dní po sebe, lebo máva z toho občas hnačky.

Inak nejak nehotím ani tú skladbu, že určité % kostí/mäsa/ vnútorností, odhadujem od oka a zatiaľ problémy nemá.

Ryby inak kupujem čerstvépre ľudí v akciách, z barfshopov mi rybacie balíčky (mletý losos, treska a pod.) nechcel žrať a v tomto sa mi ešte ani raz nepodarilo natrafiť na to, že by mali filety z ryby (mávajú len tie piliny a to nechcem).

Inak zeleninu potom strúham na drobno, inak má tendenciu ju vyhŕňať, listovú zeleninu krájam nadrobnučko, pečenú/varenú zeleninu žerie aj samú - asi mu viac chutí.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. února 2018 14:13

nellielovett Super fotka!! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. února 2018 14:26

DrowRanger Ďakujem za zhrnutie. Ja sa práve bojím odchýliť od doporučovaného aby som im neuškodila. Už som si prečítala tu doporučovanú knihu asi 3x aby som si bola istá. Zeleninu a ovocie majú veľmi radi, olej im pridávam kokosový, lososový som nedávno vyhodila. Zdal sa mi byť starý, ulakomila som sa na veľké balenie a neuvedomila som si že také balenie je nadlho. Ryby im veľmi nejdú, ale kupovala som len sušené, možno im bude čerstvá chutiť viac. Bojím sa im dávať hlavne kosti. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. února 2018 14:32

paktofonika kostí sa vôbec neboj, môžeš začať mletými zmesami kostí pre šteňatá, aby si zvykli ak sa bojíš, že by to nepohrýzli, ale Riki kosti miluje. Akékoľvek, čím väčšie, tým lepšie . Inak s kuracími kosťami si určite poradia bez problémov, hovädzie a bravčové sa budú snažiť rozhrýzť, náš ich spracúva aj nieľko hodín vkuse.

A čo sa týka nákladov, tak naposledy som brala za cca 40,-Eur nejakých 13kg mäsa v novembri a ešte stále mám pol mraziaku 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. února 2018 17:10
Reakce na nellielovett:

dzizisketa boží fotka  A vůbec všichni tady jsou úplně boží.

​Ta vaše taky!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. února 2018 18:27

nestihla jsem to vyfotit... na ulici jsem potkala stene jorksira... vedle sel holub, hadejte, kdo byl vetsi