paktofonika Riki má tiež rád šalát, špenát, kapustu, varenú/surovú mrkvu alebo mu uvarím zeleninovú mrazenú zmes, ale tú ostricu berie ozaj ako lahôdku, vačšinou sa ju snaží zožrať už cestou vo výťahu, samotnú, čo pri inej zelenine moc nerobí. Čo viem, tak chutí väčšine psov - to je len taký nápad na obmenu zeleninovej prílohy ak si na to spomenieš, predsa len nerastie celoročne.
Chlpáči a iné
barbucha odporúčam túto stránku: http://www.manwe.eu/index.php/coje-to-barf , na pravej strane je tam kopec článkov k Barfu, autorka myslím o tom napísala aj knihu. Má tam aj príklady jedálnička + tabuľku, podľa ktorej vypočítať koľko čoho má pes dostať.
Dospelý pes by mal dostať 2% v mäse, kostiach a prílohách (buď len zelenina a ovocie alebo aj napr. cestoviny, ovsené vločky - podľa toho, či psík potrebuje pribrať alebo nie) svojej váhy - ale psa treba odsledovať, či nechudne (ak teda nepotreboval schudnúť) alebo nepriberá. U nás 12kg pes dostáva ráno 1 kurací trup a večer 150g mäsa + zeleninu a trochu oleja, v dni, kedy má väčšiu fyzickú aktivitu (buď dlhá prechádzka, bežky alebo beh) mu dávam na obed po tom ako sa vrátim kyslé mlieko (je hladný a bez toho nezaspí...).
Dík za ten odkaz, kouknu se na to. On to nebude problém - maso bude dostávat to samý jako dosud, jen ne vařený. Stejně už kupuju jen "lidský", když to musím skladovat v jedný lednici, tak mu nic špatnýho nehrozí. Zeleninu a ovoce jí běžně i jako přílohy, páč má bezlepkovou dietu
nemá žádnou alergii potvrzenou, ale pravděpodobně nějakou trpí, jak měl ty problémy s ušima, tak mi právě radili hypoalergenní dietu a dost se díky tomu vylepšil, i kondici má proti původnímu stavu super. Tak teď eště ten barf a bude jak novej
barbucha Aha.
Takže fotka na první straně toho vlákna - to je Otíček č. 1.
My dáváme 20 dkg kostí (ráno) a 20dkg zeleniny+40 dkg masa (večer), což jsou 3 % hmotnosti psa. Hrníček od kefíru dostává na vylízání pokaždé, když si ho dám ![]()
ja jsem aktualne na 8% a Inkoustek dostavak nejvic dokonce 12%. Krysarik nesmi spadnout pod 7%, maj rchlej metabolismus, takze kdyz nesni dost, hubnou...
dzizisketa Solathis tu je krásne vidieť, aký je ten Barf rôznorodý
my tiež nejdeme tabuľkovo, skôr pocitovo, zas mi je aj ľúto keď vidím,že pri odporúčanej dávke je hladný + hone fyzickej aktivity, tak nech sa nažerie, zaslúži si :)
já krmím takovým skoro barfem psa i kocoura a mám pocit, že poslední dobou toho kocour sežere víc než pes
v poměru k váze nepochybně, ale dnes toho vdechnul tolik, že to snad bylo víc i na váhu.
barbucha Presne ako píšu ostatný, záleží to od konkrétneho psa. Amy dostáva 3% svojej váhy a Percy 5% svojej váhy. Obaja majú rozdielnu dávku takže všetko musím značiť čo je pre koho. Ja sa aktuálne riadim podľa knihy Barf od pani Novosádkovej je tam veľa informácií takže pre mňa ako začiatočníka je táto kniha super. Ešte sa tak trochu riadim tabuľkami a doporučeniami v knihe pretože sa trochu bojím aby mali všetko. Ráno dostávajú kosti a poobede misku s mäsom a zeleninou, semienkami a i. Ako olovrant dostali predvčerom cottage a to bola teda pochúťka
Dávam aj vajíčko ale bielko vždy varím, žĺtko surové a škrupiny nepoužívam. Až natrafím na prepeličie tak skúsim kúpiť.
DrowRanger No oni tú trávu majú radi, vonku sem tam niečo utrhnú. Nuž až jedného dňa narastie(zatiaľ to na jar nevyzerá) tak natrhám :)
paktofonika krepelci vajicka u nas maji v Tescu
baltik Aj sa mi zdalo že som ich tam videla ale dlhšiu dobu som tam nebola. Skúsim zohnať domáce a ak nie zájdem do Tesca. ![]()
paktofonika nevim, kvuli cemu shanite domaci vejce/varite bilek. Pokud je to kvuli salmonele, tak bych jen chtela upozornit, ze domaci vejcr jsou promorena salmonelou mnohem vic. Je to dusledek chovu a taky ockovani.
711990 Nie nie salmonela ma nenapadla, kupujem vajíčka od farmárov bežne pre svoju spotrebu hlavne kvôli chovu a viac mi sedia. Nemyslela som domáce ako zo záhradky babky od vedľa. A varím bielok kvôli avidínu. Ako píšem, idem podľa knihy a tam sa to doporučuje. A nemusíš mi vykať.

Potrefenáhusa kočky a voda ![]()
Jé, já o našem kocourovi taky říkám, že jídlo vdechnul, je to hroznej fofr.
Já taky v aktivnější dny trochu přidám, resp. když mám kus kosti o váze 220 g, tak těch dvacet z toho neokrajuju a lupnu jí to celé
Začínali jsme na kilu celkem, ale to nabrala za necelé dva týdny tři kila a skoro se mi nevešla do postroje
Tak jsme to snížili na 800 g, ale ještě přidáváme 4 pumpičky lososového oleje teda.
Jinak jí dávám, co mě zrovna zaujme v barfshopu v nabídce, dneska bude k večeři třeba koňské maso
Jednou týdně dáváme dršťky. Kosti taky co se nám líbí, kostry, krky, křídla i pařáty, vepřové celé a žebra, řezané morkové jen tak na volnočasové vylízání morku. Ale Boňule sežere cokoli, co smrdí masem, blila akorát po králičích hlavách, tak ty už nekupujeme.
dzizisketa konské som ešte neskúšala, keď objednávam, vždy je vypredané. Momentálne hodne kŕmim divinou, na prestriedanie hovädzina a kuracina + ryby, pár krát sa mi podarilo kúpiť hovädzinu zmiešanú s kačacím. Raz za cca 5-6 dní kŕmim vnútornosťami alebo držkami, zelenina každý deň + trochu oleja alebo masla a ráno máme rituál, kým si ja chystám raňajky, pes dostane plátok masla ![]()
Koľko inak Bonnie váži? Celkom ma to zaujíma, ja ráno dávam trup (cca 70-80g) a večer 120-150g mäsa podľa aktivity, Riki má necelých 12kg s tým, že väčšie prechádzky (6+km) dávame 3-4x týždenne (s mužom miesto prechádzok cez zimu bežkoval, to bolo 2-3x v týždni 10+km a teraz budú zas behávať, tých 5-7km obdeň).
26 kilo. Začínali jsme na 27 kilech, ale zároveň s přechodem na barf jsem s ní začala poctivě trénovat a myslím, že jak ještě trochu nasvalila, tak to kilo váhy dolů jí prospělo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.