Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 21. března 2018 21:54

Dalia Myslím, že s láskyplnou pevnou rukou to bude dobrý. Ale je třeba počítat s tím že je třeba hlídat poměr krmení/pohyb. A s tou pevnou rukou nepolevovat.

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 21. března 2018 21:59

Kokoska Ta podoba!!! A póza je jak na prezidentskou fotku. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 21. března 2018 22:19

Dalia My ho máme.

Hyperaktivní, nezdolný, veselý, skokan, běžec, drzoun, parťák.. Potřebuje přísnou a důslednou výchovu, jinak, jako každý teriér, převezme otěže vlády sám. Naprosto rozdílný od bišona. (má matka, takže znám) 

Mně osobně vyhovuje tím svým temperamentem a neplyšákovitostí. Je do každého počasí, terénu, pro každou srandu. A je to lump! Potřebuje pořád zaměstnávat, bavit se, blbnout, aby se nenudil.

Tomu našemu je už dvanáct, už se trochu uklidnil, ale pořád je to ďábel 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. března 2018 06:16

Dalia ma kolega a rikal, ze to je nekonecny ocean energie. Neunavny, houzevnaty, vyzaduje dlouhe prochazky, hodne akce, behu a pohybu vubec. Tihle terieri nejsou zadne nunatka, ikdyz jsou rozkosni a vypadaji tak  takze jestli jsi pripravena natrenovat s nim na maraton zhruba za tri tydny , tak do toho, aspon tady budeme  mit nove krasne zvire. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. března 2018 06:18

Kohosi zajimala moje vecere 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. března 2018 06:20

A uci se od Bourbon 

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 22. března 2018 06:46

Dalia U toho JRT zvaž ještě jednu věc. Máš bišonka a ten nelíná. JRT líná dost a ty chlupy jsou dost nepříjemné, zapichují se do oblečení. Mám zkušenost s krátkosrstou variantou teda...

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 22. března 2018 06:46

jinx 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 06:47

jinx Princezna 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 07:10

Dalia Hyperaktivita tu už zaznela. JRT naozaj potrebuje veľa a to nielen pohybu ale takisto aj psychickej zábavy. Neustále v pohybe a to v podstate celý život. Mám doma dvoch teriérov s tým že bostoni sú o dosť kľudnejší a v podstate zaberajú takmer celý môj voľný čas. Vo výchove treba byť dôsledný. 

Ale hlavne by som zvážila čo na to tvoj bišon, či sa rád hrá s energickymi psami, či ho druhý pes nebude otravovať, či by predsa k nemu nebolo lepšie mať kludnejsieho parťáka. Moju dvojku zvláda málokto, väčšina psov sa s nimi hrať nechce pretože sú pri hre divoký dokonca pred nimi utekajú aj väčší psy. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2018 07:45

Moc děkuji všem za reakce.

Co se týče mé Jolči, tak se psy si ráda hraje a je poměrně temperamentní. Na druhou stranu nechci udělat chybu a přiznávám, že moc tvrdou ruku mít neumím. Nechci udělat chybu.

Měly/i byste případně tip na jiné plemeno vhodné do bytu, na dlouhé procházky a k paničce, která občas vyměkne? 

Zase abych neklamala tělem - před hodně let jsem měla německého ovčáka, chodila jsem s ním na cvičák. Bývalý manžel měl rotvajlera a já s ním často chodila ven. A oba potřebovali pevnou ruku. Jenže vím, že jsem od přirozenosti měkká, že mám tendenci smutným psím očím leccos odpustit a že přísnost mě stojí značné úsilí. 

A ráda bych tedy pejska, který se nebude muset stříhat.

Také mě napadlo si vzít nějakého opuštěného.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. března 2018 07:54

Dalia já myslím, že vyloženě tvrdá ruka potřeba není, spíš hodně velká důslednost a JRT bude určitě vyžadovat s ním neustále makat a zaměstnávat ho. 

Ze svý zkušenosti můžu psa z útulku jedině doporučit, u mě to byl fakt jeden z nejlepších životních kaufů, se psy zkušenost máš, tak určitě nebude problém vybrat nějakýho pohodovýho menšího psa k bišonkovi. U nás to teda byla láska na první pohled a sbližování nám trvalo asi tak 5 sekund :-D

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. března 2018 07:58

Dalia jinak kdybych si teď vybírala nějaký plemeno, brala bych asi nějakýho malýho ovčáka, furt čumim po šeltiích, po corgim a líběj se mi i šiperky, i když ty bejvaj taky prej dost střelený a uštěkaný, ale my tu máme úplně suprovou.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2018 07:58

Potrefenáhusa Je krásný! 

Je fakt, že myšlenka na pejska z útulku mi nedá spát.  Tak to nechám ještě uzrát. Teď hned se na druhého psa ještě necítím. Zatím jsem po prodělané léčbě celá špatná. Ale časem bych do toho ráda šla.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. března 2018 08:01

Dalia všechno má svůj čas, no, pak určitě nějakýho správnýho vybereš 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2018 08:02

Potrefenáhusa to mame stejnej vkus, taky bych ua sebe brala seltii nebo corgiho;) ale uplne nejvic je Ruficek samozrejme!;)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. března 2018 08:03

barbucha S tou vyžraností máte pravdu, teď jsme od nich objednávala a půlka věcí, co jsem chtěla, nebyla. Ale ti chrtíci jsou .

Dalia  Nad tím JRT ještě podumejte, teď máte myslím bišonka?, a to se nedá moc srovnat. Bišon je super v tom, že umí být i aktivní a sportovní, i se umí vypnout, to s JRT moc nehrozí. Samozřejmě jestli chcete dělat tunu psích sportů, tak je JRT nejspíš správná volba. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. března 2018 08:04

711990 Rufíček jo  totiž liščí miminko, jak ho nazvala nějaká kolemjdoucí holčička na horách :-D

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 22. března 2018 08:11

Dalia 

No a co Lagoťáka? Nelíná, pohodový pes a můžeš si vybrat barvu, aby šla k Jolince

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2018 08:23

Zina Určitě nad JRT ještě popřemýšlím. Nechci se unáhlit. Ano, mám bišonka a s tím "vypnutím" je to fakt. Například když mi bylo zle po chemu, tak se mnou celé dny jenom ležela.

Samantha Vypadají zajímavě. Nic moc o nich však nevím. Budu si muset něco nastudovat. 

Nemusejí se náhodou stříhat?