Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 17. listopadu 2017 14:54
Reakce na jinx:

A co ty fotky z rozpadajících se domů? Špína, nepořádek, zmar, rozklad... nevadí?

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 17. listopadu 2017 20:15

Kaprun mobilem

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 17. listopadu 2017 20:55
Reakce na Berta:

Offline Catherinne
10753 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 23:54
Reakce na Berta:

IG je veřejný? Fotky bývají famózní, ráda bych se koukla. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 08:09
Reakce na Catherinne:

tady

a děkuji :-)

Offline Catherinne
10753 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 08:17
Reakce na Berta:

Díky

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 24. listopadu 2017 21:53

Tak jsem se přihlásila do uzavřené skupiny na FB o street fotografii a je tam tato  kategorie dobře definovaná :

Street Photography - Krátká Definice dle Larry E. FinkALBERT PICH·30. ČERVENEC 2017 Je to obor realistické výtvarné fotografie, která zobrazuje neinscenované scény na veřejných místech. Primárním předmětem jsou lidé, v klidu nebo v pohybu, osamocení nebo ve společnosti, je o každodenních činnostech života (chůze, sezení, stání a čekání, čtení, stravování, mluvení, poslech, smích, snění, pozdrav, loučení, práce, hra, nakupování, sledování umění, na procházce, atd.). Důraz není na osobní identitu subjektu, tak jak je to v portrétování. Na rozdíl od fotožurnalistiky, neobsahuje žádné zprávy a je spíše všedního charakteru; ačkoli hranice mezi fotožurnalistikou a FOTOGRAFOVÁNÍM ULICE jsou často rozmazané. Mnoho z nejlepších pouličních fotografů byli fotoreportéry. Na rozdíl od cestovního/reportážního fotografování, které si klade za cíl nalákat diváka, aby navštívil určité místo, nebo si s láskou připomněl, u pouliční fotografie je místo relativně nedůležité, ačkoli rušná města se zajímavou architekturou jsou běžně k vidění v této tvorbě. Primární důraz je kladen na zachycení letmé kompozice (dočasné uspořádání linií, formy, textury, a tóny - vyvážených v pevném rámu). I když tyto fotografie často dokumentují oděvní styly nebo automobilový design, tyto detaily jsou podřízeny uměleckým prvkům; zatímco v přísné dokumentární fotografii je její obsah důležitější než umění, ve fotografování ulice může být obraz ostrý nebo rozmazaný až impresionistický. Mnoho obrazů má silné grafické prvky, jež posuzovány samostatně - představují zajímavé geometrické vzory.V souladu se extrémním zájmem o kompozici, mnozí pouliční fotografové fotografují černobíle, tak aby ve výsledném snímku barva nerozptylovala. ....A konečně, tón těchto obrazů bývá pozitivní, oslavuje život v jeho prchlivé povaze, v samotném aktu vidění a zachycení a sdílení momentální krásy a mínění s divákem. Larry E. Fink

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 25. listopadu 2017 12:40
Reakce na jinx:

Tak musím říct, že tady ti vůbec nerozumím. :)

Některé zde zveřejněné Bertiny fotky mě taky nezaujaly, a to tak, že vůbec. Ale zrovna ta fotka "zamilovaná holka" nebo "zapalování cigarety" (plus ještě ten zamilovaný pár u výlohy) jsou podle mě perfektní, a u těch teenagerů ("zamilovaná holka") mi ten oděv dokonce sedí - prostě taková "stádní uniforma" tohohle věku, vždyť je to naprosto výstižný! :)

Samozřejmě i obě domeničiny fotky jsou skvělé. Jsou zase trochu jiné.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 23:53
Reakce na Berta:

Moc se mi líbí, jak zkoušíš nové věci, ten IG rozhoně není jednotvárný Moc se mi líbí setkání s fretkou a policisté BTW morální dilema ohledně publikace fotek už jsi si tedy vyřešila? Jinak já jsem konečně ohájila, takže je čas vrhnout se na fotkové resty

P.S. Zrona u těch policistů to v barevné vypadá fakt dobře

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 09:13
Reakce na A666:

No morální dilema jsem řešila a konzultovala v té uzavřené skupině   o streetphoto... neměl by to být problém..ale to už tady asi nemá cenu znovu otevírat.

Hlavně jsem tam zjistila, že jsem měla úplně špatnou představu o rámci  streetu ( a fakt to není o tom, co mají lidé na sobě). A vlastně ani ty mé uvedené fotky do této kategorie až tak  nepatří.  Dostávám tam teda dost čočku, ale je to pro mě výzva a moc bych se to chtěla naučit. Myslím, že street focení je jedna z nejtěžších  kategorií..pak už snad jen válečná  reportážní fotografie. :-) Ale do té se už pouštět nebudu :-) Musím úplně změnit myšlení,  co a jak fotit. Je to strašně rychlé, všude se pletou do záběrů lidé, není  čas na druhý pokus... no  adrenalin jako blázen. 

Vyrazila jsem   na trhy , odvážně jsem vzala už pevnou 35-ku, takže jsem  fotila  víc zblízka... no zvykám si pomalu..

Gratuluji k obhajobě.

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 10:37

Konečně se mi podařilo vyfotit nějaké noční fotky, abych byla alespoň trochu spokojená.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 10:42
Reakce na Noren:

krása,  ta barevná se mně líbí   o něco víc.  Jen se mně zdá, že malinko letí linie věží a domu. Ale jinak moc  pěkná práce. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 10:43
Reakce na Noren:

Tak ty jsou! 

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 10:51
Reakce na Berta:

Díky S liniema já mám problém často, každou chvíli mi něco "padá", takže na tom musím ještě zapracovat.

domenica Děkuji 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 10:52
Reakce na Noren:

zase jdou lehce doupravit... :-)  já jsem na ty linie a horizonty nějak vysazená, moje oko to kamžitě vidí..ale tím ti nechci zkazit radost, protože ty fotky jsou opravdu moc pěkné.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 11:10
Reakce na Berta:

No morální dilema jsem řešila a konzultovala v té uzavřené skupině   o streetphoto... neměl by to být problém..ale to už tady asi nemá cenu znovu otevírat.

Hlavně jsem tam zjistila, že jsem měla úplně špatnou představu o rámci  streetu ( a fakt to není o tom, co mají lidé na sobě). A vlastně ani ty mé uvedené fotky do této kategorie až tak  nepatří.  Dostávám tam teda dost čočku, ale je to pro mě výzva a moc bych se to chtěla naučit. Myslím, že street focení je jedna z nejtěžších  kategorií..pak už snad jen válečná  reportážní fotografie. :-) Ale do té se už pouštět nebudu :-) Musím úplně změnit myšlení,  co a jak fotit. Je to strašně rychlé, všude se pletou do záběrů lidé, není  čas na druhý pokus... no  adrenalin jako blázen. 

Vyrazila jsem   na trhy , odvážně jsem vzala už pevnou 35-ku, takže jsem  fotila  víc zblízka... no zvykám si pomalu..

Gratuluji k obhajobě.

Díky za odpověď a gratulaci mě to právě jen zajímalo, taky to tu enchci dál rozvádět. je fajn, že se posouváš, mě se fakt líbí, jaký máš záběr Skupina je na tohle super, člověk se postupně dostane dál. Rozhodně souhlasím, že street je jedna z nejtěžších kategorií a jsi dobrá, že už bereš jen 35 Jsme zvědavá na výsledky a vývoj

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 11:11
Reakce na A666:

no to já taky, půjde to ztuha... :-)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 11:11
Reakce na Noren:

Hezký Za mě taky barevná, zrovna v tomhle případě vyniká o dost víc (ono u nčních ty ČB fungují jen někdy). Vím naprosto přesně, odkud je to foceno, taky mám jednu z toho místa co čeká na sloření do HDR

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 15:09
Reakce na Berta:

Proč ty fotky do street nepatří?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 15:47
Reakce na Noren:

Musím říct, že ty linie mě nijak neruší. A že jsem si ty fotky pořádně rozklikla, a je to teda fakt pokoukání. Barevná je efektnější, ale nemůžu říct, že by se mi ta černobílá líbila míň.