...a jak ty vůně vnímáš, co se týče kvality - intenzity a výdrže.?.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Drahá já se momentálně vznášìm na křìdlech svěženek, abych za okamžik mohl podlehnout mámenì pižma nejlépe pod rouškou rafinované zeleně. 5, 6, ani 7 na zkoušenì nemám. ![]()
Ještě tu čichám k Ginger&Lime vnìmám jako čistou hlavu vůně. Vypulìrovaný zázvor s krystalickým citronem, přeludóznì pižmo jako kyslìkový přìstroj k prodlouženì chabého života symbiotického páru.
Clementine&Violet étericky optimistická metráž na voňavé vìlì šatičky. Ozonická klementinka se rozvine do lehounce nasládlé klementinkové fialky usazené na hebkosti kůže ošetřené tělovým mlékem s nuancì plátku čerstvé okurky. Aurická jarnì feminnì vůně.
Dodatek k Juniper ...je v nì kus Lalique living
Diplomaticky jsem naznačil, že na niche je to docela málo...originalita, výdrž, projekce, laboratornì čistota složek. Výprodejové ceny jsou adekvátnì. Představa, že lupnu několik tisìc za pár flakonů v tomto pojetì a na vrstvenì...
ne
...díky!
Hmm, jinak škoda...
...čekala bych, že Noomi bude chtít ve vůních sice křehkost ale současně i sílu, stabilitu.
(většina těch bio značek je nicemna, efemérní... Ze severu má vysokou kvalitu Swedoft...)
...ano, sìlu a stabilitu...a věřìm, že takové aroma molekuly jsou. Snad někdo zde přidá dalšì zkušenost s N. C. P.
Věřìm, že pro běžného parfemového konzumenta je produkce značky dostačujìcì.
Děkuji za Swedoft.
...značka Alberta Morillase Mizensir - na Ingredients jsem zaregistrovala vůni, kterou mají nově v nabídce,
For Your Love.
Přečetla jsem si složení a bylo mi povědomé..?.
Bodejť ne, aneb vůně Sweet Praline...
Musc Invisible (Juliette Has a Gun) - obláčkově jemná čistá pižmovka - bohužel tak jemná, že její intenzita se blíží k nule. Název nelže - skutečně "neviditelné pižmo".
Recenze euridike je vyčerpávající.
NCP Olfactive Lavender and Juniper
Příjemná bylinná prchajicí unikající neexistující. To celé během dvou hodin.
Tonka bean and Moka
To je jiný kafe:)
Tenhle milý společník se mnou absolvoval pochůzky, jedno zmoknutí, hodinu posilování a sprchu. A stále je to dost silná osobnost, abych slyšela jeho řeči o tom, že sport je naprosto zbytečný výdej energie, ať si dám radši cigáro, sednu si s knížkou do kavárny... Je to hrozný flákač, toho si necham:)
...ten "Flákač" - krásně napsáno!.![]()
Děkuji, to mě potěšilo:)
Mha Hlásím výsledky vyžádaného testu na
Patchouli - Reminiscence
První úder, to není žádná vodička - sušárna tabáku, teplota vzduchu příjemných 22°C.
Nejprve tabákové listy zelené, které postupně zasychají. Po hodině většinou už uschlé, jen vespod ještě straší vůně těch nedoschlých z navlhlého rohu. Nakonec přetrvává už jen ten dýmkový tabák s lehounkou vůní dřevěných trámů sušárny. Mile mě překvapila kombinace vanilky, tolu a tonky v základu. Vůbec z nich není zahřívací slaďárna. Je úplně zřejmé, že na téhle farmě se cukrová třtina nepěstuje, možná se jen samozásobují kakaem, někde v kuchyni právě nahrubo podrtili pár zrnek.
Nejde nijak výrazně do prostoru, minimálně 5 - 6 hodin vydrží. Já bych ji v tom košíku už nechala. Jen ta standardní cena... ach jo.
Mha Lepši dvě padesátky, vlastně skoro tři, než jedna stovka
. Levnější jsem neviděla. Nechtěla jsem utrácet aspoň půl roku, ale teď
nevím. Začínám mít lehký pocit závislosti.
Jen raději upřesním, že ten náraz v intenzitě vezme opravdu jen prvních pár minut a pak vůně krotne ve smyslu dojmu. Líbivka obecná to rozhodně není ani potom. Pro mě z typ vůně - nevůně.
Dobrý kauf![]()
Já pačuli moc nemusím (obzvlášť tu mokrou, nacucanou a navrch zelenou) - ale od Reminiscence znám pačuliovek 5 a líbí se mi všechny.
jerry Tady dost přemýšlím, proč vlastně vytáhli do názvu pačuli, rozhodně mi nepřipadá jako podstatná složka, ale zrovna v podobě, kterou můžu - vlhký sklep bez plísně, tady ještě trocha navlhlé hlíny. Podobně, jen bez hlíny a jako podstatnější složka ji cítím v La Martina Cuero Mujer (sklep, vlhká omitka, první kapky letní bouřky).
Ale z pačuli s růžemi jsem se ještě nevzpamatovala
. Takže za mě všechny rozhodně ne. A to jsem teprve u druhé, uvidím dál.
Frustration (Etat Libre d'Orange) - nefalšované arašídové máslo s postupně přidaným sladkým dřevem. Rozvoněla se do nálože hodně vanilkového ambroxanu.
...tak to je vůně o mně.?!.
Denně musím mít arašídové máslo. A když "jednou za sto let" prokaučuju mít v zásobě další sklenici, jsem opravdu frustrovaná![]()
![]()
![]()
Jen nevím, jestli je arašídové máslo vhodné na nástřik![]()
Ale na tobě může vonět samozřejmě jinak - taky jsem čekala něco jiného, co by nějak korespondovalo s názvem. A to nemluvím o složení.
...no, složení jsem koukala, že je krásné!
Miru je zaujímavé, ako vnímame vône rozdielne. Mne by sa z vône arašidového masla navalilo, Ty by si v nej našla svoju favoritku. Som zvedavá, čo na ňu po vyskúšaní povieš. Budem sa tešiť.
...jenže já nemám vzorek. A nekoukala jsem teda, kde se dá sehnat.?.
(to složení je teda ale fakt luxusní!, pro mě)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje