Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Mha
příspěvků moje polička 09. února 2024 13:25

Miru

Ten Pure Musc od Narcissa mám taky mezi dlouhohrajícími, ale ke konci už mi to skoro vadilo. Jakoby ten dojezd už dusil. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 09. února 2024 20:54

PATCHOULI MAGNETIK Maison Crivelli

Já.

V domečku pro panenky. 

Říkejte mi třeba... Nora. 

Pokojík je obložený měděnkovými tapetami, obnažená žárovka v reznoucí objímce se houpe sem a tam jako Foucaultovo kyvadlo. 

Stíny na stěnách se podobají tažným ptákům.

Pozoruji je maličkým monoklem v kostěném rámečku, sklíčko je dokonale vybroušeno, vzdálené předměty se jeví ještě vzdálenějšími, ty na dosah jsou na dotek. 

Bělostné houbičky uhnízděné ve skleněné dóze od cukrátek se vlní ve stejném rytmu, v němž v okruzích plují stínově měděnkoví ptáci.

Miluju. 

Miluju je.

Miluju je všechny.

Miluju mycelium žijící ze lžíce éterického šampaňského denně, přimykající se k iluzi svobody vně jejich skleněné říše.

Dívám se sama na sebe ve vlastním soumračném stínu. 

Dřevěná podlaha je vlhká, barví mé bílé punčochy podobně, jako to umí párou změkčené cibulové slupky. 

Moje duše je podobná zrajícímu durianu, miluju ho, nenávidím ho, cti jedno pravidlo - nikdy si ho neber domů.

Až příliš připomíná, že duše není kaviár...

Tohle je Patchouli Magnetik teď, v tom zvláštním podzimně jarním vlhkém počasí; vůně vlahá, houbičková, je v ní teplo, lehounce tlející teplo, takové hmatatelné, tělesné, opravdu v té vůni cítím durian a tóny šampaňského a ušlechtilých kvasinek... Mám pocit, že za suchého tepla/horka se bude chovat, tvářit jinak, bude ovocnější, líbivější... 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 09. února 2024 20:57

euridike 

...ta recenze/vůně Tvými slovy je jiná než moje, Tvé já je jiné než to mé...

Ale obrázky jsou dokonalé

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 09. února 2024 21:01
Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 12. února 2024 12:05

On A Date (Maison Martin Margiela) - nektar z přezrálého hroznového vína ozdobený kousky nektarinky - ale není to nijak sladké, sladkost tlumí suché cedrové hoblinky. Rozvoněla se do jemných sladkých kvetoucích muškátů s jemným růžovým olejem a jemným suše bylinným nádechem. Pěkné to je, moc pěkné...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 13. února 2024 07:53

jerry Já tu vůni zkouším už delší dobu, pořád jsem na rozhraní chci/nutně nepotřebuji, takže mě tvoje recenze potěšila. Já tam vnímám hlavně červené ovoce v propojení s olejovitou růží a vláčnými rozvařenými švestkami a datlemi (to bude zřejmě ta davana, která ně mě takhle působí). Moje nadšení trochu brzdí sestra, které se nelíbí. Už jsem kvůli ní v minulosti odfiltrovala několik vůní a nebaví mě přemýšlet při každém setkání, jestli na sobě (na kabátu, na šále) zrovna nemám něco, co ji obtěžuje.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 13. února 2024 08:33

Fleur 

...ano, to dělá davana...

A jak to popisuješ, tak to se mi líbí moc!, a evokuje mi to Rouge Chaotique Byredo a Si Intense G. Armani 2021

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 13. února 2024 14:59

vzMagnetic Blend 7 Initio

...večerní vzduch a vodní kapky deště

...lesk mokré kamenné dlažby

...hebkost teplých rtů a horký dech a

měkkost kožené bundy jednotkou je pro tvrdost, protože

měkkost objetí

je

nevyčíslitelná...

...chladivá oblost antracitovo zelenkavého, delikátně dřevitého větvičníku

s nasládlostí z bezgravitačních pryskyřic, jakoby z pěny utkaných

...teplo těla,

jeho lahodná chuť  v kombinaci s éterem, jenž šeptá ve studených tónech

...drobné, téměř nepostřehnutelné zachvění ramen a v momentě pevná paže kolem nich,

beze slov a

jen pak 

ještě pevnější

stisk a

k tomu

jen hedvábný závan neviditelných kadidlových nitek, jež utekly od oltáře a nyní levitující kolem tváře...

(půjčím si pár slov z písně...:)

"No ho piu paura di te

Tutta la mia vita sei tu

Vivo di respiri che lasci qui..."

https://www.youtube.com/watch?v=VNlaRBMxLEs&list=RDVNlaRBMxLEs&start_radio=1

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 13. února 2024 15:23

Van Exstasyx Lorenzo Pazzaglia

Mega LAHODNOST

Nakaramelovělá vanilka, hutná a současně nadýchaná, pružná, měkoučká, hebká, mohérově prachová, vlahá...

...Fontana di Trevi, una tazza di gelato

(ano, s tou, která je tak tuhá, že ji malá plastová lžička ztěží utáhne, a musí se kousat, je to gurmánské hedvábí a proto u nás nikdy zmrzlinu nejím...),

jež taje v ústech a

oči přivírané nejen slastí z chuti, ale i z místa,

z okamžiku...

...pikao smíchané se smetanovo vanilkovým krémem, zakápnuté chlastem, váženým na lékarenských vahách

Vůně je sytá, ale nedusí. Hmm, jak nejlépe popsat.?..

...jako když jste naplněni  klidným, neobyčejně obyčejným štěstím a

přitom vaše kroky s lehkostí tanečního mistra vyťukávají svůj radostný rytmus těsně  nad zemí 

"...prý moje oči moc mluví... ...někdy je v nich sice nesmírná tíha, smutek, ale jinak jsou tam ta slunce, jiskry a to je pak nejvíc..."

(typově - vymazlený, vytuněný Alien Essence Absolue Thierry Mugler)

Offline Woody
příspěvků moje polička 13. února 2024 17:52

Miru moc děkuju, ta 7 je jako muž a ta Van(da:) je jako žena...nebo je to naopak?:-)a dohromady ...uuuf to musì být vztah. Ještě jednou všechna čest parfemové poradkyni a Tobě za recenze.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 13. února 2024 18:30

Miru 

Asi budeš muset zajet do Říma častěji - z recenze je vidět, že se ta dáma v parfumérii byla opravdu poradkyně.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 13. února 2024 19:45

jerry 

...ano. Byla. Když mi vždycky nastříkla na ruku vůni, a po chvíli přivoněla, jen jemně zakroutila hlavou... Říkala jsem jí, že potřebuji intenzivní vůně, hodně intenzivní. Asi mi prvotně nevěřila. Ale pak, když viděla/ne/cítila, tak to vzala úplně v pohodě a začala vykládat, že mám prostě suchou kůži, jinou, atd. Nedivila se

Měla jsem na sobě dost vůní, ale vždy poznala, co na mě dala, když jsem ukázala na ovoněné místo. A pak už právě, když zase já řekla, co bych ještě dál ráda zkusila, tak ona že to nee..., že to nemá cenu, ty vůně na mě...

...taky se musím naučit italsky. Mých "pět a půl slovíček" naučených za měsíc bylo fakt málo

Jo, do Itálie musím znovu. Klidně i jiné město

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 13. února 2024 19:48

Woody 

...hmm, obě vůně bych dala jako unisex. Klidně.

Reagují na měsíční cyklus celkem citlivě. Nyní jsou dřevitější(ve Van Exst. je patrné agarové dřevo, v Magnetic Blend jakoby měkké, nasládle pepřové kadidlo), před třemi dny byly vůně chumlavější, hladší, mohérovější, gurmánštější...

Jdou nosit zvlášt i společně a i - tak jak já - na sobě

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. února 2024 11:13

Atomic Rose Initio

...tlumeně sytá naovocnělost nadlehčovaná pěnou z pepře s podtóny růží -

voní to hutně, líně, lehce mazlavě, teple vzdušně,

a jakoby celá hustá tinktura se vpíjela do změklých, bezvládných dřev...

...šelma skrytá ve vysokých travinách a jen jí oči blýskají -

tišše intenzivně sálající vůně orientální růže z kůže.

Typově Parfait de Roses Lancome

Edit: po cca třech hodinách intimní hedionová/vzdušná růže, typově už mnohem více k Experimentum Crucis Etat Libre d´Orange)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. února 2024 11:18

Musk Therapy Initio Parfums Privés

Nádhera

Lahodnost

Slast...

...bílej flakon

byla

past -

Vzdušně musková vůně,

kouzelná,

zelenkavá lístky z magnolií,

bílá z okvětních plátků květů,

hedvábně nasládlá šťávou z mandarinek,

jemně ztmavená černými rybízovými kuličkami, 

uzemněná neviditelnými dřevy.

Velmi příjemná, lehce naivistická, pozitivní, tiše radostná, 

jasná/jemně zářivá...

(lehce ostřejší verze/variace na téma Tomo Her Annayake)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. února 2024 11:32

Oud for Happiness Initio Parfums Privés

...z kůže cítím barvu černou -

lehoulince nasládlý bergamotový prach s vláčným zázvorovým pudrem, do kterých se vsakuje, vpíjí pomalu, líně tekoucí asfaltově lesklá lékořice, její tón je jemný, ale patrný a dodává celé skladbě na pikantnosti,

a dál vůně potemňuje, těžkne - to se totiž pomalounku začíná přidávat nesladký sirup z oudu, jenže je táhlý a hladký jako med a zásluhou pižma a neviditelné vanilky se stává téměř narkotickým...

...ano, tohle je oud pro štěstí!,

pro vnitřní slast,

pro příjemnou, téměř opileckou malátnost všech údů a 

i

hlavy...

...prostě si

jen 

tak

vesmírem

mimoděk

plout...

...ne, nejsem

hlupák,

jen

zbavila

jsem

se

veškerých 

- zbytečných -

pout...

Čarodějnický,lahodný nero lektvar.

Jak kouzelný plášť,

jak mystická ochrana před vším špatným...

...beru

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. února 2024 14:09

Tobacco Flirting With Vanilla Mes Bisous

Nádhera na první dobrou!

Prvotní nástřik na kůži a

je to

krása!..

...lahodnost mi vyplňuje chřípí,

dokonalá kombinace a poměr všech ingrediencí vytvářejí nenabažitelnou kompozici.

V úvodu třešňovou dužninu, její případnou přílišnou ovocnou sytost, utlumuje měkký bergamot a zaobluje růžový akcent, v němž jakoby se rozpouštěla rozmazaná, velmi hydratační, tmavorudá rtěnka(kosatec) a

pohled do dálky...,

a

nasládle(vanilka) oblá chuť vzduchu kolem mě a

uvědomuji si, že

podprahově vnímám i

tabák...

...jemný, velmi delikátní, jenž dodává spolu s ambrou neviditelnou, kašmírově kouřovou stopu. Hmm, je to něco jako čichat přes hladinu likéru k silnému doutníku -

přes chutné, hustě vzdušné nasládlo vnímat stopy houževnatých a současně ale vláčných tabákových listů.

Přitažlivý mix chladivosti a tepla

Tenhle flirt má v sobě podobný typ zpracování ambry jako Fiore d´Ambra Profumum Roma =

oblá, narkotická, vzdušně ambrová bublina...

Pokud by jste chtěli prohlásit vůni za dámskou(protože sladká, nasládlá),

v mžiku si uvědomíte, že to vlastně říci nemůžete, protože současně se sladkostí vnímáte i přítomný pánský tón ve formě tabáku, tlumené kouřovosti, ale jaksi zastřených, za oponou.

Opravdu dokonalý, a opakuji se - lahodný unisex.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 14. února 2024 14:50

Miru teda Miru, robíš mi neskutočné parfumové chute

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. února 2024 14:54
Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. února 2024 15:25

Amberique Mes Bisous

...fakt růžový pepř - jeho typická větrovost,

ne měkká či vláčná, ale navolněná vlahým muskovým pudrem

(připomíná mi vůni, něco z vůně Musc Samarkand Les Nereides),

grepová ostrost podprahově zjemněná křehce jemnými aldehydy

a růžové poutpouri rozpuštěné v hedvábně tekuté ambře.

...vše je v jakési pružné, absolutně průhledné, vzduchové bublině - vnímám jas jednotlivých ingrediencí a současně ale i jejich vzájemnou prolnutost v harmonický, lahodný celek.

Vzdušnost, pikantnost, hladkost, nasládlost, chladivé teplo a i teplý chlad...

...pikantní vintage tělová vůně s růžemi