Rolling in Love (Kilian) - semiš s třešňovými peckami se rozvoněl do pudromýdélkové květinové vůně, vanilkovým prachem zasypané a hebké. Jako unisex se ale vymyká mé představě.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
From the Garden (Maison Martin Margiela) - oslazená směs svěží rozmačkaná trávy, listí, kopřiv a zeleného angreštu. Rozvoněla se do zelených rajčatových listů, hojně oslazených sladkým pačuliovým pudrem. Ten konec je moc sladký a přebíjí do té doby příjemnou svěží zeleň.
Tak jsem vyzkoušela a varována tvou recenzí jsem neměla přehnaná očekávání. A očekávaný scénář se naplnil: místo zelené svěžesti jakási koprová sladkost, která pak chytila dezinfekční tón (na ruce), zatímco na šále se urputně drželo něco jako sladký pyl.
Asi jsem už hodně rozmlsaná, na rajčatové lístky půjdu k Astier de Villatte
.
Já měla ten sladký pyl i na kůži (takový pačuliový pudropyl).
Pro mě byly nejhezčí rajčatové listy v Liberté Acidulée.
jerry Ach, kde ty časy jsou, také jsem ji měla ráda...
Woman in Gold (Perfume) (Kilian) - jemný nasládlý krém, lehoučký až éterický...taková něžná parfemace pro hedvábné prádlo. Potřebovala čas (docela dost času) a najednou se zjevila Paní Vůně - sytá vanilkově uhlazená kombinace olejové růže a sladkého růžového mýdélka,, odlehčená listy muškátu a vanilkovým dřevem. Je to husté, poctivé....a opravdu zlaté.![]()
Když se o pár vláken vedle začal znovu rozebírat ten Moonlight od Pana Dora, tak své dojmy překopíruji i sem:
Hned v úvodu mám rovnou nasládlou ambru s výraznou kombinací ovocných (od boku nějaké červené bobule, plus trochu chrupek) a kožených tónů. Když je vůně hodně vychlazená, vychází na mně sladce a chemicky, ohřátá na pokojovou teplotu je znatelně lepší. Ambra pak přechází do pořádného kusu dřeva s tříslovinově kyselkavými podtóny a v této podobě vydrží několik hodin. Někdo by možná řekl, že to dřevo je v určitých momentech lehce spálené horkým železem. Vůně je držák, ale v chladném počasí na mě nemá extra vývoj a působí dost nekomplikovaně, většina složek z vrchních vrstev se ani neukáže. Ze skupinového testu vyšlo, že ta sladkoambrově-ovocně-kožená kombinace je pro neznalé těžko zkousnutelná a je potřeba ji důkladněji načichat. Takže trochu záludná vůně, pro mě ne úplně snadno postihnutelná a určitě kus, který potřebuje najít svého specifického nositele.
...četla jsem Tvoji recenzi na Love for Sale a
zní to velmi dobře!
Vůně má kouzelné složení a při představě, jak má Francesca své vůně vymazlené, husté, s vývojem, musí to být opravdu nádherné...![]()
Miru Je. Ale mám obavu, že by některé složky tvoje kůže opět pohltila. Na sobě jsem ji cítila 2 hodiny. Ale doma, kde mi rychleji mizí většina vůní. Potřebuje pohyb, vzduch a vítr
I když mám pocit, že FB kůže v mých vlasech přežila i noc. Ale protože jsem na sobě měla předtím LiTU, těžko říct![]()
...jediná vůně od ní, která má na mně mizernou intenzitu je Encounters.
Což vzhledem k uváděným ingrediencím v Encounters je zajímavé...
Takže jsou dvě možnosti - buď bude
Love for Sale ještě více efemérnější, a nebo naopak
bude její intenzita na mně dobrá.
Jediné, co by moje kůže mohla pohltit, by mohly být adehydy.
Nejvíc se mi ale ve složení líbí kombinace, resp. poslední řádek - heliotropin, kůže, vanilka, větvičník, vetiver, cukrová vata...
...dokonalá dekadence
(heliotropin - droga/citová vazba od doby, co jsem zkoušela Quand Vient La Pluie/viz recenze
cukrová vata - cukr, droga
vetiver - kouř, cigára, droga
větvičník - vintage glamour
vanilka - slast, křehkost, požitek, klid)
Miru Encounters na mně taky nedržela, zato Lover's Tale jsem 2x koupila a nakonec vždy vydrhla a prodala.
Tady cítím vetiver jen zpočátku jako zakouřenost = pěkné, ač ho jindy nemusím. Třeba na někom (na chlapovi) vystoupí víc. Zkusím na parfémovém kolegovi během 14 dní:) Na svého muže ji nedám
A větvičník nerozpoznám.
Olfactive Facet 501 Iris Vanilla N.C.P.
Iris s fialkou - křehkost, hladkost, jemná nasládlost, ultradelikátní dřevitost, počáteční chladivost v květinovém provedení, jež po chvíli
teplá, sládne o malinko více, při současném zachování, nyní jemně naměkčelé,
dřevitosti, která nabrala nenápadný, leč zřejmý, bezgravitační gurmánský
směr.
Není to LVEB, ale ten nápěv tam je. Zbaven o údernost a naopak obohacen o sofistikovanost, podprahovou načajovělost a...,
a vanilka.?
...vanilka zde voní jak hebounký, mušelínovo mohérový závoj, jenž svým pomalým poletováním vzduchem jen tak mimoděk, a jakoby na povrchu, hladí celou kompozici.
Jemná vůně. Ne řídká. Spíše delikátní.
...taková holčičí hygge

Olfactive Facet 702 Musk Amber N.C.P
...napadla mě už při čtení složení a po nanesení na kůži je to i pravda -
podoba s Chanel No.22(bez růže) a s For Her Pure Musc Narciso Rodriguez.
Překvapivě, vzhledem ke složení, je poměrně intenzivní.
Bez vývoje, v pár vteřinách se usadí ve své jediné a finální podobě a
prostě voní.
A drží.
A intenzita solidní.

Olfactive Facet 601 Amber Gaiac Wood N.C.P
...vzdušnost zásluhou cedru.
...hebkost zásluhou vyleštěného santalového dřeva
...černavě zlatavá guajaková delikátní pichlavost
...bezgravitační ambrová hutnost
...vanilkově měkká nasládlost
Typově podobná vůni Santal 33 Le Labo, nebo vůním, kde se mísí načajovělost s delikátní měkkou kouřovostí a stopami navanilkovělé kůže.
Intenzita i výdrž - vzhledem k ingrediencím - tristní, téměř nulová.
Škoda

EDIT 1:
cena vůní N.C.P. za 5ml roll-on 99,- káčé je mi útěchou. Protože dát za to víc, musím se ož**t.
EDIT 2:
tohle nejsou vůně pro Noomi Rapace. Podle mě chtěla pomoct´s propagací/prodejem, udělat někomu radost.
Kvalita tristní...
Tuscan Cretions Orto delle Spezie - Salvatore Ferragamo
Veškerý dále uvedený popis je výsledkem opakovaného zkoušení provázeného zoufalou otázkou: "Co to proboha je? Jak to voní?". Netradičně prozradím poslání hned zpočátku: 1) trpělivost přináší růže aneb kdo si počká... opravdu se nakonec pročichá, 2) někdy je lépe obdivovat zpovzdálí.
Zahrada s kořením... názvem, složením i barvou evokuje v mé fantanzii teplou kořeněnědřevitou vůni, to ovšem nemůže být od pravdy vzdálenější.
V úvodu představě sice dostojí špetkou nesladkého koření s kovovým nádechem, ve velmi příjemné kombinaci. Spíš zahrada v přeneseném smyslu - krabička s přihrádkami, na jejichž dně naleznete rozličné koření. Žádný silák, ale moc pěkná. Tohle bude dobré!
Vzápětí vůně připomene, že každé koření musí někde a nějak vyrůst. Jediným nádechem překoná dosavadní dojem březnová zahrada. Důvěrně zde prozradím, že přesně v tomhle místě jsem natěšená kořením, nos zabořený do zápěstí, opakovaně skončila s hrůzou v očích... vlastně v nose. Teprve po několikerém nezdaru jsem seznala, že i obdiv v odstupu má své kouzlo.
Milovníkům zahradních prací se tedy nedoporučuje rýt nosem u země, jinak rozpoznáte do vzduchu při zpracování půdy uvolněné všechny plísně a jejich spory, co se jich jen přes zimu nashromáždilo.
Ovládnete-li tedy své nadšení z prvních zahradních prací a omezíte-li se jen na obvyklé nakládání s půdou, vychutnáte vůni vlhkých záhonů právě přerývaných, připravovaných pro výsadbu bylinek. Na zahradě pod širým, otevřeným nebem nedovolí chladný, jarní vzduch vůním příliš se rozvinout, jsou opravdu vzdušné, hlína vede prim. Do upravené půdy se již semena koření dají dobře zapracovat, z domáckých pytlíčků se line vůně semínek prostupující vlhkostí hlíny.
Zemitost se postupně vytrácí, ke koření se opět přidává kovový tón, který se nakonec změní ve vůni měkké jemné, ale surové kůže. Tu už jsem někde ... ale ano, to bude Bottega Venetta! V závěru ji ještě doplní pocit lehounkého prohřátí slabým březnovým sluncem.
Celkově se vůně do prostoru nedere, působí dojmem vzdušnosti, nevtíravosti a rozhodně stále nesladká.
Edit: doplnění názvu
salvia ale to vůbec nezní špatně... nebo... jo?
RoSa Nezní. Typ vůně nevůně. Přivítala bych tedy trochu větší siláž, ale člověk nemůže mít všechno, že? Ta plíseň mě tedy vyděsila pořádně, ale naštěstí je opravdu cítit jen z blízka.
Autumn Vibes (Maison Martin Margiela) - sladce kořeněné santalové dřevo, postupně vysychající až na troud, postupně obalované jemným sladce zapudrovaným semišem a suchým sladkým vetiverem. V dojezdu pak na střídačku pudrový semiš a suchý santal (hodně, ale opravdu hodně připomínající Santal 33 Le Labo).![]()
Děkuji za recenze, já zkusila od NCP Lavender and Juniper, ta je skoro úplně pánská (a taková mdlá)
ale líbila se mi moc Tonka Bean and Moca, tak jsem pořád váhala, co ještě od nich zkusit. Tak už vím :)
...jako musím uznat, že Amber Musk je opravdu typové k NRPure Musc a drží dost solidně
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje