Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:21

From the Garden (Maison Martin Margiela) -  oslazená směs svěží rozmačkaná trávy, listí, kopřiv a zeleného angreštu. Rozvoněla se do zelených rajčatových listů, hojně oslazených sladkým pačuliovým pudrem. Ten konec je moc sladký a přebíjí do té doby příjemnou svěží zeleň.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:14

jerry Právě jsem si ji poznamenávala na seznam vůní k vyzkoušení, hlavně kvůli rajčatovým lístkům. Takže nic moc?

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:19

Fleur 

Pro mě opravdu nic moc - ta sladkost mi k zeleni nesedí (na mě tedy vylezlo té sladkosti opravdu hodně).

Ale samozřejmě zkus - na tobě může vonět úplně jinak. 

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 16:45

jerry Já bych právě typově podobnou vůni uvítala. Jinak mám v hledáčku stále tu mátovou Mantes La Jolie...

Offline Mha
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:00

salvia

Já se přimlouvám, vyzkoušej za mě tu reminiscenční Patchouli. Ona mi pořád padá do košíku a já ji zase vyndávám už několik měsíců.

Offline salvia
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 22:47
Reakce na Mha:

salvia

... Ona mi pořád padá do košíku a já ji zase vyndávám už několik měsíců.

to znám..

a určitě nejen já.

Dnes se mi konečně podařilo "naponěkolikáté" trochu prokouknout:

Tuscan Creations: La Commedia -Salvatore Ferragamo

Ideální dlouhý zimní večer?

To je talířek ženevských placiček s pomerančovou kůrou a kořeněných pracen přinesený do domácí knihovny.

Místnost obloženou dřevěným táflováním osvětluje tlumené, žluté teplé světlo stojací lampy s pergamenovým stínidlem a navíc i plamínky elektrického krbu.

U krbu křeslo a vedle servírovací stolek. Na stolku mimo dosah leží miska s hrstí čokoládových bonbónů zabalených ve staniolu. Jeden z nich, pepermintku, někdo rozbalil, nakousl a nechal tak.

Vůně starého ušáku s kůží doměkka ošoupanou dlouholetým používáním se uvolňuje neklidnými pohyby čtenářky, která hledá, jak se uvelebit. Chvili to trvá, ale nakonec najde tu správnou polohu. Navíc je kniha tak napínavá, že už se čtenářka později ani nehne.

Vůně pomerančové kůry vyprchala, to placičky už zmizely (vždycky první) ... jé ... mezi pracnami je zatoulaný vanilkový rohlíček! Kdepak se jenom vzal? Na talířku už zbyly jen drobečky a vůně koření a vanilky pomalu slábne. Už je poznat i decentní a příjemná vůně leštěnky na nábytek. A čtenářka v nočním tichu otáčí stránku za stránkou pohlcená příběhem. 

La Commedia je vůně klidná, jednotlivé složky se prolínají plynule jedna do druhé. Nenacházím žádné ostré přechody, zlomy nebo otočky. Nehalasí, ale i po 12 hodinách její stopy na kůži cítím. 

Vím, že ten elektrický krb romantiku trošku dusí, ale kouř tam prostě není.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 17:30

MIDNIGHT CANDY Byredo

I've been waiting all the night for you to tell me, tell me that you want me, tell me that you need me...

V některých nocích neprší na neony, některé noci nejsou černé madony, některé noci jsou tiché a prázdné a chladné a teskné, ty noci, kdy se po ulicích potulují lišky s ebonitově lesklýma očima, vlhký vzduch je stoicky klidný, nehnutě vyčkává, nic se neděje, jen na zrcadle v koupelně měsíčně poblikává mlhavý nápis "please don't stop caring now", všechno je stejný jako včera, jen včera tu před mýma očima neplula mlžná myšlenka, že je zbytečné něco měnit, všechno se opakuje, všichni kluci milujou gumový medvídky, colu a Emmu Watson, tak proč pokoušet osud, noci jsou stejné, v nich ten nasládlý, kosatcový, lehce neosobní chlad /s podzimem je v něm něco velmi neživého/, sladkost a hebkost fialkově sametových slov /"... vypadáš jako múza, víš to...?"/, na nočním stolku polaroidová fotka, my dva v soumraku plném meruňkového světla, je to dávno, je to včera, pozdě pro nás, zase myslím na to, co mi prastrýc Jiří vepsal do památníku, slova o tom, že velké duše trpí tiše. 

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 12:09

When the Rain Stops (Maison Martin Margiela) - svěží lehce zelený vítr s jemným sladkým pepřovým prachem, který přivál vlažný letní deštík s lehkou nasládle slanou koupelovou solí s květinovým nádechem a pár kousky suchého jehličí. Je to taková vůně - nevůně s malou intenzitou, ale s docela dobrou výdrží.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:16

Fleurříkáš Mantes La Jolie? Zrovna dneska (byla jsem v Praze na jednodenní konferenci) jsem zašla do Ingredients a navzdory počasí venku jsem se rozhlížela po něčem úderně svěžím na léto. Mám co nosit na podzim, zimě, mám náruč květin na jaro, ale to léto, to mám málo pokrytý. Pátrala jsem tu ve složkovém vlákně, jestli najdu přehled mátovek, Heeley nebo Diptyque- jedna z nich na mě jde moc do pánska. Nakonec jsem byla pro nějakou drobnost a zkusila na papírku Hermès Basilic Pourpre a to bylo moc dobré. Jen jestli v teple nebude víc pánská... no a pak rozkliknu oblíbené vlákno a hned prohlížím složení a láká mě to, tuze mě to láká.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 09:07

marieu Mně u těch vůní s mátou zase často překáží tón zubní pasty. To zde naštěstí nemám, je to opravdu bylinkový ráj.

Offline Woody
příspěvků moje polička 20. ledna 2024 11:49

N.C.P. Olfactive - Švédský minimalismus ve vůni i designu flakonů. Niche brand herečky Noomi Rapace. Promo ve stylu stylových city people. Vrstvenì vůnì možné. Poněkud drahý leč nápaditý koncept náhrdelnìku s roll on ampulì s olejovým parfémem. Na Vivantis ve výprodeji, náhrdelnìk za pár tisìc, roll on za pár set...úsměvné. Vzorky vůnì 2 ml za 29 Kč. No nezkus to

Musk & incense 

Kořenì - kardamom, suchá skořice...na obrázku maj chilli. Semišek a mramorové kadidlo v úvodu. Rozvoj vůně obohacuje tón meruněk uzrálých někde v Arábii, tón je oblý a plný sladkokyselý, typuju to na transformaci hlavy vůně dìky zásahu lehce a přìjemně animálnìho pižma. Kadidlo jako matka představená z povzdálì držì lajnu kompozice. No postupně kadidlo projevì své vřelejšì a dřevité stránky, pižmo krémovou čistotu. Našla by se i sladkost bìlé čokolády tlumená kořeněným prachem. Vůně je věrná trendu modernì masové niche...docela držì, projekce slabšì. 

P.s. Na papìrku je vůně výrazně sladšì, kadidlo se rychleji prohřìvá a pižmo je vìce pracì práškové. Na kůži se mi lìbila vìc a dovedl bych si ji užìt jen tak pro svůj dobrý pocit...za výprodejovou cenu.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 11:50

Woody 

Noomi Rapace zbožňuji...

Offline Woody
příspěvků moje polička 20. ledna 2024 13:02

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 13:04

Woody 

...hmm, tak toho herce zas teda nemusim

(dělá reklamu na nějakej Dior, myslím..)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 13:27

Miru 

Za mě - když Noomi, tak takto.... 

Woody 

... a Tobě opět děkuju za recenzi... 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 13:30

euridike 

...jojo... Ona své role nehraje

Ona je žije...

Offline Woody
příspěvků moje polička 20. ledna 2024 13:50

Miru 

no Robeeert má na krku, ten jejì řetěz s olejovou ampulì + ten marketing je vojeb...já bych bral taky spìš tu Noomi z tvé fotky...no ani jedno nenì Noomi reálná...navonìm se a mrknu na něaký film s nì. Znám jen trilogii Milenium... euridike 

Na oficiálnìm webu maj ty jejì vůně několik olfactoryckých nominacì a snad i něco vyhrály

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. ledna 2024 16:04

Woody

Děkuji za tip, jeden Juniper už je na cestě. (Jenom nikdy nevím, co za část z jalovce to je, to bývá různé)

Offline Woody
příspěvků moje polička 20. ledna 2024 22:24

N.C.P. Levander & Juniper 

O levanduli, bez levandule. Když už levandule, tak syntetická svěžì ve stylu hotel lounge casual aroma s ocáskem nasládle dřevitým. Duch původnì JPGaultier  Le male v tunice s geometrickými vzory povlává prostorem. 

P.s. Jalovec typuju ten větvičkový

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 03:39

Woody 

...zajímala by mě

501, 601, 702, 704