Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Mha
příspěvků moje polička 31. prosince 2023 14:00

My spice 1907

Tak takovou vůni by měl mít ten kapesník, který by mi půjčil ten gentleman v kalikovem obleku, když by mi na St. Pancras v létě 1889 přistála saze na tváři. Samozřejmě bych mu ten kapesník vrátila, prý odjíždí na Ceylon a to se kapesník jistě bude hodit. Na tu tropickou přilbu, mužné licousy a vůni z kapesníku bych ale nikdy nezapomněla. 

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 14:10

Mha 

Máš trefné postřehy - šup s nimi do databáze

Offline Woody
příspěvků moje polička 31. prosince 2023 22:26

Room 1015 Electric wood 

Měkce nasládlá - třešňově pralinková s lehkým nádechem pražených ořìšků - dřevitá jako nábytek z Ikea. Odcházìm z hygge kavárny a nechávám za sebou načervenalý neon svìtìcì do noci. Docela fádnì lineárnì a decentnì unisex. 

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 02. ledna 2024 11:46

White Spirit (Juliette Has a Gun) - éterická bílokvětinová vůně vznášející se ve svěžím větru, ke které se později přidala i lehká zelená jarní tráva a v dojezdu ještě dřevem vypodložené lehké sladce tuberózové pižmo. Celkovým dojmem je to pro mě spíš jemná aviváž nebo parfemace do prádelníku.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 13:19

Night Veils: Vanille Antique (Byredo) - jemná nepříliš sladká vanilka, pak trocha švestek naložených ve vodce a nakonec průvan z větrově pižmové vanilky. Jsem z ní trochu na rozpacích - přijde mi to na Byredo trochu málo...

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:13
Reakce na jerry:

Night Veils: Vanille Antique (Byredo) - jemná nepříliš sladká vanilka, pak trocha švestek naložených ve vodce a nakonec průvan z větrově pižmové vanilky. Jsem z ní trochu na rozpacích - přijde mi to na Byredo trochu málo...

​ale zní to docela pěkně

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:40

alibi 

Však ona taky pěkná je - menší intenzitu bych zkousla, ale byla brzy fuč.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 18:36

Plume Impression: Etat de Grâce 

Hebká květinová vůně, i s tuberózou. Ale nejdřív nás pošimrá sladká meruňka s karafiátem, který se brzo rozloučí a pošle místo sebe tuberózu a pivoňku. A právě pivoňka tuberózu odlehčí a zjemní, svůdnou krasavici promění v něžnou vílu, mizící ve svých krémově bílých vlajících šatech do zelených luk na okraji lesa.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 20:07

Les Liquides Imaginaires: Blanche Bête 

Vzorky tekutých omítek v laboratorních baňkách? Jako experiment dobré. No ale vlastně to není vůbec špatné. Ta přiznaná syntetika vytvořila spolu s laktonickými a květinovými tóny, kadidlem a pak i s vanilkou a čokoládou zajímavou vůni. Trochu gurmánskou a trochu pudrově květinovou, bílou a něžně sladkou. Je zvláštní a líbí se mi, což jsem nečekala.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 21:24

L'Heure Verte (Kilian) - usušený pelyněk bez výraznější hořkosti, nad nímž postupně začala mít navrch (ale ne úplně) lékořice. Svěží lékořicové pendreky jako v Myrrhiad (Huitième Art), jen s méně sladkou cukrovou krustou a takové "průsvitnější". Po rozvonění pořádná porce suché dřevité pačuli. Intenzita i výdrž jsou přímo příkladné.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 03:27

blackviolet 

...při přečtení Tvé recenze a složení vůně, mi naskočily

Concrete Comme des Garcons + This is Her Zadig Voltaire

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 07:16

Miru Já v Concrete nemám ani špetku lékořice (naštěstí, nemám ji ráda), což pro mě naprosto mění vyznění vůně. 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 07:20

Fleur 

...lékořice.? Asi nechápu.?

V obou vůních, co zmiňuji, nikde lékořice není...

...z obou vůní vidím spojovací linku - jistá, mléčnost, a pak shodné ingredience, některé, i částečně vyznění, jak si vůni představuji...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 07:22

Fleur 

...lékořici mám v L´Heure Verte...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 07:24

Miru Omlouvám se, už to vidím; myslela jsem, že reaguješ právě na následující recenzi L´Heure Verte .

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 07:33

Fleur 

...napadlo mě to pak

Jo, ta Verte je pěkná. Typově jako byla Au Masculine Lolita Lempicka. Původní Au Masculine byla nádherná, držák, sytá. Měla jsem ji asi dvakrát. Nová verze je velmi efemérní oproti ní.

...no a Kilian má blízko k té nové verzi od Lolity

Offline andry spravce
2933 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 08:08

blackviolet vzorky omitek v laboratori me dostaly Ale taky jsem byla z teto vune (prijemne) prekvapena.

jerry trochu se bojim, co s ni provedli s prejmenovanim na Fievre Verte, i kdyz ma jit o tutez vuni

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 10:00

Miru Nějaké styčné body s Concrete, ale Blanche Bête má ještě gurmánské tóny a celkově je nadýchanější.

andry ty omítky tam pokaždé na začátku mám. Ale jinak má fakt něco do sebe, nemůžu od ní odtrhnout nos.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 14:02
Reakce na andry:

trochu se bojim, co s ni provedli s prejmenovanim na Fievre Verte, i kdyz ma jit o tutez vuni

​Přejmenovat vůni a ponechat původní flakon a (údajně) i původní obsah - to je hodně divné (dá se to pochopit tam, kde šlo např. o chráněný název Champagne/Yvresse, Metallica/Metalys).

Ale zase kvůli reformulaci by neměnili název

Podivné to tedy je víc než dost. 

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 12:36

In the Mood for Oud (Juliette Has a Gun) - nasládlý vzduch, ze kterého se "vynořilo" lehké nasládle oudové dřevo a postupně i jemná balzámově sladká kouřová kůže. Je ale hodně tělová - větší intenzita by vůbec nebyla na škodu.