Korsičanka no ono je to součástí te jejich Garden kolekce tak tam to patří :D líbivka dámám pro pány ![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Passion Rose Lorenzo Pazzaglia
...nádherně, mučenkou oblá, hedvábná růže v oblé vzdušné bublině s delikátním podprahovým, pružně oblým aldehydovým polštářkem pod svojí bohatou korunou.
Vše je hladké, plynně klouzající éterem, hladivé, teple chladivé -
jakoby rybízové listy svým máváním vytvářely jemný, osvěžující vánek kolem zrůžovělých tváří... ...a pak stačí dát jemný polibek a cítíte nasládlé teplo těla a zároveň i chladno éteru a syté pohlazení růžovými plátky přes nepatrně přivřená víčka
Passion Rose je světlo a tma...
(...něco na způsob vůně Chanel No.5, kdy poměr mýdla a růží je v Passion Rose obrácený, s přidanou italskou hodnotou/delikátní elegantní živelnost)

Summer Hammer Lorenzo Pazzaglia
...hned od první vteřiny nástřiku mi v hlavě naskočilo v hlavě -
"pánská"...
...byť voní lahodně nasládle, naovocněle, hladce,
má v sobě typickou pikantně delikátní maskulinitu, jež přikládám za "vinu" přítomnému vetiveru, pichlavě kopinatým listům ananasu a vzdušným mořským tónům.
A tento pánský akcent
je v objetí harmonie vytvořené z, opět, vzdušného povětří nad mořskou hladinou(i s její příjemně jemnou, všudypřítomnou naslanělostí),
z ovocné nasládlosti(zprvu jasně čitelný ananas a jiné, tlumeně šťavnaté tropické plody),
z průhledně mléčně bílé oblosti pocházející z chuti světlých karibských rumů a
z tepla(pižmo) lehce opáleného těla oděného do chladivé, hedvábno lněné řízy.
Letní Kladivo má dvě úrovně -
první, kdy vnímáte, současně, mužské ladění s ovocností z tropů a
druhou, kdy se vše vzájemně dokonale smísí a prolne a na pokožce se usadí hebký sofistikovaný, dokonalý
unisex.
(...k čemu připodobnit.? Kdyby Chance Chanel byla v mohérově heboučkatém provedení
((= nula ostrosti, pichlavosti, prostě bez jakékoliv "hranatosti"))
a spala v dívčím pokojíčku...)
Velmi příjemné!

Carbonara Lorenzo Pazzaglia
...ihned v úvodu se představí
oud.
Ale představí se velmi příjemně. Protože je uvězněn v objetí z lahodné, bezgravitační ale chuti plné vanilky a měkoučkého pepře...
...ano, přesně ona delikátní větrová chuť, jež znáte z typického italského pokrmu , a ta se vám v ústech mísí s ultra jemně pikantní(oud) nasládlostí vznikající z rumové dochuti.
Vůně je mistrně namíchaná.
Vnímáte totiž jakousi podprahovou, nesladkou gurmánštinu -
fakt spaghetti carbonara
a současně s tím i nasládlo s pikanterií -
zbytky hedvábné šlehačky, kterou jste si kacířsky pleskli na hladinu caffé corretto popíjené v kamenné, lidmi plné, trattorii...
...Carbonara je zvláštním způsobem
nenabažitelná

...napadá mě, že vůně Lorenzo Pazzaglia jsou totálně
AKORÁT.
Akorát intenzivní, akorát drží, akorát uvěřitelné, poctivé, moc vám chutnají,
a i když se najíte dosyta, nejste přecpaní...
...jako s jídly v Itálii
Choco Raptor Lorenzo Pazzaglia
...mezi prsty mísíte mini hoblinky z právě nastrouhaného čerstvého zázvoru a bergamotu, v ústech, na patře dochuť anýzovky z caffé coretto,
a tohle všechno je jak kvalitní joint.
Kde je čokoláda?!?
...není. Teda -
píší, že bílá. No, nejspíš jako forma ohlazení ostatních ingrediencí, kdy k úvodní skladbě se přidává cedrová pěna cinknutá vanilkou a
jakoby jste z hrubé příze na kolovratu předli tenounkatou nit,
tak zrovna tak se jednotlivě ingredience mění, nenásilně předvádějí, prolínají se navzájem, představují každá svoji roli -
přichází vymazlený kožený tón ukrytý pod vláčně prachovou vrstvičkou z namletého pačuli, dřev, spojených táhlou vazkou ambrou, kdy případnou tvrdou slupku charakteru něžnými prstíky i ústy krotí fialkové květy, jejich lahodně éterická chuť.
Ano, dravec, elegantí a
s vnitřní něžností...

Sweet Xplosion Lorenzo Pazzaglia
...vůně chuti rozkousaných sušenek zapíjených pina coladou. Ale netrnou vám zuby, protože jste skrz zuby, mezi to všechno, ještě nacedili malý hlt neslazené chladnoucí kávy.
A to je celé.!
Vymazlené dostatkem ingrediencí, lahodné a občerstvující
(taková luxusní verze Bake Akro).

Passion Rose Lorenzo Pazzaglia
Všechny recenze zni pěkně - to vypadá, že jsi našla novou srdcovou značku. Nebo se pletu?
Mně se nejvíc líbí ta růže.
Jak jsou na tom s výdrží (pokud drží na tobě, tak pro mě by to byla výdrž skoro navěky).
Miru Tak děkuji za tip na vůni, tvoje recenze mě zaujala.
jerry Mně se nejvíc líbí ta růže.
Mně taky:)
Miru hm...minulý rok na exsence sa okolo ich stánku návštevníci tak tlačili, že som to vzdala
....asi sa tam tento rok pretlačím (ak budem dovtedy konečne zdravá
)
...tam to musí být parádní!
, na té výstavě
(a taky to chce nacpanou kreditku, jinak to bude silné psychické ujímání
)
Van Py Rhum Lorenzo Pazzaglia
...Ron Barcelo Imperial v olovnatým křišťálu,
podprahová naovocnělost na patře,
elastická dřeva macerovaná v bezgravitační vanilkové esenci a to pačuli...
...to je prostě paráda! -
voní jako k***a kvalitní doutník ze správně vláčných listů
(bodejť, když bydlí v nechutně drahým humidoru)
a
všechno tohle si převaluju v ústech, jak žvejkačkovou bublinu. Protože i na jazyku vnímám pocitově oblost, něžnou pružnost,
mohérovou hebkost a vláčnost...
...jako když sklář táhne tavenou hmotu do maximálně tenounkatý skelný nitě, jež
hřeje a svítí všude kolem.
...a z afrodisiakálních lusků se éterem vznáší vanilkově hvězdný prach
(stejná lahodnost jako ve Venom of Angel. Jestli Van Py Rhum neobsahuje olibanum(to často vykouzlí onu megalahodnost), tak je parfumér machr.!)
...siesta,
požitek...
...ne
dlouhá
v
myšlenkách
cesta
ale
- teď -
momentální
prožitek...

Dream Sea Lorenzo Pazzaglia
...pánská vůně.
Větrová, lahodná, mořská, teple chladivá, nasládlá naslanělost, hedvábná dřevitost, měkká čerstvost, akvarelové pastely od bledého aquamarinu, přes odstíny tyrkysové až po tmavo modrozelenou a i s tím různě stupně sytosti platiny...
...teď, po chvíli, už Dream Sea nevoní maskulinně, ale velmi příjemně unisex.
Stručně?
Delikátně pikantní měkkost.
(typově, vzdáleně a v kvalitnějším provedení něco na způsob Aqva Pour Homme Bvlgari střihnutá něžným provedením Chance Chanel)

Niche day ve Vavavoom... a Elysion a Therion
alibi A já ti děkuji za přiblížení akce, na niž jsem nemohla. Současně jsem totiž měla domluvený minisraz plný vůní v Praze. Pana Alexandra si pamatuji od vzniku Klubwasseru a Petřiny jiné dobrůtky jsem už ochutnala, takže si voňavou a přátelskou atmosféru umím barevně představit![]()
Jen ty nové
vůně budu muset příležitostně zkusit.
Korsičankaaž budeš v Brně , tak se ozvi, moc ráda se s tebou na "mini" taky potkám :)
A na představení Klubwasseru působil AL jak děsný suchar. Tentokrát byl víc v pohodě
Korsičanka Pro tebe možná ten Therion, protože Elysion je citrusovka nadopovaná Iso E super, což je sice ve výsledku pohodová letní atmosféra, ale bez jakéhokoliv dramatičtějšího náboje.
alibi Já jsem ho zažila už poprvé, když představoval Freudian Wood, a byl mi velmi sympatický právě tou uměřenou zdvořilostí, kterou zároveň provázela ochota odpovídat na otázky a bavit se o vůních.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje