Cuir InfraRouge Maison Crivelli
Oud. Jo.
Je to taková temnější, černější variace na téma Hibiscus Mahajad.
Víc semišově kožené, poměrně ostré/víc maskulinní.
Nebaví mě to
Cuir InfraRouge Maison Crivelli
Oud. Jo.
Je to taková temnější, černější variace na téma Hibiscus Mahajad.
Víc semišově kožené, poměrně ostré/víc maskulinní.
Nebaví mě to
...tak znovu, pečlivěji
Vanilla Powder Matiere Premiere Extrait
...tmavá vanilka, téměř nakoženělá/s koženými podtóny/kožnatá,
už to mám, ona kožnatost pochází z kokosu, z bílé kokosové dužniny.
Hmm, prostě je to vanilka s tuhým rostlinstvem, není to ono...
Lebo nemajú Sacrebleu!!! Čo považujem za škandál...
já kdysi poprosila paní Lucii právě o to malé balení Sacrebleu. a byla tak hodná, že když objednávala zboží, tak mi ji vzala
pačuli ve stylu Hippie a vonné tyče mi duznì chřìpì. Sklep zvlhlý mě deptá. Ale ...
Opakovaně pročìtám dojmy z Patchouli magnetik, protože ve mě probouzì zájem. Dále také formulace zelené pačuli mi trilkuje ve fantazii.
Patchouli Ardent mi přišlo bezpečné a zkusil jsem ... Na mně je to hebká temně rudá růže s nuancemi rybìzové, třešňové marmelády, lehce tyčinkově zakouřenou měkkou kůžì. Pačuli zde vnìmám jako sametový plášť. Jaksi kultivovaně a decentně zahaluje ostatnì složky. Faktem je, že plášť odložìš v šatně a bálu se neúčastnì.
Jako anděl strážný v mém dnešnìm pracovnìm dni fungovala báječně.
...krásné pačuli je ve vůni Ligno Jeroboam, to je nádherná vůně.
A s Patchouli Magnetik tvoří krásný pár
(párkrát, tehdy jsem měla PM pouze vzorek, jsem je zkusila obě najednou ty vůně)
já kdysi poprosila paní Lucii právě o to malé balení Sacrebleu. a byla tak hodná, že když objednávala zboží, tak mi ji vzala
![]()
Celestial Whispers (Maison Martin Margiela) - teplé a jemně nasládlé kadidlo rozfoukané v chladném kostele, promíchané se zeleným jehličím - počáteční kombinace kadidlového chladu a tepla je na vůni nejzajímavější (tedy aspoň pro mě, protože mám moc ráda "kostelní" kadidlovou řadu od Comme des Garçons). Postupně ale kadidlo vyvanulo, až zůstala nakyslá vosková myrha (tedy spíš syntetický pokus o ni), což srazilo celou kompozici o několik levelů dolů.
Narcis Nocturne Space Fluid
- na mně tedy veliká podobnost s vůní
Ombre Leather Tom Ford 2018
(čili, nic nového...)
Heaven Can Wait Frederic Malle
je lahodná krémová pudrovka/pudrová krémovka
ukrytá v měkce pižmově dřevito květinovém objetí...
...vlahý hvězdný třpyt ulpělý v mohérových vlákénkách.
Harmonické, intimní...
...nebe
může
počkat -
nejdřív
si
užiju
všechny
hříchy
a
svoje
lekce
si
až
na dřeň
vyžeru...
...pak
s tělem
vyždímaným
a
hlavou
moudrou
úplně nahoru,
to
k branám
nebeským,
teprv´
se
doberu...

...vůně Cristian Cavagna mě zajímají všechny a dlouho už...
Miru Stojí zato, doporučuju vyzkoušet. Tuberóza je v nich pěkně zakomponovaná.
A s Arturettem Landi jim to fakt sedlo. Toho jsem doteď skoro neznala, zaregistrovala jsem to jméno až při Shanghai 1930.
...musela jsem si ho vygooglit... Hm, on i Cristian Cavagna - takhle si představuji parfuméry, jak o vůních hovoří, s jakou vášní a vůbec jistý vztah k tomu, co mají vše za sebou, co s parfemářstvím souvisí, atp.
Ne ty rychlokvašky...
Miru Přesně tak, bez vášně vzniká jenom vůně jako spotřební zboží.
Bianca Forte zní krásně...
(vím, že mě moc zajímá Boa Madre/složení, Musa Paradisica - zázvor, by záleželo, jak moc tam bude výrazný)
L'air du Désert Marocain Noir - už jste někdo zkoušel? Fleur ??
alibi Ano, zkoušela jsem. Je to poctivě udělaná vůně, mnohem hutnější než její předchůdkyně. Rychlý bergamotový start a potom velkolepá přehlídka koření a ambry. Na ruce se dřeva s pryskyřicemi hezky prohřívají, na oblečení má neskutečnou výdrž.
...cha!,
zase mám objev - značka L´Entropist má novou vůni Ensang Noir.
Při čtení mi přišlo složení povědomé a
ano, parfumér vykrádá sám sebe, aneb - Paestum Rose Eau d´Italie...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.