Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 06. února 2021 07:54

Martula 

...pořád to krásně zní...

Hm, ta cena... ...když vezmu cenu Baccaratu Extrait...

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 06. února 2021 09:51
Reakce na Martula:

Tuto vůni mám na poličce už nějakou dobu, ale nějak jsem se nemohla rozpohybovat k tomu, abych ji tady popsala.

Objednala jsem v předprodeji 15ml miminko parfému Premier Amour od nově vzniklé značky Benigna Parfums. Moc se mi líbil koncept, flakony, složení..riskla jsem to, objednávka na slepo.

A čekala jsem a čekala. Měli nějaké problémy ve výrobě flakonů, dodávka nebyla do 6 týdnů, jak původně deklarovali, ale nakonec až cca. 6 měsíců. Značka komunikovala, několikrát nabízeli vrácení peněz a zrušení objednávky. Nezrušila jsem ji, počkala jsem.

Nakonec vůně přicestovala. V trochu jiném flakonu než byly původní obrázky, ale vůbec to nevadí. Je to rozkošný, načančaný flakonek v bílé krabičce vystlané saténem, s bílým velurovým pytlíčkem a leštícím hadříkem na kamínky a zlaté části. Vypadá jako šperk. Vypadá jako prsten s velkým kamenem.

Jediné, co trochu zkazilo radost - jak se dodávka vlekla, tak mi paní z Benigna několikrát psala, že za to čekání dostanu jako dárek navíc kazetku se vzorky všech 3 vůní značky. No, nepřišla. A nepřišla ani po mé urgenci. Pak už jsem se na to vykašlala a nechala to tak

Jo a mezi čekáním na dodávku se změnily ceny. Já jsem koupila za 75 dolarů, dnes už stojí 112.

Premier Amour - Benigna Parfums

Sladce květinová, gurmánská vůně má být vzpomínkou na první lásku. Souhlasím, pokud tou první láskou byl Hypnotic Poison. Podobně sladká tuberóza a spousta mandlí. Porovnávám i s Confetto a i s tou je tady společná linka. Z Hypnotic Poison má tato vůně omamnost a průraznost, z Confetto  našlehanost a hladkost. Je někde mezi těmito dvěma. Hustá, sytá, jedově omamná, sladká. Koncentrace čistý parfém.

​To je nádhera!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:46

svěženkář 

Díky a omlouvám se za komunikační nedostatečnost, jen mám momentálně ne zrovna dostatečnou intelektuální kapacitu na jakoukoliv důstojnější a filozofičtější rovinu rozhovoru, jak jsem teď oficiálně pověsila psaní recenzí na hřebík, dala jsem svému mozku a hlavně emocím prázdniny, ať si chvíli užijí klid a vzduchoprázdno...

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:53
Reakce na euridike:

svěženkář 

Díky a omlouvám se za komunikační nedostatečnost, jen mám momentálně ne zrovna dostatečnou intelektuální kapacitu na jakoukoliv důstojnější a filozofičtější rovinu rozhovoru, jak jsem teď oficiálně pověsila psaní recenzí na hřebík, dala jsem svému mozku a hlavně emocím prázdniny, ať si chvíli užijí klid a vzduchoprázdno...

​Chápu. Mám rád, když je rozhovor opravdový. Intelektuální být nemusí. Děkuji za sdílení!

A přicházející jaro je dobou obnovy, detoxů a očist. Užij si klid a "volno"!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:58

svěženkář 

Však mě ty prázdniny brzy zase přestanou bavit, znám se, odložím Elle a kakao a vrátím se i se svými spletitými myšlenkami, co dost často vůbec nikam nevedou...

722 příspěvků moje polička 06. února 2021 16:12

euridike Člověk si potřebuje vyčistit hlavu (a srdce). Vždy jsem na konci semestru přečetl něco od Stevena Kinga a spol. ;-). 
A co je ve vědomí zamotané, si často psychika rozplete ve spánku nebo někde na pozadí... a pak už jen heuréka. A nebo zpět kroužit do kruhů, které nerušte! :)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:22

Chabaud Maison de Parfum: Île Mythique

Od doby, kdy jsem se před pár lety seznámila s Myrrhiad, jsem tušila, že by lékořice mohla patřit k mým oblíbeným parfémovým složkám. Oslovila mě i v kombinaci s levandulí v Lutensově Fourreau Noir. Mou nenaplněnou lékořicovou láskou s černým čajem, mandlemi a vanilkou, kterou jsem bohužel poznala až, když už nebyla nikde k sehnání, se stala původní La Petite Robe Noire, a tak mi moje požadavky kromě již Myrrhiadu kompenzuje zatím jen Cicatrices.

A především tyto dvě vůně jsou důkazem, že kombinace se sladce dřevitou myrhou a kůží jí vyloženě svědčí zvláště pak, pokud ji zesílí anýz svojí rovněž lékořicovou vůní. Kromě nich Ile Mythique obsahuje i špetku mohérové levandule z Fourreau Noir. Mandlová tonka pro změnu částečně odkazuje k původí La Petite Robe Noire. Místo černého čaje přináší kouřový tón vetiver. A právě proto je mi trochu líto toho ambroxanu v základu, protože IM by z nich všech jinak byla nejvíc lékořicová. Sice ho není smrtelná dávka jako v řadě mainstreamovek, no ani tak ho bohužel nejsem schopná zcela ignorovat.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:27

wendulka 

...ta recenze zní skvostně!

Lékořici miluji díky původním vůním Lolita Lempicka EdP a jejím odnožím Minuit Noir...

Levanduli miluji díky Mon Guerlain, mandle(pokud nejsou zelené) vždy a všude, černý čaj, kouřovost a vetiver = krása.!

Ale.! Co výdrž a intenzita.?

Od této značky Ambre du Reve byla ale na můj vkus poněkud lehká, éterická...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. února 2021 20:05

Miru 

Za mě výdrž a intenzita srovnatelná s Lolitama, ale v těch je ta lékořice z mého pohledu o ničem.

A pozor levandule v Mon Guerlain je ovocná. To tady vůbec. Nicméně taková ta kafrově zelená do pánska není, jestli máš na mysli toto.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 06. února 2021 21:23

wendulka 

...já osobně mám levanduli v Mon Guerlain neovocnou i nepánskou. Měkce a hladce hustě proslazenou.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 06. února 2021 22:52

Perris Monte Carlo: Vanille de Tahiti 

Ambrová vanilka, která hřeje jako plyšový kožíšek. A to přesto, že je v ambře rozpuštěná esence z tropického ylang ylangu z Nosy Be a semišová champaka. Právě ten květinový tón dělá vanilku zajímavější a méně gurmánskou a vlastně i ta vanilka je tu spíš jako kvetoucí orchidej než vanilkový lusk. A nakonec i ten krásný kořenitý santal a pudrové pižmo přispějí k výjimečnosti této neobyčené vanilky.

722 příspěvků moje polička 07. února 2021 13:55

Byredo: M/Mink

Vlasy namočené v kalamáři a sladká vůně kadidla? Ne, žádné nestoudnosti s copatými děvčátky se nekonají. Nejde o tepající horkost dívčí kůže (jasmín) a nevinnost. Ale zvířátko a pryskyřičnou ambru.

To jen ježek našel raněný strom a pochutnává si na jeho smůle. Kadidlo se pojí s ještě sladším medem, palčivost pačuli ustupuje jehličí a topí se v medu a ambře.

Teplá, tulivá vůně letního jehličnatého lesa. Hladká, sladká a prohřátá pačuli a ambrou. Výdrž lehce nadprůměrná.

Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 07. února 2021 18:20

blackviolet Moc pěkně se to čte, i když nejsem velký milovník vanilky - nebo právě proto Ještě prosím vyzkoušej a napiš něco o té Levandulové, ano?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:42

blackviolet 

Jj, Vanille de Tahiti se povedla.

svěženkář 

Líbí se mi, jak popisuješ M/Mink. Kéž by tak hezky fungovala i na mně.

722 příspěvků moje polička 07. února 2021 21:15

wendulka Děkuji! Přál bych Ti samozřejmě také takový vývoj nebo lepší.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. února 2021 21:35

Prin: Nocturnal Poetry

Všichni známe romantickou pohádku o Sněhurce, kterou vysvobodí z kletby věčného spánku podobného smrti, způsobeného otráveným jablkem, krásný princ. Existuje ale i hororověji laděné filmové zpracování z roku 1997 s Monicou Keena jako Lilianou aka Sněhurkou, v němž její srdce nezíská vznešený a uhlazený Peter, nýbrž drsný horník Will. I zde se sice do hry dostane otrávené jablko, celý příběh však vyvrcholí až závěrečnou bitvou na hradě, v níž se musí Lilli sama příkře vypořádat se zlou macechou Claudií v podání Sigourney Weaver. A proč tahle Sněhurka?

Magnólie champaca mi totiž svými citrusově svěžími květinovými tóny připomněla Claudiny zlatými nitěmi vyšívané šaty, kadidlo s myrhou, včelím voskem a růžovým dřevem temné hradní chodby, osvětlené loučemi a svícny, uschlé růže s pichlavými trny ve váze, neprostupné křoviny, drcené kávové boby s kurkumou zase scénu ze zaprášeného dolu. Aromatický tabák s kůží, příjemně živočišným kastoreem, cibetkou a oudem má v sobě přesně to zvláštní kouzlo drsného Willa s mozoly a šmouhami od smoly a prachu. Pokud vás oslovila Salome a Tobacco Rose od Papillon Artisan Perfumes, případně je vám blízký styl vůní od La Via del Profumo, pak rozhodně vyzkoušejte i Nocturnal Poetry.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 07. února 2021 21:37

Korsičanka Od té nemám vzorek. Když já na tu levanduli (v parfémech) moc nejsem, ale asi by stála za vyzkoušení.

wendulka Tahle se mi líbí, protože to není vanilkový cukr.

13410 příspěvků moje polička 07. února 2021 21:42

blackviolet Právě že parfumér zkouší různé jinakosti:) Jen ta jho Májová růže mě až zas tak neuchvátila A co Ellenova Mimosa?

wendulka Nocturnal Poetry mě teda zaujala A samozřejmě zas odpovídající cena, koukám...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:25

Korsičanka 

No za mě zase Prin dobrý. Ať si na parfumo říkají, co chtějí

Na mně to všechno voní výborně

Určitě zkus. A i blackviolet by měla, protože je to kožený a nejde do pánska, drží to unisexovou lajnu!

Ano, bohužel je to za z těch dražších.

13410 příspěvků moje polička 08. února 2021 08:40

wendulka Já z téhle řady zkoušela Mrigu a na mně brrrr:(

Pak z dalšího projektu Prissana Häxan - ten zpočátku drsný a ryze pánský(prý kozí chupy), ale drydown dámský -kytičkový. A Nefer lepší na papírku = pěkná saunová voňavá atmosféra, na mně spíš nuda.