Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:10

Atelier Vesper: Badawi

Krystalky zeleného kardamomu studí a štípou jako střípek kouzelného zrcadla, který se Kájovi dostal do oka. Stejně jako ledové srdce však začnou roztávat pod přívalem tropicky hřejivého, máslově ovocného ylangu  s vůní zralých banánů, vanilkového benzoinu a lehce připálených švestkových povidel se špetkou hřebíčku a skořice. Ze zimního království vás tak přenesou do zahrady věčného léta, kde se suší seno s tabákem a kde to voní páleným cedrovým jehličím a mechovým podrostem.

Online andry spravce
2943 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:23

wendulka nesnasim konopi

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:28

andry

A už chápu. V tom případě už vím, že Borneo Tea poznat nutně nemusím.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 11:41

wendulka 

Krásná recenze! 

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 11:15

Fallen Leaves Anna Zworykina

...možná ten týpek, v těžký kožený vintage bundě vešel do chladného vlhkého kostela a 

možná měl mezi zuby zbytky přežvýkávaného tabáku a

možná šel nasát melancholii(protože té své měl málo asi...)

rozpuštěnou do kadidlových molekul levitujících zšeřelým a až téměř děsivě tichým

interiérem svatostánku...

(a nebo mohl být klidně v nějakým vlhkým betonovým podchodu, kde bývaj´ téměř hmatatelné zbytky, ne cigaretového, kouře...)

...a pak, pak

si sednul do jedné ze zadních lavic(a nebo se opřel o vlhkou, počmáranou zeď),

zavřel oči, sklopil hlavu, a

tím pádem jeho teplý dech proudil na jeho mohutné tělo jakoby schoulené, schované do oné bundy a při každém nádechu nasával zpět do plic teplo svého těla, ale i

zbytky její vůně...

...vůně vlaze vláčných pačuliových listů delikátně ohlazených a nasládlých vanilkou se zvláštním poutpouriovým akcentem - jakoby smutek jejích očí, když odcházela,

se převtělil do antracitových mikrozrnek prachu, jež měla kdysi v sobě chuť hořících slamněnek...

...prach jsi a v prach se obrátíš...

(krásná vůně jemně hořící kůže jakoby rozostřené/rozmělněné v miliony popelových mikropilinek s jejichž odérem vdechujete i jakousi tíhu tmy...)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 11:26

Miru 

Dokonalá recenze!

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 11:33

Coffee and Chocolate Anna Zworykina

...dekadentní čokoláda pro velký holky...

Lesklá tmavohnědá hmota vymačkaná z tuby Pikao, s fresh orange juice a s neskrovným panákem whisky.

A jak říkám, je to velká holka -

v ústech cigáro, težké, hutné teplé nasládlé vlhko z hltu silného hořkého espressa, a možná má pod koženým křivákem jen holé tělo, z něhož byla teprve před chvílí slízávána velmi tmavá tekutá čokoláda...,

tma, navlhlý prach, těžší vzduch i atmosféra...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 11:49

Tobacco Tuberose Anna Zworykina

...miluju drink Negroni. Ale tady je víc hořkosti, takovej ironickej škleb,

jako bych musela s ginem, vermutem a campari na rozkaz sežvejnknout i syrový zelený tabákový listy s drobnými lístky fialek, jež mi zůstavají mezi zuby a připadám si fakt jak blbá kráva s přihlouplým úsměvem a jen cítím, vnímám nazelenalé sladko a koulím u toho votráveně očima...

...jenže za moji poslušnost(a možná i odvahu) mi do chřípí, do žil

začíná pulsovat i libý, jakoby vláčný, měkoučkatý odér cigár(stejně se jich asi nikdy nevzdám...)

vmíchávaný do teplé jemné zelenavé masy, a k tomu vzdálená křehkost šípkových růží schovaných mezi trnitými šlahouny, které se škodolibě chechtají, když po nich na pažích zůstanou jejich červené podpisy...,

a k tomu ulra něžná ohlazená nahořklost anděliky a celé je to takové podprahově žensky křehké, opatrné, s očima otevřenýma dokořán, neohrožené...

Ptáte se na tuberózu.? Není tu se svojí typickou vůní...

...je to metafora, resp. já to vnímám, onu tuberozu, jako metaforu pro ženskost ve vůni, pro ženskost vůbec...

(a nebo jo, nebo ta kvetoucí nymfomka tu je, ale umně ukryta a kdo si ji najde, tak ten si ji zaslouží...)

((mám přivřené oči, na patře převaluji hlt negroni, v ruce cigáro a v druhé dlani drtím zelené, mými prsty teplé, tuhé stvoly z kytice od neznámého ctitele...))

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 12:10

Green Madness Anna Zworykina

...héééj!, lahodné zelené bonpari máčené v chlastu, v koňaku. 

Ale nejsou tvrdé, jsou takové hutně tuhé a pružné současně.

Gurmánsky zelenavá plná lahodnost koupaná v kvalitním drinku.

...jo, a zapomněla jsem říct´, že jsem z tý luxusní bonbošky šlohla asi dvě čokoládový pralinky, rychle jsem je strčila do úst a s tím nasládle pelyňkovým utrejchem je to k***a dobrý!

(lahodně nasládlá hebká pelyńkovo anděliková nahořklost, zhutněná vláčným santalem, s kouřovým vetiverovým dechem a alkohoholovým pohlazením posléze začne velmi měknout, rozostřovat se, rozplývat a kroutit se éterem přesně tak jak líný cigaretový proužek kouře...)

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 12:15

My Vanilla Anna Zworykina

...měkká hořkost

...tinkturovitá hustota

...pepřová svěžest

...pryskyřice roztavené a pomalu chladnoucí v pomalu, líně tekoucí lesklou hmotu

...vintage nasládlý akcent

Tohle by se dalo nosit nejen samostatně ale i jako základ pro plno dalších vůní...

...italský typ vůně - nasládlé hutné ale hedvábně působící pačuli s vintage odérem, máčené v provzdušněných pryskyřicích, lesknoucích se ve světle měsíce na noční obloze, odrážející se v klidné mořské hladině...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 12:52

euridike 

...kuju

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 12:54

Miru 

Nojo, měla jsem si počkat a až teď napsat, že je zase radost Tě číst.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:00

Golden Lavender Anna Zworykina

...jo, levandule.

Ale taková jiskřivá, ano, zlatá(!) a

současně potažená lehounkou/vznášející se lesklou mazlavou vrstvou likéru z akácií, bylinek, s delikátní hebce hutnou labdanovou notou, 

s pelyňkovovanilkovou lahodností osvěženou pár vláčnými zrníčky skořice, a s teple vlhkým pylovým prachem...

Takový uklidňujíc a současně vnitřně povzbuzující

medikament...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:01

euridike 

...moc Ti děkuji za krásné komplimenty!...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:15

Venetian Red Anna Zworykina

...dekadence a

chlípnost.

Jo, čtete správně - chlípné je to.

Ambra ve své naturálně živočišné podobě - pach, velmi příjemný ale,

z nitra těla, nasládlý a delikátně naslanělý zároveň.

Nechtělo se mi tuhle vůni zkoušet. Myslela jsem, že to bude rostlinné, zelené, typicky Annino vintage, atp.

Ale ona vůni vystavěla na animálnosti!..

...ruská červeň?. Ano, surovost(ve všech dalších možných významech toho slova) nesmírně rozlehlé země,

a surovost i živočišná...

...ale živočišnost měkká, lahodná s velejemnou podprahovou karamelovou dochutí.

A pořád vás v nose něco irituje a současně nutí si neustále přičichávat.

Temná erotika, líná, těžknoucí, slastná, očekávající, pomalu elegantně lačná, táhnoucí se jak čekání na, na cokoliv vytoužené

a na konci je

vítězství!...

Slast a

uvolnění...

Ta mrcha ambra, co v úvodu vlákávala do svých osidel, ke konci mizí, schovává a ztrácí se v objetí ostatních ingrediencí - jakoby to byly její nákladné, honosné šaty z hustě tkaných tmavých látek, se zlatými výšivkami...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:28

Shiny Amber Anna Zworykina

...perníčky pro dospělé...

Perníkové těsto máčené v alkoholu, osvěžené citronovozázvorovým sirupem, rozpouštějící se v ústech, ale současně pocitově hutnící přítomným labdanem, které perníkové kontury rozmazává...

Příjemná zahřívající vůně

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:31

Nigredo Anna Zworykina

...zeleně balzamicky lahodné.

Vintage akcentu minimum, ale přesto ano...

Vlastně bych od Anny nosila cokoliv

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:38

Hidden Accords Unique´e Luxury

Och!. Tak toto je nádhera na první dobrou!

Maximální lahodnost - vanilka, pižmo - jeho vláčně prachová hebká jemnost, káva s mohérovými hruškovými květy.

Nádherné, žensky přitažlivé, plné, měkce sladké, takové optimisticky kouzelné...

(vytuněnější varianta původní a ještě nereformulované vůně Code Femme Giorgio Armani)

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:48

Kutay Unique´e Luxury

...oud topený v davanové nesladké tinktuře nasládlé pouze minimálně karamelem.

Vazkost, nadýchaná táhlost vůně, tlumený třpyt. A pak

tabáková chuť, tabákové listy vláčné tím, že jsou macerované ve vanilkovoambrové tekutině a pod tím, resp. s tím současně vnímaná podprahová šáchorová prašnost.

Komus se líbí Oud Rain Renier Perfumes(lu) a měkce hutné, nesladké tabákové vůně,

bude se líbit i tohle...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:57

Chypre Toscano Unique´e Luxury

...tmavá hořkost - tymián, skořice a levandule v černém provedení

...a k tomu velmi silný hořký, černý čaj

...a ještě k tomu kouř, dřevitý kouř přinášející i jemné tóny kůže a

zpod té těžké ale měkké hověziny sálá mužské teplo...

Asi takhle -

přijít Michele Morone takhle navoněný,

je mi všechno ukradený...