Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 17:16

jerry 

...jo, přesně - většinou(usuzuji jen dle dojmů ostatních) jde spíše  o takové kiki vůně, ale tahle Tvoje recenze je vyjímka...

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 08:47

slniecko V návaznosti na tvůj příspěvek ve slevách si dovoluji položit otázku, jestli jsi zkoušela Abime od Violet a jaký je tvůj dojem z Compliment.

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 18:07

UERMI: Or Damask 

Růže trochu jinak. Myslím, že tohle se Mauricovi hodně povedlo. Je to sice vůně s růží, ale růže nedominuje, je jen jedním z aktérů v hedvábném krému s fialkovým pudrem, fialkovými listy, červenými šťavnatými bobulemi, citrusovou magnólií a pačuli. Líbivá, ale ne laciná. Pozitivní a zpříjemňující den.

Růže, která potěší.

Offline Korsičanka blogger
13447 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 10:42

Andy Tauer: Golestan

Kéž by bergamot a citronová kůra vydržely déle! Pak by to mohla být nádherně vyvážená vůně.. Bohužel se wendulčina předpověď vyplnila, neboť ona "žvýkačková" tuberóza nastoupí a vše převálcuje. Raději ji nazvu krémovou, jež mi připomíná Love Tuberose od Amouage. Jakoby tam byl ylang, který můžu, proto mi krémovost zas tolik nevadí. Ale převratné to opravdu není, Andy, spíš možný bolehlav:( Možná vhodná k layeringu s nějakou citrusovkouAle za ty peníze? Doufám, že tam někdo vyčuchá víc...

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:08

Korsičanka Marně hledám nějaký emotikon, který by vyjádřil míru mého zklamání, protože jsem si už představovala ten modrý flakón s krásnou etiketou na nočním stolku... Ale bylo mi jasné už podle složení, že pro mě to bude na hraně kvůli ylang ylangu a tuberóze, takže překvapená vlastně moc nejsem.

13447 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:09

Fleur Pro tebe opravdu

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 03:29
Reakce na Fleur:

slniecko V návaznosti na tvůj příspěvek ve slevách si dovoluji položit otázku, jestli jsi zkoušela Abime od Violet a jaký je tvůj dojem z Compliment.

​Obe sú krásne a obe mám . Teda tie pidi travel flakóniky. Obe sú výraznejšie ako predošlé vône značky a mám takú predtuchu, že Tebe by sa asi viac páčil Abime.

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 07:46

slniecko Díky za odpověď!

Offline Biely kvet
4145 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 09:36

Fleur V Compliment je tuším dosť výrazná tuberóza, ak by si chcela vziať tuberózu na milosť ( dobre si pamätám, že sa s ňou nekamarátiš?), tak dobre spracovaná, nie výrazná je v 3 Fleurs Parfum D Empire, tá je naozaj prekrásna. Ale tú si už asi skúšala....

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 12:47

Biely kvet Já opravdu tuberózu nemám moc ráda; od Parfum d´Empire znám všechno a k mým květinovým favoritům od něj patří Eau Suave.

Dík za zpřesnění obrazu Compliment!

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 16:36

Korsičanka wendulka Tak už mám Golestan odzkoušený. Podle avizovaných postů na IG jsem čekala něco úplně jiného, než jak nakonec Andy Tauer vůni popsal, a moje dojmy se do určité míry protínají s tím, co napsala Korsičanka.

Úvodem cítím výraznou citrusovou stopu, ale nikoliv s obvyklou štiplavou svěžestí, nýbrž spíše olejnatou, prostě jako vonný citrusový olejíček do aromalampy. A velmi rychle se vytrácí, olej krémovatí bílými květinami, mezi nimiž výrazně vystupuje jasmín s lehce indolickým obláčkem, tuberóza je spíš jako obří bublina ze žvýkačky, průsvitná, vyšeptalá. Výdrž je docela dobrá, ale o nějakém šíření do prostoru nemůže být ani řeč. Poznávám Tauerův rukopis zejména v počáteční fázi, ale potom to na mě působí, jako kdyby ho to přestalo bavit.

Budu určitě ještě dál vůni zkoušet, tohle jsou zatím jen pocity z prvního dne, kdy ji mám ze vzorku na sobě.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 23:28

Strangers Parfumerie

Scotch Peat 

Jeseň. 

Šušťavé opadané lístie, pod tým trošku vlhká a už trochu studená hlina, tlmené jesenné jesenné slnko náhle žiarivo prerazilo spomedzi mrakov. Lišajníky na starých stromoch, a už vysušené zbytky nepokosených tráv na okraji poľnej cesty. Zabudnutý stoh slamy. Teplý čaj s medom a horalka.

No dobre, môže to byť aj jednoducho slad do rašelinovej whisky, ale henten obraz hore sa mi páči viac.

Parfum Prissana

Savitri 

Druhá polovica 19.storočia, niektoré z veľkomiest na severe USA. Veľkopriemyselník (možno železničný magnát), ktorý má ramená širšie ako ostaní veľkopriemyselníci, jeho brada je ostrejšie rezaná ako brada ostatných veľkopriemyselníkov, a jeho pohľad je pohľadovatejší ako pohľady ostatných veľkopriemyselníkov, sedí vo svojej kancelárii, ktorá je väčšia ako ostatné kancelárie, vyššie ako všetky ostatné kancelárie, drevo, ktorým je zariadená je drevenejšie ako v ostatných kanceláriách, jeho tvídový oblek je tvídovejší ako....eee....no proste tvídovejší....našťastie práve v tomto momente ale nefajčí, inak by jeho cigara bola cigarovejšia ako ostané cigary...(a určite by mala jeho monogram na etikete!!!).....a dokonca mu niekto zákerne vyvetral. No proste kopa dubového machu, vetiveru, driev a do toho jemný aj keď ľahunký závan čistého vzduchu s práve rozkvitnutými kvetmi, ktorý sa síce nepresadí, ale zabezpečí prísun aspoň nejakého kyslíka. Viem, že to po tomto úvode nebude znieť presvedčivo, ale vôňa je to fakt dobrá.

Natsumeku

Toho gáfru som sa bála a bolo to mnoho strachu pre nič. Akurát to zelé trochu odľahčuje. Inak je to nádherná zmes citrusov pripevnená k zemi skôr nahorklými kvetinovými kvetmi ako héliový balónik malým závažíčkom. Človek si ho všimne len letmo, ale je sakra dôležité. A tu je aj trochu levandule, tiež s gáfrovým podtónom. Drydown mäkko jemne hladko drevito sladký.

Tiwa

Veľmi zaujímavá zmes nahorklého ovocia (takým tým správnym spôsobom nahorklého, nie prezretého...) s trochou zázvoru. Do toho zeleň, drevené tóny a veľmi zaujímavý bylinný tón, čo bz teda ako mohli byť zmienené celerové semienka, ale reálne som nikdy neovoňala celerové semienka, takže len hádam. Táto vôňa sa chechce do tváre všetkým akože "aromaterapeutickým" vôňam, lebo pôsobí zároveň podobne balzamovito bzlinne, ale aj naozaj parfémovo a čo sa tej parfémvej kvality týka, tak im už ani neukazuje chrbát, proste toto nestojí ani za súťaž.

Ma Nishtana

Šafrán, malá trocha kože, korenia, drevo. Najprv takáto celkom príjemná zmes, potom sa ale zleje do nádherného akordu  kvalitnej luxusnej hrubej kože. Takej ktorá je na okrajoch len "odseknutá" a neozašitá, aby vyniklo, že viac netreba. Výborné.

Nefer

Suché čierne korenie, kadidlo, myrha...pôsobí to až trochu mysticky. 

Thichila

Toto je zaujímavé...a je v tom niečo, čo cítim v parfémoch značky Siam. Potom jemné biele kvety v spojení so živicami a trocha oudu, ktorý ma neteší, ale v tomto prípade je to množstvo znesiteľné.  

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 21:33

Jorum Studio: Athenaeum 

Svěží zelená vůně květinové louky, šťavnatá zralá jablka a med. Má to být reminiscence dětských let na venkově a vyzařuje z ní opravdu něžná melancholie a klid.

Seno s usušenými lučními květy v kupkách. I to levandulové mýdlo v babiččině skříni tu máme, zemitou a prašnou dědečkovu dílnu, sladce voskovou pryskyřici, sušené ovoce na dřevěných lískách a odřezky kůže.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 15:58

EYES CLOSED Byredo 

Living is easy with eyes closed, with eyes wide shut. /To podstatné stejně vidíme srdcem, jak řekl pan Exupéry té tiché, klidné noci, v níž zmizel a ve které křik vran byl nehoráznou chválou oken dokořán./

Kosatec. 

A vše, co jeho jest. 

Květy a stonky a listy a kořeny taky. 

Zeleně šťavnatá zemitost kořene zjemněná prašnou sladkostí květů. 

Pak se kosatec začne ztrácet v pačuliově kořenité tmě s papírovým Měsícem a kardamomovými hvězdami na nebesích. 

Hezká vůně. 

Jednoduchá. 

Vkusná. 

Ne okouzlující. 

Ne ohromující. 

Výdrž i projekce průměrné. 

Hledala jsem pro tuhle vůni fotografii stejně jako pan Skácel hledal krásné slovo, které by dal své ženě, líbil se mu chřástal i autogen, já se toulala tvorbou toho, který inspiroval tuto vůni, ale... Žádná z jeho fotografií mi nekoresponduje s touto vůní, snad jen Beyoncé, velká, silná, zde nezvykle civilní, neokázalá, bez korzetu, třpytek, bez balastu. 

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 18:22

The Majestic Jardin (Alexandre.J) - tekutý sladce zakouřený balzám a v něm ponořená růže, kolem které oscilují kapky hustého sladkého třešňového likéru a po rozvonění pak trochu odlehčený svěžím pižmem. V dojezdu pak čerstvé jedlové dřevo i s jehličím a božský zelený vetiver - naprosto autentická podoba Terre d´ Hermes. Podle názvu jsem čekala něco zcela jiného, ale jsem velice mile překvapená.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 13:19

Pineward - Nocturnis

Průvodní text slibuje vlkodlaka ve smokingu, jehličnaté jádro Fanghornu II říznuté Laurenovým (?) Polo (asi jo, vzájemné složení vcelku odpovídá). A je fakt, že komu úplně nesedla mechová bahnitost Stromovousova odéru, tak by tu nově mohl najít jisté polehčující okolnosti.

První dojem je jehličnatý les, prosycený vůní hlíny s hrabankou, v němž se na pasekách dere ke slunci omamné suchomilné kvítí. Při bližším pohledu se tu střídá jehličí s hrabankou, oboje ze začátku doprovázené vlhkou hlínou, s teplými ambrovými momenty, dokreslenými květinami. Po hodině se objeví jemný citrusový podtón, který se po další hodině promění v jemnou pelargonii. Na závěr zůstává závan sena.
K použití: V chladu na mně vydrží lehce přes 2 hodiny. Teplo by mu asi svědčilo víc.
Shrnutí: Normálně nemám vizuální asociace, ale tady mi hned na mysli vytanula grafika Omamné byliny od Jaromíra 99:

13447 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 13:50

Vosina Zajímavý popis, uvidíme, bude-li vzorek:)

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 14:08

Privé Magenta Tanzanite (Giorgio Armani) - semiš ukrytý pod vrstvou prachu ze sladkého pepře a akorát tak sladké ambry, ke kterým se následně přidal i kardamom se špetkou skořice a suchý černý čaj. V dojezdu ještě suchý a nepřílič sladký vanilkový tabák. Je to suchá prohřátá vůně, která přesně připomíná (nejen typově) triumvirát Encens Satin, Myrrhe Impériale a Ambre Soie, který do party přibral fordovskou Tobacco Vanille. Což ale možná neměly dělat, prozože Tobacco Vanille je v dojezdu má tendenci válcovat. Ale jako celek je to povedené...taky aby ne, když všechny zmíněné vůně patří mezi mé oblíbené a pocházejí (prošly) mojí poličkou.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 14:11

Korsičanka Brala jsem flakon Murkwoodu z Lulua, tak jsem neodolala a kromě tohohle přihodila ještě Ponderosu a Gristmill, ty si nechávám, až večer zatopíme. Naivně jsem si myslela, že si s 0,5 ml vzorečky bohatě vystačím, jako obvykle. No, tak v tomto případě rozhodně ne, tohle bude na delší lokte .
Teď koukám, že nové vůně konečně dorazily i k Pedrovi, to ještě minulý týden nebylo. Tím pádem jsem v pokušení si objednat alespoň 5 ml odstřik.

13447 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 14:37

Vosina Na obě jsem taky zvědavá, z Ponderosy mám trochu obavy u té jahody Hodně mě ale zajímá Funerie