Strangers Parfumerie
Lumberjack Cologne
Nádherná žiarivá, jasnožltá, nesladká citrusová vôňa. Ako na slnku dozretý citrón. do toho trochu citrusovej kôry, trochu mydla, a trochu stromovej kôry. Toto je možno drevorubač, ale dnes má voľno a vymydlený ide za lepším programom.
Roasted Coffee Cigarette Whisky Come and get your Suede Honey Baby
Zase raz perfektná káva. Zrnková, pražená, tmavá. tentokrát žiadna krémovitosť, podávajú sa k nej nepresladené napolitánky (oukej, môže to bzť ten popcorn, ale za mňa napolitánky). Aby to nebolo príliš hutne gurmánske, trochu čistého suchého sena. A drží ako pribité.
Sangre Dulce
Sangria rozhodne a dulce ale že brutálne. toto je niečo ako kombinácia klasickej španielskej Sangrie (ktorá je už tak či onak dosť sladká), našeho vareného vína s klinčekmi a škoricou a keďže došiel cukor, niekoho napadlo v tom rozpustiť megasladký jahodový lekvár. Znie to divne, ako to po sebe čítam, utekala by som o stodvesto od vône s takýmto popisom, ale...ono je to dobré!!! Ak niekto zvládne fakt sladké vône, tak táto má svoj pôvab a charizmu.
Comme Un Carrousel
Je To Tam!!! Neznačková kola, tuzemák, červená malinovka, ľahké červené víno, kolotočéééé, sladkosti na strelnici, ujo ktorý fajčí fajku, takú tú sladkotabakovú, turecký med, vreckové "navrch" špeciálne vyfasované na jarmok, kamaráti, spoločné prerátavanie, na čo komu ešte vyjde, hundranie, že vzduchovka na strelnici je určite zahnutá "strieľaj vždy viac vľavo dole", trblietavé hračky z lacného plastu a ručne balené lepkavé lízatká, ktoré hygienická stanica bezpečne nevidela, plastové rúrky naplnené už stvrdnutými farebnými žuvačkovými guľôčkami, dvadsať rokov staré hity na milión decibelov....detstvo a vzrúšo proste!!!
Salted Green Mango
Mala by to byť reminiscencia na nejaký špeciálny typ manga, "mango bao". To neposúdim, nikdy som tú česť nemala, tak to skúsim popísať podľa vecí, ktoré poznám. Tuhá zelená kôra z nezrelého citrusu, morské riasy nori, šťavnatá dužina, ale aj tuhá suchá zelenosť vetiveru. Závan morskej vody. Skvelá výdrž.
Gheorghe
Prázdniny na vidieku. Na slnku vysušené pohrabané seno, omamne voňajúce kvety, med od medára.....a nádherný, nádherný karafiát. Už len pre ten by mi tá vôňa stála za to. A áno, sú tam aj ďalšie krásne zložky, trocha tabaku, ktorý akcentuje to seno a sladké živice, ktoré sa spájajú s medom do nádherného akordu, ale ten dych berúci nádherný karafiát si proste ukradol moje srdce a tú vôňu chcem. A pri každom privoňaní k pokožke ju chcem viac a viac. Konečne karafiát, ktorý je hladký, hebký, len primerane korenistý, ale ani nejdúci do nepatričného zelena, proste karafiát ako zo starej Bellodgie, akurát kým tam bol ako šaty z tmavočerveného zamatu uprostred plesovej sály, tu je ako žiarivý nádherný kvet uprostred až rajsky krásnej a ničím zlým nepoškvrnenej pastorálnej scény. Nádherné a potrebujem to.
No....Musím sa česte priznať, že Gheorghe už je v košíku
a jediné, čo ma odradilo odklepnúť ho bolo, že som si spomenula, že ešte predvčerom som chcela Fleur de Lune
. Takže radšej ešte najprv doskúšam zvyšok.
Ale ak by ste sa náhodou niekto chceli pridať k nákupu v Ecuación, tak sa veľmi rada o poštovné podelím....