Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Vosina
příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 15:27

Korsičanka Ano, Funerie vypadá hodně záludně, jako slušný horor odněkud z temných koutů Appalačských hor. Ta v příštím kole...

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 16:31

jerry 

...ta Magenta se mi líbí moc! Už dávno i svým složením a teď Tvoje recenze to potvrdila...

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 16:55

Miru 

Mě taky (a Indigo taky). Akorát se obávám, že pro tebe to možná nebude držák (Indigo je na tom líp).

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 16:59

jerry 

...hmm, jo noo, co už se mnou...

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 13:45

Siam 1928

Rosenbridge

V nejakom období mojej mladosti sa výrobcovia koly snažili byť prudko kreatívni a výsledkom boli regále v potravinach napchaté rôznymi citrokolami, čerykolamy  ajaneviemčokolami. (Hej, potom som si ich znova vyskúšala v múzeu Coca Coly v Atlante, ale to je uplne iná story.).

No tak toto je Višňokola, prechádzajúca do Levanduľokoly.

Levanduľa (uplne bez pre ňu typickeho gáfrového podtónu) preváži, ale cukor si z tej koly ponechá, čo zjemní a zcivilizuje prichádzajúce metalické tóny. V tejto fáze to pripomína niečo ako veľmi, veľmi nežný Métallique od Forda. Nie, nie slabý, len nežný. No a tým končí. Drydown jemne vanilínový.

Mhee

Toto je fakt divná zmes...ako to diplomaticky...no, ja nie som diplomat. 

I mistr tesař se někdy utne. Na tému, ako aj bez použitia oudu urobiť chliev. Rozoznávam v pozadí nejaký senný tón, ake ten ten dojem len umocňuje. Akože je možné, že sa to napokon nejako uprace, ale ja tomu tú šancu nedám. Nedokážem.

Mhom

Seno, kvetinové tóny, bylinky, med. Takto to malo vyzerať, Mhee, počuješ? Takto!!!

Kvety sú rozhodne exotickeho, tropického rangu, člivek takmer vidí bieložlté okvetné lístky hojdajúce sa na hladine teplej zátoky. Opojná kvetovomefová vôňa. Pripomína mi pomaleeeee, horúce letné popoludnie, ešte aj včely našli niekde sud od tokaja a teraz namiesto usilovného BzzzzBzzzzBzzzzz robia pomalé a neisté Bzzz....bum. Bzzzz....bác. Bzzzz....kašlem na to už.

Kham

Veľmi úderný bergamotový a potom to pokračuje nemenej údernou vôňou. Tóny typické skôr pre pánske vône, ale .... ktovie.Ostrý jazmín, ostrý tabak, koža, vetiver. Ale teply, medový benzoin to celé jemne osladí, spojí a trochu skrotí. Pekné.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 14:31
Reakce na blackviolet:

Hedonik: Divine Perversion 

Malina s rukopisem Francesky Bianchi, ne příliš sladká nebo bonbónková, spíš svěží a perlivá s ovocným lehce pikantním růžovým pepřem. A pod ní je už schovaná kůže, jemná a měkká jako na jelenicové rukavičky. Kolem ní povlává kosatcový pudr a růže, objeví se karamel a nakonec dřevo a ambra. Malina je vytrvalá a drží se na kůži hodně dlouho.

Navzdory názvu a přesto, že Francesca má ráda ve svých vůních trochu živočišnosti, je tato vůně z její nové řady docela krotká. Má být podle Francesky hravá a to souhlasí, je to taková hravá až rozverná vůně.

​Hm, tak lromě úvodního poprašku ovocně pikantního růžového pepře se v mém případě jedná o malinu už vyloženě bonbónkovou až žvýkačkovou, k čemuž kromě oficiálně uváděného lepivého karamelu i fialka, kterou Francesca ráda dost často ve svých vůních používá. Ta tak společně s růží vytváří typově podobný sladce rtěnkový akord, jaký můžete znát z ikonické Lipstick Rose, zde navíc doplněný špetkou kosatcového pudru. Teprve pod tím vším nacházím jemnou ambrovou kůži Kelly Caleche. Až moc líbivé a rozverné na můj vkus - nebaví mě.

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 15:54

wendulka Ano, rozverná. A i když jsem tam tu malinu neměla tak sladkou, stejně by pro mě nebyla. A ten název k ní nesedí vůbec.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 15:57

blackviolet 

Jo. Ani název, ani barva flakonu.

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 18:15

Jorum Studio: Trimerous 

Vypadá to na moc hezkou kosatcovku s mrkvičkovým kosatcem. A taky ano, i když to není pouze kosatcová vůně. V pozadí se objevuje ambra, ale předtím ještě osvěžující ovocná šťáva z nektarinek a ostružin, jalovec s lehkou bylinkovou zelení a nakonec jemná zakouřená kůže a kosatcový pudr s vanilkou.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 18:28

Pineward - Gristmill

První dojem je stará hoch nóbl truhlářská dílna. Zdejší mistr si všechno rád dělá sám a zásadně ručně.
Úvodní sprška kvalitního alkoholu (v tvrdém se nevyznám, od boku bych řekla koňak) dopadne na hobliny cedrového dřeva, prohřáté teplem sálajícím z kamen Bullerjan (to budou ty zápalky a lehce vanilkou poprášená ambra). Všechno se to spojí do ušlechtilého, pomalým varem zhoustlého a ztěžklého oleje na dřevo (přijdou ořechy a temný mahagon). Tenhle vývoj vůně stihne za 20 minut, pak ještě zlehka térovatí, ale na hladině už pěkně hustého a zlatě červenavého oleje se pořád mihotá odraz plaménků v kamnech. Ke třetí hodině je vůně hodně cedrově suchá, s výraznou stopou téru. Slábnout začíná po čtyřech hodinách. Závěr je vanikovo-ambrově jemný a velmi hezký. Po pěti až šesti už dojíždí těsně u kůže.
Shrnutí: Nekompromisní vintage truhlařina. Pěkná je, asi budu muset začít šetřit na flakon.

Online 999
19681 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 17:53

Dneska jsem vyzkoušela Ebéne Fumé od Toma Forda a líbila se mi. Ke mně se nehodí, ale byla by mi příjemná na někom blízkém. Zdá se mi taková konejšivá, nic z ní nevyčuhuje. Není v ní nic drzého, ale vlastně mi to nevadí :-).

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 18:22

Bahfamsn Fragrance

Amber Ora

Keď človeku už privoňanie k vialke flákne jednu rovno cez fasádu, začne uvažovať, ktorú ruku obetuje. Rozhodnutie padlo na ľavú (hej, som praváčka).

A - prekvapenie - na ruke to bola normálne celkom príjemná vôňa!!!

Popis je stručný - jedenie sladkostí v daždi. A vôňa tak aj je koncipovaná. Najprv celkom vzdarený dažďový akord, potom nepresladené tvrdé ovocné cukríky. Postupne aj nejaké ďalšie - nepresladené - sladkosti. A celé to uzatvára veľmi decentná dávka ambry.

Ungu

Ungu by malo byť olfaktorické zobrazenie fialovej farby. a keďže synestéziu človek neobabre, som zvedavá, ako fialová vonia tvorcovi/tvorkyni vône. Ja cítim na začiatku pomerne ostré metalické tóny. Potom niečo ako čierne ríbezle, aleno skôr list čiernej ríbezle. A pomerne ostrozelené pačuli. Môže to bzť fialová? Pre niekoho určite môže.

Butter Batik Cake

Sladučké. Krémové. Vanilkové. Neuveriteľne "jedlé". Ale aj keď úplne "jedlé" vône normálne nemusím, toto by som nosiť mohla. Mal by to byť nejaký malajský dezert a toto vonia TAK dobre, že by som najradšej sadla do lietadla okamžite ho vyskúšať. Má to v sebe niečo z Double Vanille od Guerlaina, ale ide to niekam ďalej, až "za" tú vanilku. Je v tom nejaký nepopísateľný tón...niečo medzi škoricou, karamelom, likérom a medovníkmi. Neviem, čo to je, ale je to nádhera.

My Village And Siberian Musk

Kravské lajno. Akože...on na to v popise upzorňuje, ale nečakala som, že sa mu podarí tak verne a výrazne!!! A nešlo to dole!!! Po mydle, spracháči, čistiacom oleji, tuhom deodorante prišli na rad aj také drastické metódy ako domáce čistiace prostriedky a technický alkohol. Ale zvyšky vyprchávali až do druhého dňa. Ďalšie vzorky už len na papierik....

Offline Korsičanka blogger
13447 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 20:34

slniecko Tak naštěstí na mně "Moje Vesnice a Sibiřský Musk" takhle nevoní. Naopak - kdyby nebyla z jejich vůní nejdražší, už bych ji vlastnila:) A můžu říct, že kromě toho Máslového Koláče bych unosila všechny jejich vůně:) Těším se na Dirty Lychee!

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 20:49

Jorum Studio: Arborist 

Les a louka. Dřevo, myrha s orientální příchutí šafránu a potom krásný les, jehličí a pryskyřice na stromech obrostlých mechem. Na mýtině v lese roste pár kvítků a spadané listí na zemi voní zemitě a semišově.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 23:39

Bahfamsn Fragrance

Scarlet

Rozkošná vôňa kvetov. Ako áno, je tam aj zeleň, je tam aj vanilka, je tam aj pižmo, ale v princípe je to tak sýta a nádherná bohatá kvetoinovka, ako len môže byť. Drydown dosť výrazne pižmový.

Borneo Tea

Tak toto je doslova "čajová ruža". Krásna tmavá ruža s tónmi silného čierneho čaju. Trochu ananásu, ktorý bz tam za mňa tak úplne bzť nemusel, ale ani nevadí. ešte aj ten ananás je podarený. Ale postupne sa stratí a potom je to už len intenzívna, fakt intenzívna vôňa tmavej ruže.

Anvil Neroli

Jednotlivé zložky mi splývajú do veľmi ostro pôsobiacej kovovo-citrusovo-neroliovej vône. A nijako sa nevyvíja.

Mui Eng

Pomerne ostrý tón citrónu na úvod. P nejakom čase metalické tóny. A áno, napokon aj levanduľa.

Dirty Lychee

Toto je celkom pekné. Liči tam nedominuje, len svojim nadýchaným jemným ovocným nádzchom nadľahčuje zvzšok. Staré suché devo s vanilkou. Je to príjemné a nepôsobí to jedlo.

Iris Animal

Bohužiaľ tu sú tie animálne tóny tak silné, že aj keď som pod nimi cítila, že tam niečo ešte je, možno aj ten kosatec, kompletne mi to prekryli

Luxe Orchid

Vanilka s pižmom a kvetinovými tónmi. Príjemné, aj keď ničím nie výnimočné.

I Found Lemon In Desaru

Toto je pekná kombinácia sviežich citrusov s ananásom. Navrch pomerne netradičná kombinácia, čo je u citrusoviek už fakt ťažké vymyslieť.

Kopi Luwak

Ten akord, čo v Butter Batik Cake asistuje  vanilke, je v plnej sile. Je to niečo karamelovo-orieškovo-pečivovo sladké a je to strašne dobré. Jo a nie, kávu tam necítim, ani cibetkovú, ani inú.

Nusantara

Bulharská olejovitá ruža s trochou pačuli. A aj kožený tón sa mihne. Normálne ma to do toho bulharska mentálne "prenieslo". Áno, je to veľmi výrazná bulharská olejovitá ruža.

Imed

Veľmi pekná, bohatá zmes citrusov, ako na citrusovom trhu, od zelených, cez žlté až po jasnooranžové. Potiaľ som bola nadšená, ale potom sa tam vlúdil taký ten metalický tón, ktorý majú vo viacerých parfémoch a už to akosi nie je tá radosť ako na začiatku, no. A tabak tam podľa mňa tiež nerobí úplnú dobotu. Ale zaujímavé to je.

Anvil E 

Ovocné tóny, niečo sladké a nejaké animálne tóny. Tu našťastie nie tak brutálne ako pri niektorých iných vôňach značky. Spolu to vytvára pomerne zaujímavý, nasládlo-vetrovo-tropický tón, ale moja šálka čaju to nie je.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 23:42
Reakce na Korsičanka:

slniecko Tak naštěstí na mně "Moje Vesnice a Sibiřský Musk" takhle nevoní. Naopak - kdyby nebyla z jejich vůní nejdražší, už bych ji vlastnila:) A můžu říct, že kromě toho Máslového Koláče bych unosila všechny jejich vůně:) Těším se na Dirty Lychee!

​So mnou to proste nespolupracuje.

A čo sa tej "vesnice" týka, tak to vyhnalo aj môjho pubertálneho potomka z jeho nory a začal sa zháňať, že či nemáme nejaké vonné sviečky, lebo to nejde ani vyvetrať .

Komentár na Iris Animal nebudem nikde šíriť ...

Offline andry spravce
2950 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 18:45

slniecko Iris Animal je super... ale Borneo Tea malem vyhnal me - od me ruky pryc

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 02:05

andry zjavne si to robí, čo chce

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 18:55

Memo Paris: Madurai 

Bílokvětinovka s něžným jasmínem a ještě něžnější tuberózou, v úvodu s kořenitými tóny kurkumy a aksamitníku a s tropicky ovocným tónem zralé broskve. Tropický ráz je ještě umocněný krémově dřevitým santalem.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:38
Reakce na andry:

ale Borneo Tea malem vyhnal me - od me ruky pryc

​To mě zaujalo. Nechceš to trochu rozvést?