Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:03

Chocolate Makes Me Happy 

Tmavá hustá, ale tekoucí čokoláda osvěžená naalkoholovělou mandarinkovou šťávou se špetičkou skořice.

A to je vše. 

Velmi propracované a přitom nekomplikované(v tom nejlepším smyslu slova),

zasyťující a osvěžující zároveň.

Nasládlé pouze velmi mírně. A to je to, proč je vůně dobrá! Není to cukrově otravné totiž.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:09

Beverly Hills Exclusive

Výborné!.

Luxusně delikátně naovocnělé, nasládlé pouze velmi mírně téměř nesladkým medem,

kardamonem osvěžená jinak hutná lahodná tintkura, hladká a hladce klouzající,

a najednou, pod tím vším začínají probleskovat tabákové listy...

...ale jaké!?!, jakoby mohérové, prachově plyšové, levitující kolem jak pápěří -

dokonale je tím provzdušněná/nadlehčená celá kompozice.

...jakoby se spojil parfém ženy a muže dohromady...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:25

Matca Naturals

Woody Piperine 

...lehce nasládlý delikátně dřevitě lesní

kopr.

Lurra 

...ubrali kopru z Woody Piperine a přidali pro zjemnění, ale skoro neviditelné, neroli a špetku tlumeně prašné skořice

Smoked Sunday

...obdobné viz výše.

Prostě stejný základ - cedr, pačuli, santalalová mazlavost, a k tomu trošinku jiné ladění.

Tentokrát velejemné kouřovo. Ne z vetiveru, ale nejspíš z doutnající větvičky jalovce a s pár molekulami kůže

Opera 9

...zvláštně pižmově ledová broskev, chladná...

...jak chladné mramorové sloupoví ve velikých divadlech, jejich honosných vestibulech.

A k tomu pach jemně navlhlých sametových polstrování těžkých masivních křesel a pohovek s vyřezávanými a zlacenými rukojeťmi, a k tomu ještě odér kovu...

...ručně kovaná zábradlí a kovové hůlky elegánů, kteří již v chůzi mladický švih vyměnili za rozvážnou zkušenost.

...a pak znovu ono pižmo, typově podobné, leč aristokraticky umírněnější, tomu v Concrete Comme des Garcons. Vlastně celá vůně je dost podobna vůni Concrete...

Opera 9 má v sobě šťávu z ovoce, tvrdost drahého kamene, chlad kovu a teplo těl.

Příjemně kontroverzní

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:29

Oakmoss Tabac Matca

..velmi intimní vůně. Škoda.

Škoda, protože je

lahodná.

Lahodná načokoládovělou tětvičníkovou pěnou vsakující se do tabákových listů hodně tmavých barev.

Tmavá, elegantně dekadentní vůně. 

Narkotická, delikátně živočišná, zlatě pableskující(guajak),

v projevu umírněná,

svojí podstatou však

nepřehlédnutelná...

...krásná

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:33

Pianista Matca

...vrrr, hmm, noo...

Takové bio zelené mýdlo s bio zapečenými květinkami uvnitř v bio neběleném hedvábném papíru ovázané lýkovým motouzkem.

Nasládlé.

Voní to jako následující:

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:37

Wiliam Yanina Yakusheva

...vzdušně zelenkavě mýdlová, spíše mydlinková vůně, ve které se v momentě objevují bylinky.

Jste v bio spa a chystáte se na masáž, jež má uklidnit vaše smysly a navodit atmosféru léta u babičky na vesnici

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:49

Gideon Yanina Yakusheva

...hm, dobré je to.

Ale moc jemné, skoro nanicovaté.

V úvodu nasládlá bylinně sirupovitá tinktura se přes jakýsi lehce plastový, pak lehce gumový odér přesouvá do roviny tlumeně a zastřeně živočišné, tlumeně prašné, tlumeně kouřové a i tlumeně delikátně kožené...

...řekla bych, že je to příjemně

zvrhlé. Ale tak noblesně, tiše, leč

neochvějně...

(dělá to ten mix lékárenské čistoty a nasládlých medicín versus v cadillacu  bohatej spratek v cool ohozu)

Hodně dobré

Edit: ...tak ne. Zvrhlo se to do nijakého, jakože oudového něčeho. Hm

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:58

Ravenna Yanina Yakusheva

Krásná květinová vůně.

Lahodná, lehká ale plná, slunečně medová, delikátně obilně(téměř s chlebovými akcenty)

mléčná,

a pak z toho asi plumérie(ta mi nesedí snad nikde) udělá teplé skleníkové zeleno s rozmáčeným teplým chlebem se zbytky pampeliškového, skoro nesladkého medu i s pachem úlů...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 19:01

Aron Yanina Yakusheva

...šafránem vzdušná meruńka,

delikátně oudová, delikátně kožená.

Pak jemný, jemně nakyslý oud, jemně navanilkovělý, nesladký, hladký.

Offline jerry
11088 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 21:03

Miru 

Teda ty jedeš...já tě ani nestíhám dočítat a už je zase nová várka.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 03:17

jerry 

...dík

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 07:43
Reakce na Miru:

Pianista Matca

...vrrr, hmm, noo...

Takové bio zelené mýdlo s bio zapečenými květinkami uvnitř v bio neběleném hedvábném papíru ovázané lýkovým motouzkem.

Nasládlé.

Voní to jako následující:

​Tak tohle by teoreticky mohlo vonět mně .

Přiznávám se, že z těch ostatních, tebou velmi sugestivně evokovaných vůní, mám spíš strach.

Já už hledám poklid, přívětivé kadidlo, čaj, zahrádku, maximálně nějakou tu lesní scenérii (bez zvěře) se špetkou pryskyřic, růžové červánky...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:03

Fleur 

...vůbec bych se nebála ty vůně zkoušet, převážná většina z nich jsou intimní intenzity a neškodného vyznění.

Moje srdcovka Anna Zworykina - od té mít cokoliv, tak velmi ráda unosím a užiju si to na maximum.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:13

Woud and Mood Unique´e Luxury

...oudová vůně.

Ale měkce oudová, v úvodu chvilinku rozostřeně naovocnělá, ale pak hned vláčně prašný, delikátně nasládlý příjemný oud s doutnajícím jemně zuhelnatělým dřevem...

...a pod tím vnímáte jakési zlato - jakoby ohnivé jiskřičky, jež vyskakují z ohniště a tančí nad plameny - to guajak, santal, pižmo a vanilka předvádí svůj půlnoční rej.

...a pak si jen položíte hlavu na rameno oblečené v, teplem těla ohřáté, kožené bundě a nasáváte ze své sklenice už jen jemné mikrozbytky vůně ovocného punče

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:18

Aphrodisiac Touch

...heboučkatá tělová načokoládovělost(kosatec, santal, vanilka, ambra, pižmo) s delikátními, velmi příjemnými mikrotóny kůže.

Ano, souhlasím, jedná se o afrodisiakální dotek...

...a to pak nikdo neví...

Krásné!.

(intenzita intimní a o to víc je to kouzelné)

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:25

Akdeniz

...fresh jablečno ananasová šťáva jemně utlumená delikátně hladce hořkou citronovou kůrou, nad kterou mezi prsty mnete nasušené tymiánové lístky a někde v dálce slyšíte šumění slaných vln...

Přitažlivá vůně,

pro dobrodruhy/světoběžníky, kteří již zklidněni sedí s cigárem v písku na břehu moře, jen hledí do dálky, v srdci plno vzpomínek a v duši si nyní užívají

klid...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:32

Crush on Me

...dřevitý karamel.

A nebo - do, pouze nasládlého, karamelu napadané měkké pilinky z dřev...

Přítomné pačuli a šafrán zabarvují odér v mém nose až do mírných a  jemných, nikoliv nepříjemných chlebových tónů, jež se po chvíli přetavují dále téměř do načokoládovělé(kosatec) roviny - 

oscilace...

Uváděná limeta, zázvor, růže - jakoby popdrahově přítomný závan delikátního alkoholu...

...no, volný překlad názvu vůně - to bych si vyznění vůně představovala fakt trochu jinak, resp. tohle je vůně tak na večerní rande, zatím divočina žádná...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:44

Fleur ...chtěla jsi vůni.?

Tak tady je:

Harmonized Senses

...frézie a pivoňky v jakémsi utlumeném, nicméně čerstvém vyznění, jakoby delikátně temné, trapně nejásající, leč jiskrné

...podprahová tlumená švestka se svojí tlumenou šťavnatostí a s elegancí dámy, protože se kamarádí s tymiánem a to on dodává přitažlivé lékárenské vzdělanosti, a má mýdlem vydrhnuté teplé dlaně...

Na první dobrou čistá vůně, ale s přítomnou temnou stránkou, kterou objeví jen ti správní pozorovatelé...

...vzdělaná dáma, vznosná aristokratka s hlubokýma očima, jež se ale v soukromí nechá ráda obejmout silnými, uklidňujícími pažemi...

(komu se líbí Bottega Veneta Velours...)

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:52

SoScentific

...hmmm, jak nejlépe popsat.?.

Jakoby se v čistém ginu koupaly tmavé třešně současně i se zralými masitými švestkami a do toho byl vmíchán jemně smetaný krém z broskví, jahod, jasmínu a vanilky.

Nejde ale o gurmánskou či ovocnou pecku. Vše je v rovině tlumené, měkce rozostřené, hladce klouzající, klouzavě vláčně vlaze prachové, ukotvené ne typickým cedrovým odérem, ale prostě "něčím" pevným, co nenechá vůni rozptýlit se vůni do bůhví kam...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 18:54

Izmir

Pánská fougere mýdlovka

Jak stvořená pro Luka Evanse...