Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 14:31

wendulka 

+ Tvoje recenze je .... 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 17:39

euridike 

Chápu. Já sice nemůžu říct, že bych na kožené vůně extra trpěla, ale ráda je zkouším.

Podobný vztah jako ty mám k vůni kovu. V tomhle ohledu je Nostalgic Investigator taky jednou z mála vůní, která mě baví.

A děkuju.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 19:22
Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 22:10
Offline Korsičanka blogger
13447 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 09:57

alibi Li, napsala jsi to skvěle, musela jsem tvůj příspěvek i blog poslat AN - nešlo jinak Jak český text, tak německy se to z překladače dobře převedlo.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 10:16

alibi 

Krásná fotka!

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 11:23

slniecko wendulka děkuji 

Korsičanka jsi hodná, děkuju moc, tak mi potom prosím napiš, co ona na to

13447 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 11:28
Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 16:26

alibi

Budu se opakovat, ale !

Tvoje texty a fotografie jsou prostě skvělé... 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 16:28

Dalia 

A Tobě děkuju za všechny nové recenze...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 16:56

euridike Já děkuji.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 03:37

Toto som neskúšala dnes, len som narazila na poznámky...:

Parfum d'Empire

Salute!

Toto asi neviem tak úplne nestranne posúdiť. Žijem v tradične vínnej oblasti...a...áno. toto je ono. Hneď po citrusovom úvode to príde. vínne kvasnice evokujúce mi burčiak "nadtavený" chlebom, ostrú vôňu vínnych listov (keď sa upečú, voňajú decentnejšie a ovoňajú jedno v nich), drevo na sudy. Hej veľkí výrobcovia to už dávno robia v nereze, ale to sú veľkí výrobcovia. Malí vlastníci vinohradov, s vínom kvality od buka-do buka, čo v tomto prípade od dubu k dubu, tí fičia na klasike. Nie je to zlé, len pre mňa je to skôr vôňa jesennej atvosféry vo vinárskej oblasti, než parfém.

Tabac Tabou

Veľmi pekná tabaková vôňa, ktorá (hip-hip-hurááá) sa nesnaží ani náynakom ísť po sladkotabakových vychodených cestičkách od Forda. Kvalitný čerstvý tabak, surová, ale čistá koža, ostatné zložky tvoria dojem vyschnutej stredomorskej vegetácie popri ceste. Áno, je tam štipka medu, ale len aby zjemnila dojem, ktorý by bol inak možno príliš príkry. Skôr pánska, zato nádhera sama.

Fougère Bengale

Keď som bola malá a s deckami na dvore sme sa rozkokošili aj cez tú dosť benevolentnú normu, ktorú sme mali, tak prišiel väčšinou niekto dospelý a prísne sa spýtal "čo je to tu za Bengál"? No a presne táto situácia ma napadla pri skúšaní tohoto parfému, Zmes všetkého možného, po lavičkách, po stole, po zemi, spotené vyskákané decká v teple, naťahané seno (asi z kaluže, lebo skôr senný nálev)....akože veľmi intenzívne hľadám tú levanduľu, po ktorej to má byť Fougére, ale zatiaľ mám len to Bengale. (Dôrazne odporúčam všetkým, koho pokožka znáša živočíšne zložky lepšie ako moja...to že to na mne takto dopadlo, môže byť stopa pre vás!!!)...apropó, tú levanduľu som napokon našla, mierne bylinnú, ale fakt veľmi dobre schovanú...keby som sa na ňu nesústredila, neprídem na to, že tam je.

Le Cri de la Lumière

Ambrette, ruža, kosatec. Ak by niekoho napadlo, že je to ako Essence od Narciso Rodriguez, tak hlásim, že to napadlo aj mňa, ale nie je to tak. Toto je omnoho viac na kvetinovú stranu, pižmo ide len tak pomimo. Jemná len málinko olejovitá ruža uhladená hebkým kosatcom. to celé vo veľmi nežnej a uhladenej forme. Ako také jemne navoňané páperie.

Mal-Aimé

Veľmi zaujímavý korenisto-zelený tón, až taký zaujímavým že si tú burinu budem chcieť niekedy ísť ovoňať. Trochu ginu, ďalšej zelene a mrkvovopôsobiaceho kosatca, ktoré to ale len podkresľujú, dominuje tá "burina".

Corsica Furiosa

Kombinácia mastixu s paradajkovými listami je geniálna. Namiesto limenty cítim skôr citrónovú trávu, ale ona sa k tej nahorklosti predošlých ingrediencií vyslovene hodí. Toto drsnejšie štádium vzgraduje ešte trochou čierneho korenia a potom sa vôňa začne upokojovať. Seno, med (len malá troška), krotké zelené tóny, ako letný večer na pokosenej lúke, kde seno ešte schne na celej ploche.

Cuir Ottoman

Keď som pred rokmi rokúcimi skúšala tento parfém ako – pre mňa – úrvý od tejto značky, zaznačila som si: “Tak toto sa im fakt podarilo, vonia presne ako používaný kožený gauč :)”. Tak neviem, či ho medyitým reformulovali, alebo si môj nos zvykol na väčšie divočiny, aleo oboje, ale to, čo cítim teraz, je veľmi jemný a krotký kvetinový jazmín s nemenej krotkými a jemnými živicovými tónmi s koženým nádychom. Veľmi pekná, elegantná a nekonfliktná vôňa, ale royhodne nie ten kožený gauč, ktorý som cítila pred rokmi.

Eau Suave

Jemná a hebká vôňa. Zaujímavý je hneď jej atypicky korenistý úvod. Začína pomerne výrazným koriandrom s troškou šafránu, prisahala by som, že cítim aj trocha kosatca. Až potom príde trocha ovocných tónov, cítim hlavne broskyňovú šupku, takú tú jemne chlpatú, voňavú, ale pochopiteľne s jemným povlakom korenín. Ružu na mne prakticky takmer necítiť. Buď sa nejako transformovala do tých ovocných tónov, alebo ma proste a jednoducho ignoruje.

Equistrius

Veľmi pokojná pekná vôňa...začína jemným, vzdušným irisom, ktorý sa neskôr usadí s jemnulinkým santalom...veľmi príjemné a pohodové...

Teraz: Rozkošne nostalgický kosatcovo-fialkový úvod, ktorý sa preklopí do jemne púdrových a jemne gurmánskych tónov. Tá vôňa je krehká ako makrónka, len nie až tak sladká. Človek sa skoro bojí okolo nej presť, aby jej neublížil. Ale je krásna. Mohla bz trochu dlhšie držať, ale ako sa to dá čakať od niečoho tak nežne efemérneho?

Ambre Russe

Keby to bola proste ambra so škoricou, bolo bz to sladké a podobalo by sa to na Xtú náhradu Organza Indecence. Lenže nie je. Rasca tomu dodáva veľmi zváštny a originálny náboj. Čiastočne do krenista a čiastočne do drevita. Trochu čajových tónov to ale celé uhladí a usad´a je z toho mimoriadne príjemná a pohodová vôňa osladeného teplého čaju.

Aziyadé

Nádherná vôňa. Datle, granátové jablko, dužinatoovocné tóny, mandle, korenia so škoricou na čele, trocha vanilky, ale žiadna gurmánka, celé je to uzemnené kadidlom a pačuli, je to orientálne a yároveň to nie je orientálne, je to ako stará blízkovýchodná poézia a pritom to obstojí ako nádherná súčasná vôňa. Nádherné, plné, pritom nie ťažké. Dostala ma. A ku koncu ostane jemne nasládly živicový drzdown, krtorý ma dostal ešte raz.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 03:37

A toto som skúšala dnes:

Jorum Studio

Carduus

Zmes byliniek...jemnejších, ostrejších, sušených, ešte len v procese sušenia a do toho neskôr šálka teplého bylinkového čaju s trochou medu. Ale tá len pribudne, celé to pozadie miestnosti, kde sa spracúvajú a sušia bylinky zostáva. Veľmi pekne drží na tento typ vône.

Medullary-ray

Veľmi tmavá, ale šťavnatá zeleň, ako lodyhy príliš preliatych tropických rastlín v skleníku. K tomu zvláštne ovocné tńy - áno, to granátové jablko môže byť. Celé to postupne "schne", akoby to uberalo na šťavnatosti, končí to zaujímavým zeleným drydownom. 

Arborist

Keby to bolo sladšie, hustejšie, hutnejšie a lepšie by to držalo, tipla by som si vôňu od Annette Neuffer. Ten štýl tam tak trochu je, len...proste je to odvar. Medovohusté ovocie s trochou živočišnepôsobiacich tónov, živíc a zelene. Postupne to teda vyprcháva do - pre Jorum zdá sa typického - sušenozeleného základu. Ale pekné.

Phloem

Veľmi, veľmi umelá ovocná vôňa. Zo začiatku tvorila dojem tropického ovocia, aj keď umelého, ale veľmi rýchlo sa zvrhla do niečoho nepríjemne umelo-nepopísateľne-drogérkového.

Nectary

Veľmi tuctová ruža s niečím, čo bz som tipla na čiernu ríbezľu, s trochou oudu a nejakým zvieratkom tmoliacim sa okolo. Toto nie. Toto fakt nie.

Trimerous

Tie mrkvové semienka v úvode skutočne evokujú mrkvu, alebo mrkvovokosatcový úvod. Bohužiaľ to celé prejde do veľmi lacno pôsobiacich pižmovopúdrových tónov, ktoré vo mne vzbudzujú podozrenie, že tvorca sa chcel pohrať a skúsiť poskladať kosatcovku bez kosatca, čo by bolo super, keby...keby sa mu to podarilo. Ale je možné, že na niekom inom to ten efekt spraví. U mňa sa nekonal.

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 08:12

slniecko Parfum d´Empire je jedna z mých nejoblíbenějších značek, mohla bych od nich nosit snad všecho. A některé (například Le Cri, Equistrius) nemám jen proto, že jsou pro mě příliš intimní, málo prostorové. Na kráse jim to neubírá, jen já chci tu vůni prostě pořád cítit kolem sebe.

13447 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 09:28

slniecko Přesně takový mám pocit - zpočátku některé Arborist zajímavé, ale přejdou do tuctového vyznění. Samozřejmě že pro začátečníky jsou to pěkně a zvláštní vůně. Mnoho značek si holt musí hledat své odběratele...

A některé zas vůbec nemusí

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 21:41

Fleur sú skvelé, elegantné, vyvážené, hladké. Prepracované a pritom pôsobiace "akoby nič". Majstrovské.

Korsičanka no jo, no...

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 23:10

Jorum Studio

Elegy

Zase zmäť hutnejších zelených tónov, tentokrát aj s niečím kvetinovým. Je to ako predierať sa takým tým pásom krovia na začiatku lesa (viem, že to má aj svoj odborný názov, ale ten neviem). Proste To krovie má ten okraj lesa nejako chrániť, a tu to robí veľmi usilovne. Kadejaké šľahúne, rôzne druhý tŕnia, chrastia, niektoré s drobnými kvietkami (z tých budú zrejme neskôr rôzne farebné bobule pre vtáčiky, ale v tomto momente sú to len nenápadné kvietky), do toho trochu udupanej hliny a zvoľna uszchajúcej trávy. Je to celkom zaujímavé a má to atmosféru.

Pentimento

Svieži tabakový kvet, lieskovce, malilinká troška rumu s vanilkou. Napriek gurmánskym tónom to nepôsobí prvoplánovo gurmánsky a aj tieto sú na typicky Jorumovskom zelenom podklade. Povedzme malý piknik na prechádzke lesom?

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 23:10

Walden Perfumes

Tonic of Wilderness (Eau de Parfum)

Príjemná citrusová vôňa s bylinnými tónmi. Skôr smerom na pánsku stranu. Pekné, nositeľné a drží to, aj keď to nie je nič nového pod slnkom.

See the Moonlight (Eau de Parfum)

Príjemné slané tóny, jemná suchá zeleň, závan citrusu. Veľmi sľubné. Bohužiaľ to odišlo skoro tak rýchlo, ako to prišlo.

A Gentle Rain (Eau de Parfum)

Zase veľmi jemná zeleň s jemne slaným nádychom. Hladká, jemná a nežná. Takto ostáva. Je to neskutočne príjemná a upokojujúca vôňa, pripomína mi taé tie trsy trávy, ktoré sa silou mocou snažia udržať medyi piesočnými dunami. Nemá veľmi vývoj a drží sa pri koži, ale je krásna. 

A Morning Star (Eau de Parfum)

Tu sa k slanosuchozeleným tónom pridáva aj vôňa negáfrovej levandule. Výsledok je výraznejší, vôňa ide viac do priestoru a aj viac drží. Levanduľa vôni ešte dodáva na upokojujúcej atmosfére.

Live the Life (Eau de Parfum)

Táto konečne vyliezla aspoň trochu z formičky tých ostatných. A musím uznať, že decentné mnostvo tuberózy s fialkou tým suchým zeleným tónom pristane. Je to ako obrázok so sivozeleným podkladom a na tom zahmlených pár kvetov. Veľmi jemné a decentné...a veľmi pekné. A drží. Tá tuberóza to potom pochopiteľne trošku valcuje, ale stále veľmi decentne.

Obidve značky mi prídu...že parfumér našiel kombináciu ktorá mu sedí a v podstate tú tak trochu obmieňa. Niekedy viac, niekedy menej, niekedy vzkročí odvážnejšie zo svojej komfortnej zóny, ale v princípe sa drží toho, čo sa mu osvedčilo. A u oboch značiek sú to akordy zelených tónov, aj keď každá tá značkamá ten svoj základ iný. 

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:28

INK Akro

...mohérově hedvábným, delikátně navanilkovělým jasmínem jemňounce proslazený luxusně vymazlený hebce kouřový vetiver...

...vetiver křehce a měkce mazlivý, lahodný, až téměř krásně/slastně, něžně bolestný...

Slast.

Ano, tattoo není jen tak...

...člověk by se neměl nechat počmárat bez rozmyslu

...kérka by měla něco o svém nositeli vypovídat

...tetování by mělo mít hloubku, význam, jenž není na chvíli

...obraz na kůži by měl svému majiteli připomínat něco, co je pro něj důležité, bez čeho si nedovede představit své žití a

s čím je mu krásně,

klidně...

Nádherná, lahodně kouřově vetivorovo jasmínová vůně.

Ultra lahodná

(Ink voní teple, ale uvnitř sebe chladí... ...jakoby pod pokožkou byl vyleštěný mramor, a nebo chladivá mořská hladina a nad ní tyčící se tvrdá skaliska...)

(("kdyby mi někdo řekl, že musím kerku vrátit, tak - NE!.. ...ne, protože patří ke mně tak samozřejmě, že bez ní by to nešlo, jako by mě kus chyběl..."))

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:48

MALT Akro

...jo, chuť whisky se zbytkovou chutí i rumu - máte prostě v ústech obojí...

A pak je tam živočišno, delikátně naslanělá a současně jemně nasládlá provzdušněná měkoučká ambra(héééj!, to je velmi podobno vůni Sea Of Gray Solstice Scents)

...a pak hutnost pačuli.

Jenže hutnost relativní - jakoby pačuli zde pozbylo gravitační síly a pouze jeho chutí plný, koncentrovaný opar byl všude kolem vás i s onou dochutí dobrého chlastu...

...ale není vám horko.

Protože je zde i chlad mořských, dlouhých zelených řas vyvrhnutých na břeh a pomalu dosychajících na zapadajícím slunci -

nasládle naslanělá měkká, bezvládná tlumená, rozmlžená zelenost.

Dobré je to.

Příjemná melancholie...

...chilli out...