Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 22:36

Centauri Perfumes

Antheia

Príjemná mandarinková vôňa. Neskôr sa mihne marhuľa a potom niečo ostré, asi zázvor. Potom to celé mizne.

Om

Keď zloženie už začína zložkou "thajský oud", tak ku skúšaniu pristupujem nenadšene, priam by som povedala obozretne. Tu sa tento prístup rozhodne osvedčil. Nie je ho nam našťastie prehnane veľa a pridávajú sa k nemu príjemné čerstvodrevité tóny, ale predsa len viac, ako by podľa môjho (hlboko predpojatého) názoru bolo nutné. ale ako áno, vôňa je to poskladaná slušne a má výdrž.

Papillon Artisan Perfumes

Spell 125

Toto je krása. Existuje niečo ako zlatozelená farba? Lebo ak je, tak tu je nafľaškovaná. Lesná vôňa, zimného mrazivého vzduchu medyi ihličňanmi, ale k tomu nádherné živičnaté ingrediencie. A niečo, niečo čo pôsobí ľahko a čisto bylinne. Pôsobí čisto, teplo a útulne.

Tobacco Rose

Kvalitný bulharský ružový olejček a sviečka z pravého vosku. Taká len zrolovaná z plástu.  Pôsobí to jednoducho, pekne, teplo a jemne starosvetsky.

Salome

Ruža s Jazmínom a Dubovým machom ako vystrihnutá zo starých časov, bohužiaľ aj s animálnymi tónmi so starých časov. Ako oni mali svoj zmysel...vtedy...ale dnes už ...ano...hlavne to hyraceum nie je úplne moja láska. Horký pomaranč vôni dodáva údernosť a výrazne podporuje jazmín v jeho súboji s ružou. Postupne sa to celé pospája do celkom peknej, teplej, trolinku poctivo staromódne pôsobiacej vône.

Angélique

Pamätáte sa, ako na začiatku covidu keď sa zavrely (aj) múzeá a galérie, tak spravilo nejaké múzeum také videjko s dvoma šantiacimi anjelikmi, čo vyliezli z obrazu a naháňali sa medzi ostatné? No tak toto sú tí dvaja. A keďže sa trolinku spotili (nie, to nie je cítiť), tak sa umyli anjelským kvetinkovým mydielkom, veselo sa vyváľali v pudrenke a ešte sa trolinku prestrekli na osvieženie niečím jemnunko citrusovým. Tak. A môžu ísť šantiť ďalej. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 12:46

Pineward - Ponderosa

První dojem: Neobvyklá kombinace vanilky s borovicí a jahodami, která ale působí překvapivě samozřejmě a nenucenně.
Borovice je dost kornatá a pryskyřičnatá. V hlubokých brázdách tlusté borky se skrývá jemná vanilka, doprovázená lesními jahodami. Kůra je posypaná skořicovým popraškem. Zajímavé je, že můj muž ve vůni dřív identifikoval vanilku než borovici, já to mám prakticky naopak. Po dvou hodinách vůně slábne, celková výdrž činí v chladných teplotách cca 2,5 hodiny. Pocitově ale vůni vnímám spíš jako do teplého počasí, bude to chtít ještě přezkoušet, podle předchozích zkušeností bych si tipla, že v teple bude výdrž na mé kůži podstatně delší.
Shrnutí: Úspěšné spojení pro mě zdánlivě nespojitelného.

Online jerry
11086 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 12:55

Violettes du Czar (2014) (Oriza L. Legrand) - tohle není žádná romantická kytička fialek nebo snad nějaká fialka sladce pudrová. Zpočátku temná zelená fialka se suchou hlínou v hrubé kůži se zbytky olejů a odérem lakýrnické dílny. Postupně se začala usazovat do lehce pudrové a více mýdélkově suché fialky, aby se usadila do prachově dřevité vůně se šumivou sladkou otočníkovou stopou. Ve výdrži jí může konkurovat snad jen creedovská Love in Black.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:59

Začala jsem zkoušet Siam 1928

Budou to určitě vůně, které budou neskutečně závislé na kůži, protože vidím recenze slniecko a vnímám je totálně jinak. Myslím, že jsou to vůně, které vyvolají emoce a dají se popsat.

Zatím první 4

Mhee -Tmavý kakaový med, hustý, který se táhne. Ve spojení s citrusy  je vůně zvláštní, kyselá. S pomerančovým květem a mírně zatuchlou tonkou je to trošku jak dort od pejska a kočičky. Je to zajímavá vůně, netradiční a zapamatovatelná.

Rosen Bridge - Cože v tom má být? To je snad omyl. Mám zatuchlý sklep, ale opravdu hodně nevětraný, vlhký s hliněnou podlahou. Jsou tady uskladněná jablka, brambory a další zelenina, v dřevěných bedýnkách. Levandule a vanilka ani cola, se ke slovu nedostaly.

Mhom - Marshmallow, ale s trochou připáleného karamelu. Do hry vstupuje pravděpodobně frangipani, exotická vůně květin a opalovavího krému. Těžká, sladká, lehce mandlová, exotická, to vystihuje i vůni celkově. 

Kham - Není špatná. Je to vůně spíš malinko pánská. Tabák, kadidlo, kůže, vetiver. Jasmín jen občas vykoukne a zase ustoupí. Medový benzoin ji prosladí, ale pořád má spíš pánské tóny.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 13:33

SOIR VERT Voskanian

... from “alchemical experiments” of the childhood to autonomous interpretations of Nietzsche’s philosophy... 

Melounový cukr, chytání pstruhů v Americe, expres Tokio - Montana a větší než malé množství konopí. 

Brautiganova vůně. 

Proč by ne. /?!/

Beatnická.

S nesnesitelnou lehkostí bytí.

Svěží rostlinná vůně čerstvého konopí, sladká, ovocně-citrusová, s nádechem borovice a kořenité pryskyřice, stonky rebarbory, vláknité, natrpkle sladké, vodní melouny z Montany, ze slunečné farmy, protože tam žijí lidé toho specifického druhu, který umí vypěstovat melouny i poblíž Helene, prozradím vám, co s nimi dělají místní, nakrájí je /včetně slupky/ na malé kostky, nacpou do sklenice, prosypou krystalovým cukrem a ananasovou trestí, v prádelním hrnci zavaří v kompot. Tak to prostě je. Vždycky to tak bylo...

Vůně z kategorie "supposed former infatuation junkie", čerstvé konopí a nálož sladkého, šťavnatého, voňavého ovoce k tomu. Do kostela bych si ji nevzala. I když... V létě, v Saint-Tropez, co by ne... 

... so what we get drunk

So what we don't sleep

We're just having fun

We don't care who sees

So what we go out

That's how it's supposed to be

Living young and wild and free...

/Snoop Dogg/

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 14:18

SUMMER IN PARO hima jomo

Léto v Himálaji. 

V chrámech města Paro i mimo ně. 

Zelená vůně jehličnanů, konifer, cypřišů, úplně cítím výrazné, tmavě bergamotové aroma drobných větviček rozemnutých mezi prsty. K tomu nasládlá stopa chrámových pryskyřic, pálených i vyhaslých noční osamělou tmou po konci rituálů, zemitý pepř drcený kamenem o kámen a nad horním rtem stopy květinově nasládlého oleje z nardu.

Zeleně aromatická, dřevitá, kořenitá, pryskyřičná vůně s doutnavě kouřovou konzistencí.

To kořenité, pryskyřičné, doutnavé z této vůně mi připomíná Slow Dive Hiram Green i Tabac Rouge Phaedon.

//Parfémy této značky obsahují 95% - 100% výtažků z bylin/rostlin pěstovaných v Grasse, Summer in Paro v sobě navíc skrývá i timutský pepř, hedychium /motýlovec/ či esenciální olej z nardu, vše - prý - nasbíráno v Himálaji.//

Online Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 13:20

alibi Annette konečně odepsala, asi toho má fakt hodně - muzika, vůně...Děkuje mnohokrát, shledává tvůj příspěvek skvělým, i fotky jsou prý moc pěkné. A je ráda, že její parfémy porcujeme:)

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 13:57

Korsičanka děkuji moc za zprávu potěšilo mě to

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 18:53

euridike 

...kde máš tady recenzi na Unspoken Musk, kde je obrázek.?

...to by bylo pro mě...

(zatím pižmo the best of mám současně s temným/dekadentním pačuli v Ligno)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 11:34

Miru 

No kde, kde - nenašla jsem žádnou vhodnou fotku, proto jsem recenzi nedala sem! ;)) Potřebovala bych lehce dekadentní, hedonistickou cibetku, která se povaluje na zlatém divanu... Takhle - při zkoušení jsem na Tebe myslela, protože vím, že máš pižmové vůně ráda, ale nevím, nevím, jestli by tahle vůně i na Tebe nebyla moc zvířátková... 

//A Ligno je nádherné, pořídila jsem si ho, nechci Tě z ničeho obviňovat, ale můžeš za to hlavně Ty. :)//

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 11:39

euridike 

...aha, hm, tak to rozumím, s tím obrázekm.

...pche, obviňování..., to je pro mě luxusní kompliment!, děkuji...

(hm, po vánocích pořídím další flakonek. Kdyby tak dělali stovkové flakony.!.)

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 22:07
Reakce na Renusatko:

Začala jsem zkoušet Siam 1928

Budou to určitě vůně, které budou neskutečně závislé na kůži, protože vidím recenze slniecko a vnímám je totálně jinak. Myslím, že jsou to vůně, které vyvolají emoce a dají se popsat.

Zatím první 4

Mhee -Tmavý kakaový med, hustý, který se táhne. Ve spojení s citrusy  je vůně zvláštní, kyselá. S pomerančovým květem a mírně zatuchlou tonkou je to trošku jak dort od pejska a kočičky. Je to zajímavá vůně, netradiční a zapamatovatelná.

Rosen Bridge - Cože v tom má být? To je snad omyl. Mám zatuchlý sklep, ale opravdu hodně nevětraný, vlhký s hliněnou podlahou. Jsou tady uskladněná jablka, brambory a další zelenina, v dřevěných bedýnkách. Levandule a vanilka ani cola, se ke slovu nedostaly.

Mhom - Marshmallow, ale s trochou připáleného karamelu. Do hry vstupuje pravděpodobně frangipani, exotická vůně květin a opalovavího krému. Těžká, sladká, lehce mandlová, exotická, to vystihuje i vůni celkově. 

Kham - Není špatná. Je to vůně spíš malinko pánská. Tabák, kadidlo, kůže, vetiver. Jasmín jen občas vykoukne a zase ustoupí. Medový benzoin ji prosladí, ale pořád má spíš pánské tóny.

​Práve si čítam tie recenzie ako veľmi sú iné od mojich a je to fascinujúce!!! Som zvedavá, čo na tie vône povedia ďalší!!!

13442 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 22:37

slniecko Už jsem je zapomněla, neb pro mne byly zklamáním. Po vyzkoušení vůní značkay Bahfamsn a nadšení z nich jsem si myslila, že Siam bude něco podobného. Opak byl pravdou - neutkvěly:(.

Offline prďola
4455 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 22:53

slniecko Souhlasím s Korsičanka

I když se Moon kolekce od Voyager kolekce docela lišila, tak jsem v případě značky Siam 1928 měla asi větší očekávání. Ve stejnou dobu jsem zkoušela i vůně značky Bahfamsn, která i když je nová, tak Siam "převálcovala"

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 23:32

Korsičanka prďola to je dosť sranda, lebo ja som Bahfamsn dosť teda "zazdila", väčšina vôní sa mi vôbec nezdala, kdežto Siam ma očaril, tie vône sú vo väčšine (na mne, alebo pre mňa) distingvované, vyvážené, prepracované, elegantné. Bafsahm na mne vyšiel hrozne "krikľavo".

Ale tak presne o tom to je, že na každom inak, to sa vôbec nehádam, len mi to príde strašne zaujímavé.

Offline prďola
4455 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 00:03

slniecko Jj, to rozdílné vnímání sleduju se stejným pobavením

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 17:21

slniecko Dneska teda hrubě lituju, že nečtu recenze dopředu. My Village And Siberian Musk. Proboha, to snad ne. A jak píšeš, umýt to nejde ani náhodou. Cibetka je totálně pos....

13442 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 20:16

Renusatko Co furt všichi proti té krásné vůni máte? Kdyby nebyla tak drahá a navíc stále vyprodaná, už je moje

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 21:12

Korsičanka Ještě, že tak.

Pokud na tobě voní jako na mně, tak by si zaručeně byla všude sama a opuštěná.

13442 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 22:16

Renusatko Uvidíme, snad někdy pár ml získám:)