Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:40

marieu 

A vůbec se tomu rychlému nákupu nedivím - při prvním přičichnutí už jsem tušila, že tohle bude pro mě zajímavý tip na letní vůni (něco jako Absolument Absinthe, Terre d´Hermes a Yadis, což jsou kromě CPO mé letní favoritky). Ta výdrž opravdu není z nejdelších, ale já se ráda v létě přestříkávám, takže mi to nijak extra nevadí.

Martula 

Musíš. Ten citrus není nijak výrazný, spíš si tak "pluje" na pižmu. 

Offline Woody
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:40

Der Duft Monopteros 

Juj, tak to je fantazie bezbřehá. Monopteros je historizujìcì sloupový chrámek uprostřed anglické zahrady v Mnichově...takže romantika. No začalo to kokosovým ořechem, pár dnì už ležel v mokrém pìsku, než ho Adam na rajském ostrově našel. Ořech byl bio, vo tom žádná. Když ho Adam bouchnul a skořepina praskla, dočkal se vůně vlhké naleženè dřevitosti, vody jako ze studny i mdlé smetánkovosti kokosové dužniny. Osvěžený Adam se vydal prozkoumat ostrovnì ráj...zem, zeleň, horko nebylo, vánek vlahý...šel šel až došel k jabloni. Jablko dal si a bylo to Golden delicious...anebo to bude růže...jejda my jsme v Mnichově.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 22:33

Martula 

Parole d´Eau je moc hezky udělaná.

Woody 

No je to s kokosem, takže je jasné, že to u mě nepůjde, ale recenze zase super!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 22:34

Onyrico: Archimede

"Těleso ponořené do kapaliny je nadlehčováno silou rovnající se váze kapaliny tělesem vytlačené." Fyzika patřila na základní a střední škole k mnou nejnenáviděnějšímu předmětu, ale zmíněný zákon jsem si úspěšně zapamatovala hlavně z důvodu, že se mi líbila historka o tom, jak na něj Archimedes přišel během koupele a zcela nahý běhal syrakuskými ulicemi a volal "Heuréka". Kromě Archimeda, jsou Syrakusy známy i několika chrámy, ale třeba i pěstováním citrusových plodů.

Proto asi nepřekvapí, že Archimede je vůní kadidlovou, osvěženou právě citrusy, kromě nich ale i růžovým pepřem a doplněná andělikovou zelení. Ta tvoří krátký spojovací můstek k fázi, kdy kadidlo díky pistáciím nádherně oříškově zesládne. Kdyby takto zůstala až do konce, vůbec bych se nezlobila. Proto mi přijde trochu škoda, že kadidlo po rozvonění vystřídá sice taky příjemná, citrusově pryskyřičnatá elemi se špetkou koření, zahalená do pižmového obláčku, no s mnohem slabší intenzitou. Vše zakončuje sladce dřevitý základ.

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 22:43

Woody 

Přidávám se k fanynkám tvých recenzí - pro mě jsou takové 3v1: zábavné + vtipné + popisné.

Díky za ně a tuž se i nadále

Offline Woody
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 23:06

Dìky Ženy

wendulka jen dodávám, že tan kokos je zcela natur,  takže žádné monstrum z králostvì sladkých radostì ani mazadlo pro Brazilky v bikinách. Ještě mě napadl takový ten paradise spa kýč, kdy absolutně zrelaxovaný plave květ růže v rozseklém čerstvém ořechu. Škoda, že tam nešvihli ještě kadidlo. To by byla teprve mnichovská mystická jìzda.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 12:46

jerry marieu 

To jste mě potěšily , beru to tak, že se mi výjimečně podařilo napsat recenzi, která vůni skutečně vystihuje, to u mě nebývá zvykem.

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 13:04
Reakce na euridike:

to u mě nebývá zvykem.

​Ale bývá...alespoň za mě ano

Online Miru
16607 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 13:17

euridike 

...vůni vystihneš vždycky.

Svým vnímáním. Svojí sečtělostí, vzdělaností, svojí vlastní poezií a životními prožitky poskládanými do veršů...

Offline Woody
příspěvků moje polička 28. prosince 2022 14:16

Přesně tak Ženy, dařì se Vám osobitým a přìnosným způsobem sdělovat Vaše vnìmánì vůnì. Proto tu jsme a vzájemně se obohacujeme a podporujeme.

euridike

Mám moc rád tvoje vyjádřenì Dans le bleu... Lutens 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 16:06

Miru jerry 

Děkuju...

Woody 

No zrovna ta Tebou zmiňovaná recenze značně vystihuje moje vnímání, cítění a uvažování, takže... Takže moc děkuju... 

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 17:11

Dans le bleu qui pétille (Serge Lutens) - suché byliny s dřevnatými lodyhami ohýbající se pod náporem ostrého větru, jen lehce zakápnuté sladce kouřovým balzámem. Finále v podobě sladce kourového kadidla, oscilujícího mezi teplem a chladem, je famózní. A kapka sladké kouřové ambry je jen pověstnou třešničkou na velice povedeném dortu...

euridike "kostel uprostřed nekonečného moře"....... čtyřmi slovy zachycená podstata vůně. 

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 17:14
Reakce na Woody:

euridike

Mám moc rád tvoje vyjádřenì Dans le bleu... Lutens 

​Vůni čirou náhodou zkouším dneska a souhlasím s tebou - ta recenze euridike je krásná. 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 21:54

jerry euridike musela jsem se vrátit k recenzi od euridike na toho Lutense, než mi to konečně došlo- Claude Debussy napsal "La cathèdral engloutie"- Potopená katedrála. Ale to je skladba plná nekonečného klidu, který plní gotické oblouky na mořském dnu...

Offline Woody
příspěvků moje polička 30. prosince 2022 15:36

Migi Matos Sailor Stories 

Námořnìk pročesává pobřežnì vody, nalovì rybky, k poledni už je má prodané. Dá si sprchu slanou vodou. Mužné tělo vydrhne jasmìnovým mýdlem. Cákne se citrusovou kolìnskou. Nahodì triko, gatě a vyrazì posedět do pajzlìku na nábřezì. Popìjì a probìrá s chlapama od fochu sailor stories. Slunce klesá k obzoru a jak hřeje, kolìnská mizì a jasmìn podléhá odéru muže, tak jak mu za pár hodin na lůžku podlehne Maria Carla. Vůně má výdrž hodnou námořnìka. Vlnì se podobně jako Nishanovic Boszporuzs. Může evokovat wc kačenu a hodì se někam k moři. 

Online blackviolet
3462 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 18:24

Joseph Duclos: Source - Fontélie

V první minutě to vypadá, že by to mohla být zajímavá růže s koženým podtónem. Je škoda, že růži úplně přehluší pelargónie a zemitě zelený šáchor zasypaný šafránem. Je to takové naladící až škrábavé a nenašla jsem tam ani jasmín, ani (což je možná dobře) broskev, neřkuli nějaký oud.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:17

Ormonde Jayne

Indus

Neviem, ako vonia aménska slivka, ale zdá sa, že je to niečo, čo potrebujem skúsiť. Ale k vôni. Je to veľmi pekná, veľmi klasicky pôsobiaca európska akožeorientálka s ružou, ovocnými tónmi, ambrou a vydmovacími živicami. Kedysi bz som pokrčila ramenami, že "zase", dnes volám na slávu "konečne zase".

Tanger

Príde mi veľmi pasentné, keď vôňa s názvom Tanger začína tangerinkou. Ako ok, môže to byť zmes rôznych oranžových citrusov, ale mne sa proste tá idea s tangerinkou zapáčila. Ambrovité tóny to trochu zmäkčia a prehrejú. Viac v tom veľmi nie je, nemá to ani intenzitu ani výdrž, ale je to príjemné. Je to tak trochu slabá verzia Route Mandarine od Manuel Canovas

Champaca (Eau de Parfum)

Priezračné tóny s trochou korenia, akoby sa pár zrniečok vysypalo do čistého horského jazierka. Potom trocha ľahunkých mierne generických kvetinových tónov. Potom sa to už rozplizne do niečoho jemného, neurčitého a jemne umelo pôsobiaceho.

Byzance

Jemné, hebké až vzhladené drevá s mličnymi tónmi a kosatcovým maslom. Toto je nenápadná luxusná nádhera. Trolinku mi pripomína Bois de Santal od Keiko Mecheri, ale bez kvetinvých tónov, zato s malou troškou vanilky na zaoblenie. Toto by som asi unosila.

Black Gold

Zeleň, bylinky a ihličie, ktoré sa pomerne znenazdajky preklopia do veľmi príjemných ambrovo-živičnatých tónov. Asi tam mala bzť aj nejaká kvetinová fáza, tá ma úplne vznechala, ale nevadí. Takto ako to je je to veľmi pekné. Trochu zimne pôsobiace, asi tou kombináciou studených a teplých zložiek. Alebo to robí dnešný silvestrovzký večer. Stromček, teplý krb a tešenie sa na kapustnicu.

Tolu (Eau de Parfum)

Krásna korenisto-živicová vôňa. Nie je to čisté Tolu, aj keď hrá prím, spoločnosť mu robí trochu korenistých a drevitých tónov. Nemá veľký vývoj, len trochu prechádza od mierne (ale príjemne) drhnúceho začiatku do hladších, živicovejších polôh, ale je to veľmi príjemná vôňa.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 17:27
Reakce na Woody:

Migi Matos Sailor Stories 

Námořnìk pročesává pobřežnì vody, nalovì rybky, k poledni už je má prodané. Dá si sprchu slanou vodou. Mužné tělo vydrhne jasmìnovým mýdlem. Cákne se citrusovou kolìnskou. Nahodì triko, gatě a vyrazì posedět do pajzlìku na nábřezì. Popìjì a probìrá s chlapama od fochu sailor stories. Slunce klesá k obzoru a jak hřeje, kolìnská mizì a jasmìn podléhá odéru muže, tak jak mu za pár hodin na lůžku podlehne Maria Carla. Vůně má výdrž hodnou námořnìka. Vlnì se podobně jako Nishanovic Boszporuzs. Může evokovat wc kačenu a hodì se někam k moři. 

​Hehe, to zní jako něco, co bych sice určitě nenosila, ale měla bych zkusit, když je to od Matose.

Online andry spravce
2943 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 18:03

wendulka je dobra, zkus

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 18:15

Pana Dora: Velvet Iris

Jestli si při pohledu na složení říkáte, jak by kosatec v ní mohl být sametový, pak odpověď zní ano. Objeví se po svěžím citrusovém úvodu s pomerančovou kůrou v hořké čokoládové lázni, jakou znáte ze Sorriso (Profumum Roma) a pomerančovou dužinou, tady je ovšem místo kondenzovaného mléka osvěžený mátou a jalovcovým jehličím. Sametový kosatec zde ovšem rozhodně nehraje dominantní roli. Jde ruku v ruce s miskou hruškového kompotu a pár malinami, politými horkým karamelem, z něhož stoupá jemný obláček vetiverového kouře, který kondezuje do pudrového bílého pižma. Vše nakonec uzavírá ambrově dřevitý základ se špetkou vanilky.

Ellis Brooklyn: Super Amber

Naprosto souhlasím se slnieckem, spíš ambroxan, než ambra, překvapivě ovšem ne vražedný a stejně tak tu nepůsobí otravně ostrouhanotužkový cedr. Snad je to kombinací s vanilkovým cukrem, sloužícím společně s pižmem jako přísada do creme brulee, ale možná je to jenom proto, že má slabou intenzitu i výdrž.