Ormonde Jayne
Indus
Neviem, ako vonia aménska slivka, ale zdá sa, že je to niečo, čo potrebujem skúsiť. Ale k vôni. Je to veľmi pekná, veľmi klasicky pôsobiaca európska akožeorientálka s ružou, ovocnými tónmi, ambrou a vydmovacími živicami. Kedysi bz som pokrčila ramenami, že "zase", dnes volám na slávu "konečne zase".
Tanger
Príde mi veľmi pasentné, keď vôňa s názvom Tanger začína tangerinkou. Ako ok, môže to byť zmes rôznych oranžových citrusov, ale mne sa proste tá idea s tangerinkou zapáčila. Ambrovité tóny to trochu zmäkčia a prehrejú. Viac v tom veľmi nie je, nemá to ani intenzitu ani výdrž, ale je to príjemné. Je to tak trochu slabá verzia Route Mandarine od Manuel Canovas
Champaca (Eau de Parfum)
Priezračné tóny s trochou korenia, akoby sa pár zrniečok vysypalo do čistého horského jazierka. Potom trocha ľahunkých mierne generických kvetinových tónov. Potom sa to už rozplizne do niečoho jemného, neurčitého a jemne umelo pôsobiaceho.
Byzance
Jemné, hebké až vzhladené drevá s mličnymi tónmi a kosatcovým maslom. Toto je nenápadná luxusná nádhera. Trolinku mi pripomína Bois de Santal od Keiko Mecheri, ale bez kvetinvých tónov, zato s malou troškou vanilky na zaoblenie. Toto by som asi unosila.
Black Gold
Zeleň, bylinky a ihličie, ktoré sa pomerne znenazdajky preklopia do veľmi príjemných ambrovo-živičnatých tónov. Asi tam mala bzť aj nejaká kvetinová fáza, tá ma úplne vznechala, ale nevadí. Takto ako to je je to veľmi pekné. Trochu zimne pôsobiace, asi tou kombináciou studených a teplých zložiek. Alebo to robí dnešný silvestrovzký večer. Stromček, teplý krb a tešenie sa na kapustnicu.
Tolu (Eau de Parfum)
Krásna korenisto-živicová vôňa. Nie je to čisté Tolu, aj keď hrá prím, spoločnosť mu robí trochu korenistých a drevitých tónov. Nemá veľký vývoj, len trochu prechádza od mierne (ale príjemne) drhnúceho začiatku do hladších, živicovejších polôh, ale je to veľmi príjemná vôňa.