Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 23:23

Illuminum

Black Musk

Unavená. Prvé slovo, ktoré sa mi vynorilo v hlave.

Som unavená. Ako áno,je to asi strašne super nebáť sa živočíšnych tónov, v tomto prípade preložených vanilkou, tonkou a živicami, ale proste ja už nechcem. Mám pocit, že už nechcem žiadnu ďalšiu takúto rádoby odvážnu vôňu, ktorá nie je vlastne ničím odvážna, lebo ide v indie prúde strašného množstva rovnakých.

Ale mimo tohoto môjho náhleho spleenu je to pekná vôňa zo slušných surovín.

Black Rose

Nádherná vôňa. ak niekto hľadá dostatočne maskulínnu ružu (jasné, že je to unisex, ale v tomto prípad nie nejakým "bezpohlavným" spôsobom), tak doporučujem toto skúsiť. Ružové tóny bez akejkoľvek olejnatosti, zároveň bez akejkoľvek sladkosti, takmer puristicky vypreparované, a k tomu malá trocha kmínu (tu absolútne nie spoteného) a krištáľovo čistého šafránu). Fantastické. 

Black OUD

Oukej, napriek názvu a uvádzanému zloženiu je to príjemná vôňa. Oud je tam vyslovene jemný a skôr drevitý, cítim ihličnaté tóny a citrusy, trocha kože. Za touto vôňou, resp. jej nositeľom by som sa asi otočila.

Vetiver OUD

Najprv nežná, mäkká zeleň, ktorá neskôr prechádza do neuveriteľne povedomých a rozkošne staromódnych tónov vetiveru s pačuli.

Indian OUD

Názov znie výhražne, ale schováva sa za ním veľmi pekná, teplá, skôr pánska vôňa so sladšími živicami, dubovým machom a zase tou vydarenou rascou.

Hindi OUD

Znova rozkošne staromódne pôsobiaca vôňa. Kvetym drevá, pižmo...a tipla bz som si aj nejaký živočíšny tón, ale taký teplý a mäkký, ktorý to len spojí, prehreje, uhladí a trochu uzemní.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 04:57

slniecko 

Black Musk podle složení vypadá moc dobře!.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 01:21

Miru ono je to v skutočnosti pekná vôňa...len na mňa pri jej skúšaní padla nejaká modrá...

Ale nemohla by som ju nosiť. Rovnako ako by som už nevedela nosiť "křivák" v dnešnej dobe, keď je súčasťou módy a nie rebelina ako kedysi.

Je to vzslovene pocitová vec, keď to vezmem objektívne, tej vôni nič nechýba.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 05:58

slniecko 

...hmm, já vůbec nesoudila Tvoji recenzi, pocity. Ke všemu my dvě se shodneme v názorech na vůni málokdy. Ale když v jakékoliv recenzi čtu určitá slovní spojení, nebo ta která vůně má v názvu něco, co se mi líbí, tak jdu hned na složení a podle něho se rozhoduji, zda by to bylo pro mě nebo ne.

No, pak jsem šla ještě na jiné weby na recenze a ty jsou teda dost rozporuplné - zmiňují tam oud, často vintage tón, a to teda pro mě moc není

(to že vnímání vůní je velmi individuální, + x dalších faktorů k tomu, už vůbec nezmiňuji, to beru jako samozřejmost)

EDIT: ...už jsem dlooouho nic nezkoušela, mám celkem absťák po něčem, co by mě zase emocionálně(parfémově!) rozsekalo... Měla bych se po něčem rozhlédnout asi

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 09:13

SNOWY OWL Zoologist

Seznamte se. 

Sovice /s/něžná.

Malá aristokratka v sametové peleríně lemované kožešinkou z hranostaje, sepnuté stříbřitou sponou s graverací sněhové vločky na ledové kameji, s očima barvy jizerských safírů. 

Není snad krásná?

Jistěže je...

Jedno bělostné peříčko jako druhé, vzduch rozvířený jejími křídly by voněl jiskřivě, něžně a sněžně, sladce jako ledové květy v křupavých závějích. Poslední svého rodu, z dokonalé říše za zrcadlem, ze světa /s/něžných královen. 

Ale vezdejší svět není dokonalý. /Tohle je wild world, jak zpívá Beth Orton - a tohle je man's world, jak přiznával James Brown, ale to teď nechme stranou./ V dokonalém světě by sovice /s/něžná nezabila nad ránem hranostaje a z jeho kožešiny by si po vzoru velkých vládců nenechala zhotovit hermelínový plášť. /Ano, sovice hranostajovi vlkem.../

Ale jak jsem již řekla - tohle není dokonalý svět. V našem světě dravci zabíjejí; ne pro radost, ale pro potravu, ne pro okázalé trofeje, ale pro samotné přežití. 

V našem světě má i krásná sovice /s/něžná občas peří a spáry pokryté hlínou a rozmělněnou zelení, sníh není čistě bílý, prorůstá a vzlíná jím tající zemina a... A... Vy to ještě nevíte, ale tohle je příběh parfému, Snowy Owl se jmenuje, /s/něžná šlechtična mu propůjčila tvar a tvář, přesto k sobě ona a tahle vůně vlastně nepatří. 

Tahle vůně patří kulíškovi, maličké sovičce, neplaché a nenápadné, která za jarního, nehřejivého soumraku vylétá hledat potravu, nad sebou zatmívající se nebe, pod sebou vlhkou zeminu, v ní sladce klíčící mošusová semínka i tlející zamlklá semena z loňské setby, z té půdy vyrůstají porcelánové, konvalinkovité kvítky s ještě skloněnými hlavičkami, v nich místo zlatého pylu bílý pižmový prach coby cena za něžnost. 

Tak taková je ta vůně. 

Kulíškova. 

Ten by měl být na etiketě flakonu. 

Třeba tento... 

/autor fotografie: Luboš Hlína/

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 10:29

euridike Ta recenze je dokonalá (ano, i v nedokonalém světě je alespoň něco dokonalého ). 

Ovšem kokos ve složení je pro mě varovná stopka předem.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 11:16

euridike krásná recenze

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 13:58

euridike Krásna recenzia

Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 14:02

euridike Píšeš knihy? Básně? Četla bych je ráda - stejně jako ty od teena-s , kdyby tvořila. Obě vaše soví recenze jsou skvělé

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 14:31

euridike Co jsi napsala je taková krása !!! 

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 17:04

Miru tie, čo som skúšala zatiaľ, mi prišli takmer všetky "vintage" ale veľmi príjemným spôsobom.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 17:07

slniecko 

...no, já právě ten vintage tón moc neoblibuju. Málokdy a málokde.

Většinou to odpustím některým italským vůním, k nim to tak nějak patří...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 17:42

Fleur alibi Biely kvet Korsičanka černá káva 

Moc vám všem děkuju /ale chválíte mě příliš/...

A musím dodat, že kokos ve vůni necítím, rozhodně ne ten exotický, zidealizovaný, sladký, evokující vůni krému na opalování; možná se ukrývá v tom specificky nasládlém tónu, který já vnímám jako téměř petrichorovou vůni zeminy objevující se po jarním tání... 

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:35

Plume Impression: Pop Heart 

Moc pěkná vůně pro všechny, kdo mají rádi sladké ovocné gurmánky. Já k nim sice nepatřím, ale Pop Heart mi nijak nevadí, je to dobře poskládaná vůně. Karamel, který se noří do šťavnatých kousků zralého ananasu a sladkokyselého zeleného jablka, do likéru, v němž jsou naloženy jahody a maliny. Má znatelný květinový podkres a to sladkost mírně odlehčuje. Vanilka a pižmo s hoblinkami dřeva jsou hebké jako dortová poleva.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 19:40

blackviolet nevím, jestli bych tak chtěla celý den vonět, ale ochutnat to - určitě ano :)

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 19:49

alibi Pro mě taky jenom na ochutnání, sladké vůně vůbec nejsou pro mě. Sama bych si ten vzorek nevybrala, ale je fajn zkusit občas i něco jiného.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 23:08

prďola prerušujem WP, dnes prvá dávka:

Angelos Créations Olfactives

Irida

Zelená horkosť fialkového listu....predstavujem si, že ako kladivo zatĺka do zeme akýkoľvek náznak mrkvy. Že je ešte silnejšia ako prípadný mrkvový podtón je nepodstatný detail. Zdiaľky už cítiť kosatcové maslo. spolu je to veľmi zaujímavá kombinácia. Trpká tmavá zeleň uhladená nežným maslovým tónom kosatca. Veľmi sa nevzvíja, ale nevadí mi to, nie je nudná ani takto.

Après Cologne

Krásna citrusová kolínska. Viac citrusová ako kolínska, ale polohy sú tam obe. Krásna čistá, žiarivá vôňa na leto. Pekne drží.

Figue De Vertu

Je to ako sirup, z ktorého bz sa rozriedením dalo vytvoriť Fico d'India od Ortigia Sicilia. Sirup nie preto, že bz to bolo sladké, ale že je to tak histé. ale inak veľmi podobné. rovnaké orieškové tóny, rovnaký figový nádych, podobný druh zelene. Len všetkého viac, podstatne viac. Veľmi pekné. Až sa mi Foco d'India minie, budem mať veľkú dilemu.

Eau De Vertu

Predchodca Figue de Vertu. A kým tá sa mi mimoriadne páči, tu cítim estragón. Čím to je netuším, ale na mne je to estragón a estragón mi vždy evokuje severské rybie jedlá. tie mám síce rada na jedenie, ale už menej na vonanie. Ja viem, je to len asociácia, ale neprebijem ju. Zaujímave je, že všetky zložky sú aj vo Figue a tam mi to ten estragón nerobí.

L'œillet

Toto nie. Karafiát áno, ale prečo s tým polievkovým korením? Ok, polievkové korenie sa postupne mení na nejakú iný korenenú zmes, nakoniec ostáva niečo ako čierne korenie s klinčekmi. Karafiát to napodiv nevzdáva. Je to zvláštna vôňa. Predstavovala som si ju inak, najprv ma rozmrzela, ale nakoniec sa mi páči.

Tabac Libre

Obchodná spoločnosť u pána plantážnika práve v najlepšom. Zelený tabakový list, tuhý a dužinatý,ako príklad tohtoročnej úrody, sušený tabak, cigary v starožitnom humidore, noble tabak na všetky spôsoby. K tomu sa podáva alkohol a káva. Uvidíme, uvidíme, ale pravdepodobne si plácnu.

Offline prďola
4455 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 23:24

slniecko

Já je všechny ve vzorcích nemám, tak jsem byla moc zvědavá. Mám Eau De Vertu a ta na mě pracuje jako moc povedená květinovo-zelená vůně, bez estragonu A ještě Vetiveria Animalis, Irida a Grace D´Orient.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 11:11

...chtěla jsem NĚCO,

něco jiného, nového, zvláštního a současně nositelného. Tak jsem to riskla a

v krásném balení 

Kashnoir Laboratorio Olfattivo

...chystala jsem se na rozbor vůně a přitom - 

jako první mi dojmově naskočila L´Aura Vermi by Dara,

ale v takovém éteričtějším provedení, jakoby

nepolapitelná...

Vůně začíná křehoučkou, bezgravitační kombinací hebkých citronků, mohérového levandulového prachu s delikátně zelenkavou dřevitostí bergamotu.

A hned od počátku, současně s úvodem, vnímám i přítomné pačuli - zde v provzdušněně namedověle italsky vintage provedení,

lahodné, ultrajemně větrové, něžně pichlavé(možná uváděný koriandr, který jinak vůbec nevnímám).

Celá kompozice na mě působí hladce, hebce klouzavě a jemně mazlavě.

Další vůně, jež mě napadá, když si čichám k ovoněné pokožce, tak Marconi 3 Profumi del Forte, ovšem v provedení aristokratickém, velmi sofistikovaném.

Ve finále, při zachování své italské podstaty,  se Kashnoir posune ještě i do roviny lehce naovocnělé(růže, pomerančový květ), čímž se stává, podle mě, nositelnější pro většinu

(a pořád ta nepolapitelnost...).

Intenzita spíše intimní.

Je to krásné, fakt jo.

Vyšlo to...

EDIT: ...no, zjistila jsem, že ve vůni je i živočišnost..!. Něco na způsob, jakoby z čisých parfémů Shalimaru a Samsary vykuchali vnitřnosti a tavily je ve sklářské peci na oranžovozlatavou táhlou, horkem sálající hmotu, které pak šikovné ruce všemožným hlazením

dají tvar...

...zápěstí spoutaná hedvábnou kravatou, delikátně naslanělá chuť zahřátých těl,

šílený tep a

v kašmírových přikrývkách klouzání...

...zbytky heboučkého pudru ulpělé ve vlhkých slabinách, v ústech z bílého vína dochuť namedovělá -

jak´s věděl.?, co já

mám za přání.?..

(jo, a mám to "černé" provedení flakonu)

((jo, chytla jsem ji na notinu za cca 1500,-, ou jééé!..))

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 12:57

Miru Je skvělé, že jsi se trefila! Když jsem se dívala do databáze na její skóre líbivosti, naslepo bych si rozhodně netroufla, ale jak psala jerry , že není pro třasořitky, tak si myslím, že by mohla být právě pro tebe .